Sıcak Meze Çeşitleri
Sıcak meze çeşitleri; soğuk meze çeşitleri ile kıyaslandığında hem çeşit olarak daha azdır hem de yapılışı biraz daha zahmetli olabilir. Ama sıcak meze çeşitleri daha doyurucu olduğu için oldukça fazla tercih edilir. Sıcak meze çeşitlerini hazırlarken fırında pişirilen lezzetleri tercih ederseniz hem hazırlanması oldukça kolaydır hem de şık bir meze hazırlamış olursunuz.
Sıcak meze çeşitlerinin pek çoğu servis tabağında ana yemek ile sunum yapılabilir niteliktedir. Benim en sık tercih ettiğim sıcak meze çeşitleri fırında kaşarlı mantar, fırında elma dilimi patates ve patates köftesidir. Sizlerle sıcak meze çeşitlerinden kolay bir iki tarif paylaşmak istiyorum.
Sıcak meze çeşitleri
Fırında patatesli köfte malzemeleri- 5 adet haşlamalık patates,
- 50 gr. Taze kaşar peyniri,
- 1 adet yumurta,
- 1 su bardağı galeta unu,
- 1 tutam dereotu,
- 2 dal yeşil soğan,
- 1 çay kaşığı pul biber,
- 1 çay kaşığı karabiber,
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ,
- Yeteri kadar tuz.
Hazırlanışı: Patatesleri yıkayarak haşlayın ve sıcakken bir çatal yardımıyla iyice ezin. Patateslerin üzerine tuzu, baharatları ve ince ince doğranmış yeşillikleri ekleyin. Biraz yoğurun ve üzerine yumurtayı kırarak galeta ununun 2 çorba kaşığını da içine dökün. Köfte malzemesini yoğurun. Eğer evde galeta ununuz yoksa ufalanmış ekmek kırığını da kullanabilirsiniz. Diğer taraftan kaşar peynirini rendeleyin.
Yoğurduğunuz köfte malzemesinden cevizden daha büyük bezeler alarak yuvarlayın ve içerisini içli köfte yapar gibi oyun. İçerisine tatlı kaşığı ile kaşar peyniri rendesi koyun ve biraz elinle yassı hale getirin. Tüm malzeme bitene kadar devam ettirin. Biten köfteleri önce yumurtaya sonra da galeta ununa bulayarak yağlı kâğıt serilmişi fırın tepsisine dizin ve üzerine biraz sıvı yağ gezdirin. Yaklaşık 160 derece fırında kızarana kadar pişirin. Sıcak mezeniz hazır. İstediğiniz tüm yemeklerin yanında rahatlıkla servis yapabilirsiniz. Arzu ederseniz yanında limon ile ikram edebilirsiniz.
Fırın patates malzemeleri- 3 adet patates,
- 4 yemek kaşığı zeytin yağ,
- 1 adet iri diş sarımsak,
- 1 çorba kaşığı pul biber,
- 1 çay kaşığı köri.
Hazırlanışı: Patateslerin kabuklarını soyun ve elma dilimi şeklinde doğrayın. Üzerine sarımsak, tuz ile baharatları ilave edin ve iyice karıştırarak fırın poşetinin içerisine doldurun. 165 derece fırında pişirin. Arzu ederseniz yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisinde de pişirebilirsiniz. Sıcak meze çeşitleri içerisinde et yemeklerinin yanında sunulacak en kolay meze çeşidi fırın patatestir. Eğer sevmiyorsanız köri eklemeden de yapabilirsiniz.
19.01.2024 00:39:31
Sıcak Meze Çeşitleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|