Patatesli Mezeler

Patatesli mezeler, Doyurucu özelliği ve şeker oranı yüksek olan patates ile hazırlanan mezeler ve sunumlar adeta sizi büyüleyecek. Patates küçük büyük herkesin damak tadına uygun beğenerek tükettiği bir besin maddesidir. Patates kullanarak birçok meze çeşidi hazırlamak mümkündür. Patates ile hazırlanan meze tarifleri ile sofralarınızı süsleyebilir hem kendiniz hem de misafirleriniz için harika ziyafetler hazırlayabilirsiniz.

Patatesli Mezeler


Tereyağlı Patates Ezmesi


Tereyağlı Patates Ezmesi İçin Gerekli Malzemeleri

  • 5 adet orta büyüklükte patates
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 orta büyüklükte kuru soğan
  • 1 çorba kaşığı domates, 1 çorba kaşığı biber salçası
  • Tuz, nane, karabiber
Tereyağlı Patates Ezmesi Nasıl Yapılır?

İlk olarak patatesler yıkanıp uygun bir tencereye alınır. Üzerine geçecek kadar su ilave edilerek orta hararetli ocakta patatesler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Pişen patatesler sudan alınarak kabukları soyulur ve püre kıvamı alana kadar ezilir. Kuru soğanın kabuğu soyularak ince yemekli doğranır. Uygun bir tavaya tereyağı alınarak eritilir. Doğranan soğanlar tereyağında şeffaf bir hal alana kadar kavrulur. Kavrulan soğanların üzerine biber ve domates salçası eklenerek bir iki dakika kadar daha kavrulur. Üzerine püre haline gelen patatesler eklenerek karıştırılır. Son olarak tuz, karabiber, nane eklendikten sonra patates ezmesi servis tabağına alınır.

Afiyet olsun.

Patates Topları

Patates Topları İçin Gerekli Malzemeleri
  • 5 adet orta büyüklükte patates
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 kâse kaşar rendesi
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 1 tane havuç
  • İnce kıyılmış maydanoz ve dereotu
  • 1 ufak boy karalahana
  • Limon suyu
  • Karabiber, tuz, çörekotu
Patates Topları Nasıl Yapılır?

Patatesler yıkandıktan sonra uygun bir tencereye alınır ve yumuşayıncaya kadar haşlanır. Haşlanan patateslerin kabukları soyulduktan sonra çatal ile ezilir. Ezilen patatesler çukur bir kaba alınır. Soğumasına izin vermeden üzerine kaşar rendesi, çörekotu, tereyağı, sıvıyağ, limon suyu, tuz, karabiber eklenerek ılımaya bırakılır.

Bu arada havucun kabukları kazınarak rendeden geçirilir. Ardından karalahana rendelenir. Rendelenen malzemeler ayrı ayrı kaplara alınır. Dereotu ve maydanoz yıkandıktan sonra incecik kıyılır. Yine ayrı kaplara alınır. Ilıyan patatesten ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak avuç içinde yuvarlanır. Yuvarlanan her bir patates hazırlanan malzemelere bulanarak servis tabağına alınır.

Afiyet olsun.

Kekikli Patates

Kekikli Patates İçin Gerekli Malzemeleri
  • 5-6 tane orta boy patates
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tane limon suyu
  • Tuz
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 4-5 dal taze kekik
Kekikli Patates Nasıl Yapılır?

Patatesler yıkandıktan sonra elma dilimi olacak şekilde dilimlenir. Dilimlenen patatesler çukur bir kabın içine alınır. Uygun bir kâsenin içine limon suyu, sıvıyağ, tuz, karabiber ve kekik eklenerek karıştırılır. Hazırlanan karışım elma dilimi kesilen patateslerin üzerine dökülür. Sos ve patatesler iyice harmanlanır. Soslu patates pişirme kâğıdı serilen fırın kabına yayılır. Fırın 200 derecede ısıtılarak patatesler fırına verilir. Kızaran patatesler fırından alınarak servis tabağına dizilir.

