Peynirli Mezeler

Peynirli mezeler hem yapımı kolay hem de oldukça lezzetlidir. Meze denilince akla hep peynir ve sebze ile hazırlanan lezzetler gelir. Ancak peynir de meze yapımında çok fazla kullanılmaktadır. Peynir makarna, patates ve bazı sebzeler ile yapılan mezeler içinde daha çok kullanılmaktadır. Peynirli mezelerde kullanılacak peynir çeşitleri de tariflere göre değişiklik göstermektedir.
Bazı mezelerde kaşar peyniri tercih edilmekte iken bazı meze çeşitlerinin içerisine de yağlı lor peyniri konulmaktadır. Ama hangi peynir ile yapılırsa yapılsın meze yenilmeye değer bir tat alır. Eğer peynirli mezeyi misafirleriniz için hazırlayacaksanız bir kısım insanların peynir sevmediği veya peynire alerjisi olabileceği ihtimalini unutmayın. Bu nedenle mümkünse peyniri servis yaparken ikram etmeye çalışın.

Peynirli haydari mezesi malzemeleri

  • 8 çorba kaşığı yağlı süzme yoğurt,
  • 6 çorba kaşığı yağlı beyaz peynir,
  • 2 diş sarımsak,
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı,
  • 1 çorba kaşığı kuru nane,
  • 1 dal taze nane,
  • Yeteri kadar tuz,

Peynirli haydari mezesi nasıl yapılır?


Haydarinin yapımı için öncelikle sarımsakları tuz ile ezin ve yoğurt ile iyice karıştırın. İçerisine nane, rendelenmiş beyaz peynir ve tuzu ilave edin ve biraz daha karıştırarak servis yapacağınız salata tabağına boşaltın. Peynirli haydarinin üzerine zeytinyağını yavaşça gezdirin ve taze nane ile süsleyerek servis yapın.
Peynirli haydariniz hazır. Hem çok kolay hem de çok lezzetlidir. Ayrıca tüm yemeklerin yanına rahatlıkla yapabileceğiniz bir tariftir.

Tavuklu peynirli meze yapımı için gerekli malzemeler

  • 1 adet tavukgöğsü,
  • 1 çay bardağı badem içi,
  • 1 su bardağı burgu makarna,
  • 50 gr. Taze kaşar peyniri, (Arzu ederseniz parmesan peynir de kullanabilirsiniz)
  • 3-4 yaprak marul,
  • Yarım su bardağı kruton ya da bir miktar kraker,
  • Yarım limon,
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı,
  • 4-5 adet çeri domates,
  • Yeteri kadar tuz.
Tavuklu peynirli meze nasıl yapılır?

Peynirli mezeye tavukgöğsünü ve makarnayı ayrı ayrı haşlayın. Haşlanan eti küp şeklinde doğrayın ve soğumaya bırakın. Diğer taraftan da marulları doğrayın. Salata kabının içerisine doldurun. Üzerine soğuyan et ve makarnayı ilave ederek karıştırın. Bir kâsede zeytinyağı, tuz ile limonu bir araya getirin ve salatanın üzerine gezdirin. Çeri domatesleri 2'ye bölün ve salata kabına dizin. Salatanızın üzerine krakerleri de uygun şekilde yerleştirin. En son olarak üzerine kaşar peynirini rendeleyerek badem içi ile salatanızı süsleyin. Kolay peynirli mezelerden birisi olan tavuklu peynirli meze hazır. Gönül rahatlığı ile misafirlerinize yapabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
28.01.2024 08:47:18
Peynirli Mezeler ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Peynirli Mezeler Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Peynirli Mezeler"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Meze İsimleri

Meze isimleri, Mezeler porsiyon olarak küçük miktarlarda sunulan genellikle soğuk servis edilen, ana yemek öncesi iştah açıcı olarak sofraya konulabildiği gi...
Devamını Oku

Kumpir Mezeleri

Kumpir mezeleri, Kumpir, Anadolu'nun birtakım kesimlerinde "patates" kelimesinin karşılığı model kullanılmakla beraber, esasında fırınlanmış patatesin ezilme...
Devamını Oku

Patlıcan Mezeleri

Patlıcan Mezeleri, Mezeler günlük yaşantımızda yemeklerimizin yanına değer katan sofralarımızı bollaştıran ve doyum sağlamak amaçlı değil sadece yemeklerin y...
Devamını Oku

