Kabaklı Meze

Kabaklı meze, yaz geldiğinde sofralarınızdan eksik etmemeniz gereken bir mezedir. Lif oranı yüksek olan kabak, bağırsakların çalışmasında etkili rol oynamakta, besin değerleriyle dengeli beslenmeye destek olmaktadır. Çeşitli pişirme şekilleri bulunan kabağın sevdiğiniz bir tarifi mutlaka vardır. Gerek yemek olarak gerekse salata ve meze olarak gerekse börek, mücver gibi değişik şekillerde hazırlanabilir.
Dolmasını, kızartmasını bile yapabilirsiniz. Bu yüzden mevsiminde kabağı her türlü pişirme şekliyle değerlendirin deriz. Kabaklı meze tarifinde kabakları rende yaparak kullanacağımız için, vitamin kaybına uğramasını istemeyiz. Bu yüzden rende yapıldıktan sonra sulanmadan hemen kullanmanızı tavsiye ederiz. Bunu yapmadığınız durumda kabak sulanacak ve hazırlayacağınız mezenin tadına olumsuz yansıyacaktır. Kabaklı meze türleri farklı usullerle hazırlanabilir. Ancak vazgeçilmeyecek malzemesi nanedir. Gerek taze nane gerekse kuru nane kabağın her türlü yemeğinin içine yakışır. Bu nedenle mezelerinizi hazırlarken mutlaka naneyi baş köşeye koyun. Sizler için hazırladığımız bu lezzetli kabaklı meze tarifini birlikte yapmaya başlayalım.

Kabaklı meze için gerekli malzemeler

  • 3 adet orta boyda kabak
  • 1 adet iri boy kuru soğan
  • 1,5 su bardağı süzme yoğurt
  • 2-3 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
  • Yeteri kadar tuz ve karabiber
  • Varsa taze nane, yoksa kuru nane
  • 1 çay bardağı dövülmüş iç ceviz

Kabaklı meze nasıl yapılır?


Öncelikle yıkanmış kabakların kabuklarını soyarak, rendenin iri tarafıyla rendeleyin.
Bu arada teflon bir tavaya sızma zeytinyağını koyun ve ocakta kızdırmaya başlayın. İnce yemeklik doğradığınız kuru soğanı yağda sotelemeye başlayın. Kabakların rendeleme işlemi bittiyse, bunları da tavanın içine atın. Fazla bekletmezseniz kabaklarda sulanmaz. Soğanlarla birlikte kabakları kavurmaya devam edin. Pişmesine yakın içine tuzunu, karabiberini ve nanesini ilave edin. Daha sonra ılınması için ocaktan alabilirsiniz. Çünkü yoğurtla meze hazırlayacağımız için, kabağın sıcak olmaması gerekiyor.

Bu arada kâsenin içinde süzme yoğurdu biraz tuzla ve dövülmüş sarımsaklarla birlikte karıştırın. İçine dövülmüş iç cevizleri ilave edin. Biraz da yoğurdun içine nane karıştırabilirsiniz. Tavadaki kabaklı karışım ılındıysa yoğurtla birlikte buluşturabilirsiniz. Bunu güzel bir servis tabağına alarak, üzerine biraz zeytinyağı gezdirebilir, nane yapraklarıyla süsleme yapabilirsiniz. Kabaklı meze ikram edilmek üzere artık masadaki yerini alabilir.

Afiyet olsun.
20.01.2024 16:05:59
Kabaklı Meze ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kabaklı Meze Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Kabaklı Meze"
Misafirlerime kabak mezesi yapmak istiyorum. Fakat şimdiye kadar hiç denemedim. Kabaklı meze için gerekli olan malzemeler nelerdir? Kabaklı meze için kullanılan malzemelerin ölçüleri ne kadar olmalıdır? Kabaklı mezenin hazırlanışı ve yapılışı nasıl olmalıdır? Kabaklı mezenin en önemli malzemesi nedir? Kabaklı mezenin servisi yapılırken nasıl süsleme yapılmalıdır? Detaylı bilgi verir misiniz?
Ayşe . 05.10.2018 23:51:02

Meze İsimleri

Meze isimleri, Mezeler porsiyon olarak küçük miktarlarda sunulan genellikle soğuk servis edilen, ana yemek öncesi iştah açıcı olarak sofraya konulabildiği gi...
Devamını Oku

Kumpir Mezeleri

Kumpir mezeleri, Kumpir, Anadolu'nun birtakım kesimlerinde "patates" kelimesinin karşılığı model kullanılmakla beraber, esasında fırınlanmış patatesin ezilme...
Devamını Oku

