Pratik Meze Tarifleri

Pratik Meze Tarifleri, Ülkemizde tüm bölgelerin mezeye olan ilgilerinden dolayı insanlar pratik meze tarifleri ararlar. Vereceğim pratik ve kısa tariflere bakarak sizlerde kolayca bu mezeleri evlerinizde yapabilirsiniz. Bizim bu mezelerin hepsini söyleme gibi bir ihtimal söz konusu değildir. Bu nedenle biz, ülkemizde en fazla tüketilen ve insanlar tarafından en çok ilgi gören mezelerden bazılarını pratik bir şekilde sizlere sunacağız.

Taze Fasulye Mezesi Malzemeleri

  • Yarım kilogram taze fasulye
  • İki adet domates,
  • Bir miktar tuz

Taze Fasulye Mezesi Nasıl Yapılır?


Birçok yemeğin yanında meze olarak kullanabileceğiniz taze fasulye mezesi insanlar tarafından oldukça rağbet görmektedir. Bu nedenle ülkemizin her bir yanına yayılmış olan bu mezenin tarifini sizlerle paylaşacağım. Öncelikle taze fasulyeleri doğrayarak tencerelere yerleştirin. Ardından domateslerin kabuklarını soyarak bunları da tencereye yerleştirin. Damak zevkinize göre tuzu da ilave ettikten sonra yaklaşık 5-6 dakika kavuruyoruz. Kavurduğunuz bu fasulyeleri sıcak sıcak kavanozlara koyarak ağzını sıkıca kapatın. Yaklaşık iki gün ters bir şekilde beklettikten sonra artık taze fasulye mezesi hazırdır.

Afiyet olsun.

Sosisli ve kaşarlı patates püresi malzemeler

  • Birkaç tane patates,
  • Bir paket krema,
  • 50 gram tereyağı,
  • Bir miktar sosis ve kaşar
Sosisli ve kaşarlı patates püresi nasıl yapılır?

Birçok insanın severek tükettiği bu meze bazı insanların vazgeçilmez yiyecekleri arasındadır.
İster kahvaltıda ister yemeklerin yanında çok yakışan bu meze sofralarınızı süsleyecektir. Üstelik yapılışının hızlı ve pratik olması bu mezeyi insanlarında tercihleri sırasında üst seviyelere taşımaktadır. Kullanılan malzeme miktarının azlığı gibi durumlarda bu mezenin kullanımını arttırmaktadır. Yapılışı ise İlk olarak haşlanan patatesleri krema ve yağ ile ister el ile ister robot ile püre haline getirilerek başlanır. Bir yandan da sosisleri ayrı bir tavada iyice pişirin. İstediğiniz baharatları sosis üzerinde kullandıktan sonra bu sosisleri patates püresi ile karıştırarak fırına verin ve yaklaşık 30 dakika kadar pişirin. 30 dakika sonra üzerine kaşar peyniri ilave ettikten sonra artık meze hazırdır. İstediğiniz şekilde tüketebilirsiniz.

Rus salatası malzemeler
  • Bir kutu garnitür,
  • İki yemek kaşığı mayonez,
  • Bir buçuk su bardağı süzme yoğurt,
Rus salatası nasıl yapılır?

Rus salatası ülkemizde oldukça bol bir şekilde tüketilen mezeler arasındadır. İster sabah kahvaltılarında ister yemekler yanında soğuk olarak tüketilen bu meze yapılış olarak oldukça kolaydır. Eğer bu mezeyi tamamen kendiniz yapmaya çalışırsanız gerekli olan garnitürü hazırlamanız uzun sürebilir. Fakat marketten aldığınız garnitür ile yapacak olursanız oldukça hızlı ve pratik olacaktır. Yapılışını en kısa şekilde sizlere şöyle anlatabilirim. Öncelikle garnitürü geniş bir kap içerisine boşaltın ve ayrı bir kapta süzme yoğurtlu ve 2 yemek kaşığı mayonezi yoğurtla iyice karıştırın. Bu karışımı garnitür üzerine ekleyerek iyice karıştırın. İşte meze hazır. İstediğiniz yemeğin yanında afiyetle yiyebilirsiniz.