Kahvaltılık Mezeler

Kahvaltılık mezeler, sabah kahvaltılarında kahvaltı sofralarında vazgeçilmez bir lezzet olan değişik tatlar olarak bilinmektedir. Kahvaltılık mezeler de...
Devamını Oku

Tarama Meze

Tarama meze, bilindiği gibi ana malzeme olarak havyar kullanılan bir mezedir. Yapılışının oldukça basit olmasını yanında lezzeti de bir o kadar mükemmel olan...
Devamını Oku

Hatay Mezeleri

Hatay mezeleri, birçok meze çeşidi bulunmaktadır. Türkiye'de ise yöresel olarak mezeler bulunmaktadır. Hatay mezeleri de ülkemizde en yaygın olan ve en ...
Devamını Oku

Mangal Yanına Meze

Mangal yanına meze; Bizler Türk milleti olarak mangal keyfini oldukça seven bir toplumuzdur. Elimize geçen her fırsatı mangal partileri ile değerlendirmeyi t...
Devamını Oku

Atom Meze

Atom meze, adından da anlaşılabileceği gibi oldukça acı olan ve genellikle acıyı seven kişiler tarafından bol miktarda tüketilmektedir. Atom mezenin en büyük...
Devamını Oku

Patlıcanlı Mezeler

Patlıcanlı mezeler, Çilingir sofralarının vazgeçilmezi mezeler, Türk mutfağında özellikle yer almakta ve genellikle soğuk olarak servis edilmektedir. Meze çe...
Devamını Oku

Mantar Meze

Mantar meze, daha çok ülkemizde ege bölgesinde oldukça fazla tüketilmektedir. Mantar mezenin en güzel özelliği de birçok yemeğin yanında farklı bir lezzet ol...
Devamını Oku

Soğan Mezeleri

Soğan mezeleri sık sık her yemeğin yanında gidebilecek bir meze olup doyurucu olmayıpsadece yemeklere tatlandırıcı olarak kullanılır. Ayrıca soğan mezel...
Devamını Oku

Domates Kurusu Mezesi

Domates kurusu mezesi, özellikle kış aylarında ülkemizin her yerinde insanlar tarafından sevilerek tüketilen mezeler arasında yer almaktadır. Öyle ki bu meze...
Devamını Oku

Süzme Yoğurtlu Mezeler

Süzme yoğurtlu mezeler, yoğurtla hazırlanan mezelerin süzme yoğurtla yapılması daha iyi sonuçların alınmasına neden olur. Çünkü süzme yoğurt hazırlandıktan s...
Devamını Oku

Tahinli Meze

Tahinli meze derken birçok çeşit tahinli mezeler vardır. Hatay ve eğe yöresinde çokça tüketilir. Tahin kendi başına bir lezzettir. Bir de mezelerle birleştir...
Devamını Oku

Oktay Usta Meze Tarifleri

Oktay Usta Meze Tarifleri, Meze, dünyaca ünlü mutfaklarda ve orta doğu-Türk mutfaklarında ana yemeklerin yanında sofraların süslenmesi, ana yemeklerin l...
Devamını Oku

Yunan Mezeleri

Yunan mezeleri, Türk mutfağına oldukça fazla benzerlik göstermektedir. Yunan mezelerinin içinde de yoğurt, zeytinyağı, sarımsak gibi malzemeler oldukça ...
Devamını Oku

Tavuklu Mezeler

Tavuklu mezeler günümüzde hemen hemen her evde yapılabilen ve herkesin tüketebileceği tat olarak yapılmaktadır. Tavuklu meze hem pratik hem de basit olması s...
Devamını Oku

Antakya Mezeleri

Antakya Mezeleri; ülkemizde mezelerinin çeşitliği ve mezelerinin çeşitleriyle lezzetleriyle meşhur Antakya ilimize has mezeleridir. Antakya yöresine has meze...
Devamını Oku

Rum Mezeleri

Rum mezeleri, Rum mutfağının yemekleri olduğu kadar mezeleri de ayrı lezzettedir. Uzun yıllar boyunca diğer mutfakların özelliklerini kendi mutfaklarıyla den...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Meze İsimleri
Kumpir Mezeleri
Patlıcan Mezeleri
Kahvaltılık Mezeler
Tarama Meze
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024