Patlıcan Mezeleri

Patlıcan Mezeleri, Mezeler günlük yaşantımızda yemeklerimizin yanına değer katan sofralarımızı bollaştıran ve doyum sağlamak amaçlı değil sadece yemeklerin y...
Devamını Oku

Kahvaltılık Mezeler

Kahvaltılık mezeler, sabah kahvaltılarında kahvaltı sofralarında vazgeçilmez bir lezzet olan değişik tatlar olarak bilinmektedir. Kahvaltılık mezeler de...
Devamını Oku

Tarama Meze

Tarama meze, bilindiği gibi ana malzeme olarak havyar kullanılan bir mezedir. Yapılışının oldukça basit olmasını yanında lezzeti de bir o kadar mükemmel olan...
Devamını Oku

Hatay Mezeleri

Hatay mezeleri, birçok meze çeşidi bulunmaktadır. Türkiye'de ise yöresel olarak mezeler bulunmaktadır. Hatay mezeleri de ülkemizde en yaygın olan ve en ...
Devamını Oku

Mangal Yanına Meze

Mangal yanına meze; Bizler Türk milleti olarak mangal keyfini oldukça seven bir toplumuzdur. Elimize geçen her fırsatı mangal partileri ile değerlendirmeyi t...
Devamını Oku

Atom Meze

Atom meze, adından da anlaşılabileceği gibi oldukça acı olan ve genellikle acıyı seven kişiler tarafından bol miktarda tüketilmektedir. Atom mezenin en büyük...
Devamını Oku

Patlıcanlı Mezeler

Patlıcanlı mezeler, Çilingir sofralarının vazgeçilmezi mezeler, Türk mutfağında özellikle yer almakta ve genellikle soğuk olarak servis edilmektedir. Meze çe...
Devamını Oku

Mantar Meze

Mantar meze, daha çok ülkemizde ege bölgesinde oldukça fazla tüketilmektedir. Mantar mezenin en güzel özelliği de birçok yemeğin yanında farklı bir lezzet ol...
Devamını Oku

Soğan Mezeleri

Soğan mezeleri sık sık her yemeğin yanında gidebilecek bir meze olup doyurucu olmayıpsadece yemeklere tatlandırıcı olarak kullanılır. Ayrıca soğan mezel...
Devamını Oku

Domates Kurusu Mezesi

Domates kurusu mezesi, özellikle kış aylarında ülkemizin her yerinde insanlar tarafından sevilerek tüketilen mezeler arasında yer almaktadır. Öyle ki bu meze...
Devamını Oku

Süzme Yoğurtlu Mezeler

Süzme yoğurtlu mezeler, yoğurtla hazırlanan mezelerin süzme yoğurtla yapılması daha iyi sonuçların alınmasına neden olur. Çünkü süzme yoğurt hazırlandıktan s...
Devamını Oku

Tahinli Meze

Tahinli meze derken birçok çeşit tahinli mezeler vardır. Hatay ve eğe yöresinde çokça tüketilir. Tahin kendi başına bir lezzettir. Bir de mezelerle birleştir...
Devamını Oku

Oktay Usta Meze Tarifleri

Oktay Usta Meze Tarifleri, Meze, dünyaca ünlü mutfaklarda ve orta doğu-Türk mutfaklarında ana yemeklerin yanında sofraların süslenmesi, ana yemeklerin l...
Devamını Oku

Yunan Mezeleri

Yunan mezeleri, Türk mutfağına oldukça fazla benzerlik göstermektedir. Yunan mezelerinin içinde de yoğurt, zeytinyağı, sarımsak gibi malzemeler oldukça ...
Devamını Oku

Tavuklu Mezeler

Tavuklu mezeler günümüzde hemen hemen her evde yapılabilen ve herkesin tüketebileceği tat olarak yapılmaktadır. Tavuklu meze hem pratik hem de basit olması s...
Devamını Oku

Antakya Mezeleri

Antakya Mezeleri; ülkemizde mezelerinin çeşitliği ve mezelerinin çeşitleriyle lezzetleriyle meşhur Antakya ilimize has mezeleridir. Antakya yöresine has meze...
Devamını Oku

Rum Mezeleri

Rum mezeleri, Rum mutfağının yemekleri olduğu kadar mezeleri de ayrı lezzettedir. Uzun yıllar boyunca diğer mutfakların özelliklerini kendi mutfaklarıyla den...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Meze İsimleri
Kumpir Mezeleri
Patlıcan Mezeleri
Kahvaltılık Mezeler
Tarama Meze
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024