Afiyet olsun.
19.01.2024 05:12:58
Patatesli Mezeler ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Patatesli Mezeler Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Patatesli Mezeler"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Meze İsimleri

Meze isimleri, Mezeler porsiyon olarak küçük miktarlarda sunulan genellikle soğuk servis edilen, ana yemek öncesi iştah açıcı olarak sofraya konulabildiği gi...
Devamını Oku

Kumpir Mezeleri

Kumpir mezeleri, Kumpir, Anadolu'nun birtakım kesimlerinde "patates" kelimesinin karşılığı model kullanılmakla beraber, esasında fırınlanmış patatesin ezilme...
Devamını Oku

Patlıcan Mezeleri

Patlıcan Mezeleri, Mezeler günlük yaşantımızda yemeklerimizin yanına değer katan sofralarımızı bollaştıran ve doyum sağlamak amaçlı değil sadece yemeklerin y...
Devamını Oku

Kahvaltılık Mezeler

Kahvaltılık mezeler, sabah kahvaltılarında kahvaltı sofralarında vazgeçilmez bir lezzet olan değişik tatlar olarak bilinmektedir. Kahvaltılık mezeler de...
Devamını Oku

Tarama Meze

Tarama meze, bilindiği gibi ana malzeme olarak havyar kullanılan bir mezedir. Yapılışının oldukça basit olmasını yanında lezzeti de bir o kadar mükemmel olan...
Devamını Oku

Hatay Mezeleri

Hatay mezeleri, birçok meze çeşidi bulunmaktadır. Türkiye'de ise yöresel olarak mezeler bulunmaktadır. Hatay mezeleri de ülkemizde en yaygın olan ve en ...
Devamını Oku

Mangal Yanına Meze

Mangal yanına meze; Bizler Türk milleti olarak mangal keyfini oldukça seven bir toplumuzdur. Elimize geçen her fırsatı mangal partileri ile değerlendirmeyi t...
Devamını Oku

Atom Meze

Atom meze, adından da anlaşılabileceği gibi oldukça acı olan ve genellikle acıyı seven kişiler tarafından bol miktarda tüketilmektedir. Atom mezenin en büyük...
Devamını Oku

Patlıcanlı Mezeler

Patlıcanlı mezeler, Çilingir sofralarının vazgeçilmezi mezeler, Türk mutfağında özellikle yer almakta ve genellikle soğuk olarak servis edilmektedir. Meze çe...
Devamını Oku

Mantar Meze

Mantar meze, daha çok ülkemizde ege bölgesinde oldukça fazla tüketilmektedir. Mantar mezenin en güzel özelliği de birçok yemeğin yanında farklı bir lezzet ol...
Devamını Oku

Soğan Mezeleri

Soğan mezeleri sık sık her yemeğin yanında gidebilecek bir meze olup doyurucu olmayıpsadece yemeklere tatlandırıcı olarak kullanılır. Ayrıca soğan mezel...
Devamını Oku

Domates Kurusu Mezesi

Domates kurusu mezesi, özellikle kış aylarında ülkemizin her yerinde insanlar tarafından sevilerek tüketilen mezeler arasında yer almaktadır. Öyle ki bu meze...
Devamını Oku

Süzme Yoğurtlu Mezeler

Süzme yoğurtlu mezeler, yoğurtla hazırlanan mezelerin süzme yoğurtla yapılması daha iyi sonuçların alınmasına neden olur. Çünkü süzme yoğurt hazırlandıktan s...
Devamını Oku

Tahinli Meze

Tahinli meze derken birçok çeşit tahinli mezeler vardır. Hatay ve eğe yöresinde çokça tüketilir. Tahin kendi başına bir lezzettir. Bir de mezelerle birleştir...
Devamını Oku

Oktay Usta Meze Tarifleri

Oktay Usta Meze Tarifleri, Meze, dünyaca ünlü mutfaklarda ve orta doğu-Türk mutfaklarında ana yemeklerin yanında sofraların süslenmesi, ana yemeklerin l...
Devamını Oku

Yunan Mezeleri

Yunan mezeleri, Türk mutfağına oldukça fazla benzerlik göstermektedir. Yunan mezelerinin içinde de yoğurt, zeytinyağı, sarımsak gibi malzemeler oldukça ...
Devamını Oku

Tavuklu Mezeler

Tavuklu mezeler günümüzde hemen hemen her evde yapılabilen ve herkesin tüketebileceği tat olarak yapılmaktadır. Tavuklu meze hem pratik hem de basit olması s...
Devamını Oku

Antakya Mezeleri

Antakya Mezeleri; ülkemizde mezelerinin çeşitliği ve mezelerinin çeşitleriyle lezzetleriyle meşhur Antakya ilimize has mezeleridir. Antakya yöresine has meze...
Devamını Oku

Rum Mezeleri

Rum mezeleri, Rum mutfağının yemekleri olduğu kadar mezeleri de ayrı lezzettedir. Uzun yıllar boyunca diğer mutfakların özelliklerini kendi mutfaklarıyla den...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Meze İsimleri
Kumpir Mezeleri
Patlıcan Mezeleri
Kahvaltılık Mezeler
Tarama Meze
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024