20.01.2024 06:30:09
Pratik Meze Tarifleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Pratik Meze Tarifleri Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Pratik Meze Tarifleri"
Bende pratik meze tarifleri arasında rus salatasını yapmayı düşünüyorum. Ancak bu salatayı yaparken yoğurtla birlikte mayonez kullanılıyormuş. Ben kesinlikle mayonez kullanmak istemiyorum. Mayonez yerine bu salatanın içerisine ne koyabilirim acaba? Bu konuda fikri olan var mı?
Ayça . 25.10.2018 17:22:37

Meze İsimleri

Meze isimleri, Mezeler porsiyon olarak küçük miktarlarda sunulan genellikle soğuk servis edilen, ana yemek öncesi iştah açıcı olarak sofraya konulabildiği gi...
Devamını Oku

Kumpir Mezeleri

Kumpir mezeleri, Kumpir, Anadolu'nun birtakım kesimlerinde "patates" kelimesinin karşılığı model kullanılmakla beraber, esasında fırınlanmış patatesin ezilme...
Devamını Oku

Patlıcan Mezeleri

Patlıcan Mezeleri, Mezeler günlük yaşantımızda yemeklerimizin yanına değer katan sofralarımızı bollaştıran ve doyum sağlamak amaçlı değil sadece yemeklerin y...
Devamını Oku

Kahvaltılık Mezeler

Kahvaltılık mezeler, sabah kahvaltılarında kahvaltı sofralarında vazgeçilmez bir lezzet olan değişik tatlar olarak bilinmektedir. Kahvaltılık mezeler de...
Devamını Oku

Tarama Meze

Tarama meze, bilindiği gibi ana malzeme olarak havyar kullanılan bir mezedir. Yapılışının oldukça basit olmasını yanında lezzeti de bir o kadar mükemmel olan...
Devamını Oku

Hatay Mezeleri

Hatay mezeleri, birçok meze çeşidi bulunmaktadır. Türkiye'de ise yöresel olarak mezeler bulunmaktadır. Hatay mezeleri de ülkemizde en yaygın olan ve en ...
Devamını Oku

Mangal Yanına Meze

Mangal yanına meze; Bizler Türk milleti olarak mangal keyfini oldukça seven bir toplumuzdur. Elimize geçen her fırsatı mangal partileri ile değerlendirmeyi t...
Devamını Oku

Atom Meze

Atom meze, adından da anlaşılabileceği gibi oldukça acı olan ve genellikle acıyı seven kişiler tarafından bol miktarda tüketilmektedir. Atom mezenin en büyük...
Devamını Oku

Patlıcanlı Mezeler

Patlıcanlı mezeler, Çilingir sofralarının vazgeçilmezi mezeler, Türk mutfağında özellikle yer almakta ve genellikle soğuk olarak servis edilmektedir. Meze çe...
Devamını Oku

Mantar Meze

Mantar meze, daha çok ülkemizde ege bölgesinde oldukça fazla tüketilmektedir. Mantar mezenin en güzel özelliği de birçok yemeğin yanında farklı bir lezzet ol...
Devamını Oku

Soğan Mezeleri

Soğan mezeleri sık sık her yemeğin yanında gidebilecek bir meze olup doyurucu olmayıpsadece yemeklere tatlandırıcı olarak kullanılır. Ayrıca soğan mezel...
Devamını Oku

Domates Kurusu Mezesi

Domates kurusu mezesi, özellikle kış aylarında ülkemizin her yerinde insanlar tarafından sevilerek tüketilen mezeler arasında yer almaktadır. Öyle ki bu meze...
Devamını Oku

Süzme Yoğurtlu Mezeler

Süzme yoğurtlu mezeler, yoğurtla hazırlanan mezelerin süzme yoğurtla yapılması daha iyi sonuçların alınmasına neden olur. Çünkü süzme yoğurt hazırlandıktan s...
Devamını Oku

Tahinli Meze

Tahinli meze derken birçok çeşit tahinli mezeler vardır. Hatay ve eğe yöresinde çokça tüketilir. Tahin kendi başına bir lezzettir. Bir de mezelerle birleştir...
Devamını Oku

Oktay Usta Meze Tarifleri

Oktay Usta Meze Tarifleri, Meze, dünyaca ünlü mutfaklarda ve orta doğu-Türk mutfaklarında ana yemeklerin yanında sofraların süslenmesi, ana yemeklerin l...
Devamını Oku

Yunan Mezeleri

Yunan mezeleri, Türk mutfağına oldukça fazla benzerlik göstermektedir. Yunan mezelerinin içinde de yoğurt, zeytinyağı, sarımsak gibi malzemeler oldukça ...
Devamını Oku

Tavuklu Mezeler

Tavuklu mezeler günümüzde hemen hemen her evde yapılabilen ve herkesin tüketebileceği tat olarak yapılmaktadır. Tavuklu meze hem pratik hem de basit olması s...
Devamını Oku

Antakya Mezeleri

Antakya Mezeleri; ülkemizde mezelerinin çeşitliği ve mezelerinin çeşitleriyle lezzetleriyle meşhur Antakya ilimize has mezeleridir. Antakya yöresine has meze...
Devamını Oku

Rum Mezeleri

Rum mezeleri, Rum mutfağının yemekleri olduğu kadar mezeleri de ayrı lezzettedir. Uzun yıllar boyunca diğer mutfakların özelliklerini kendi mutfaklarıyla den...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Meze İsimleri
Kumpir Mezeleri
Patlıcan Mezeleri
Kahvaltılık Mezeler
Tarama Meze
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024