Kahvaltılık Mezeler

Kahvaltılık mezeler, sabah kahvaltılarında kahvaltı sofralarında vazgeçilmez bir lezzet olan değişik tatlar olarak bilinmektedir. Kahvaltılık mezeler değişik karışımlarla elde edilen ve içeriğinde istenilen yeşil otlar, sebzeler, baharatlar kullanılan yiyecekler olarak bilinmektedir. Oldukça lezzetli olan mezelerin tariflerini gelin birlikte inceleyelim kolay gelsin.

Kahvaltılık Domatesli-Biberli Kavurma Meze Malzemeleri

  • 4-5 adet orta boy taze domates
  • 4-5 adet yeşil biber
  • Sızma zeytinyağı
  • 7-8 dal maydanoz
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
Yapılışı: Kahvaltılık meze yapımına domatesleri, biberleri, maydanozu bol suyla güzelce yıkayarak başlayalım. Yıkanan sebzeleri bir süzgece alarak süzülmelerini bekleyelim bizde o arada sarımsakları soyalım ve doğrama tahtasında ince kıyalım ve bir kaba alalım, süzülen domateslerin kabuklarını soyalım ve doğrayalım. Domatesleri sarımsakların bulunduğu kaba alalım. Aynı şekilde yeşil biberleri de halka şeklinde doğrayalım, tencereye bir miktar sızma zeytinyağı koyarak kısık ateşte kızdıralım ve biberleri kızartalım. Kızaran biberleri bir tabağa alarak aynı şekilde domatesleri ve sarımsakları da tavaya yağ ekleyerek üzerine tuz, karabiberi ilave edip kızartalım. Kızaran domatesler de biberlerin üstünü süsleyecektir. İnce kıyılan maydanozları domateslerin üzerine serpiştirelim. Kahvaltılık mezemiz servis edilmesi için hazırdır.

Afiyet olsun.

Kahvaltılık Tarator Mezesi Malzemeleri

  • Yarım kâse tahin
  • 8-10 dal taze maydanoz
  • Bir kâse süzme yoğurt
  • Zeytinyağı
  • Yarım kâse dövülmüş ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı: Kahvaltılık tarator mezesinin yapılışına ilk önce maydanozları ayıklayarak ve sonra bol suyla yıkayarak başlıyoruz. Ayıklanan ve bol suyla yıkanan maydanozları doğrama tahtasına alarak ince ince kıyalım. Dövülen cevizleri, süzme yoğurdu, tahini maydanozla karıştıralım. Tuzunu ilave ederek çok az zeytinyağı üzerinde gezdirelim. Kahvaltılık tarator mezemiz servise sunulması için hazırdır afiyet olsun.

Haşlanmış Yumurta Mezesi Malzemeleri

  • 3-4 adet yumurta
  • 4-5 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 3 yemek kaşığı mayonez
  • 2 diş sarımsak
  • Yeşil nane
  • Tuz
Yapılışı: Yumurtaları haşlama kabında haşlıyoruz ve halka şeklinde olacak şekilde güzelce doğruyoruz. Yumurtaları servis tabağına alarak üzerine süzme yoğurt, mayonez, dövülmüş sarımsakları ilave ediyoruz. En son olarak Yeşil naneyi üzerine yaprak yaprak süslemek amacıyla kullanıyoruz. Naneler ince ince kıyılıp içerisinde de kullanılabilir.

Afiyet olsun.

Kahvaltılık Patlıcan Mezesi Malzemeleri
  • 3 adet orta boy patlıcan
  • 3 adet orta boy domates
  • 2 adet küçük soğan
  • 4-5 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
  • Tuz
Yapılışı: Kahvaltılık meze yapılışına ilk olarak soğanları ince ince kıyarak başlayalım. Soğanları önceden hazırlamış olduğumuz tavaya alarak tavanın içerisine zeytinyağı ilave edelim ve kavuralım. Soğanların üzerine halka şeklinde doğradığımız biberleri ve tuzu da ilave ederek kavurmaya devam edelim. Domateslerin kabuklarını soyup küp doğrayarak kavrulan biber ve soğanların üzerine ilave edelim. Daha sonra ince ince doğradığımız közlenmiş patlıcanları da tavaya ilave ederek orta ateşte 5-10 dakika kadar pişirmeye devam edelim. Bu aşamadan sonra kahvaltılık mezemiz hazır duruma gelmiştir.

Afiyet olsun.
19.01.2024 07:43:55
Kahvaltılık Mezeler ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kahvaltılık Mezeler Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Kahvaltılık Mezeler"
günün enönemli öğünü kahvaltı sofrasıdır.bu güzelikleri sizler sunuyorsunuz bizlerde yapıyoruz.ellinize sağlık çok güzel görünüyorlar.
arzu . 07.02.2017

Meze İsimleri

Meze isimleri, Mezeler porsiyon olarak küçük miktarlarda sunulan genellikle soğuk servis edilen, ana yemek öncesi iştah açıcı olarak sofraya konulabildiği gi...
Devamını Oku

Kumpir Mezeleri

Kumpir mezeleri, Kumpir, Anadolu'nun birtakım kesimlerinde "patates" kelimesinin karşılığı model kullanılmakla beraber, esasında fırınlanmış patatesin ezilme...
Devamını Oku

Patlıcan Mezeleri

Patlıcan Mezeleri, Mezeler günlük yaşantımızda yemeklerimizin yanına değer katan sofralarımızı bollaştıran ve doyum sağlamak amaçlı değil sadece yemeklerin y...
Devamını Oku

Tarama Meze

Tarama meze, bilindiği gibi ana malzeme olarak havyar kullanılan bir mezedir. Yapılışının oldukça basit olmasını yanında lezzeti de bir o kadar mükemmel olan...
Devamını Oku

Hatay Mezeleri

Hatay mezeleri, birçok meze çeşidi bulunmaktadır. Türkiye'de ise yöresel olarak mezeler bulunmaktadır. Hatay mezeleri de ülkemizde en yaygın olan ve en ...
Devamını Oku

Mangal Yanına Meze

Mangal yanına meze; Bizler Türk milleti olarak mangal keyfini oldukça seven bir toplumuzdur. Elimize geçen her fırsatı mangal partileri ile değerlendirmeyi t...
Devamını Oku

Atom Meze

Atom meze, adından da anlaşılabileceği gibi oldukça acı olan ve genellikle acıyı seven kişiler tarafından bol miktarda tüketilmektedir. Atom mezenin en büyük...
Devamını Oku

Patlıcanlı Mezeler

Patlıcanlı mezeler, Çilingir sofralarının vazgeçilmezi mezeler, Türk mutfağında özellikle yer almakta ve genellikle soğuk olarak servis edilmektedir. Meze çe...
Devamını Oku

Mantar Meze

Mantar meze, daha çok ülkemizde ege bölgesinde oldukça fazla tüketilmektedir. Mantar mezenin en güzel özelliği de birçok yemeğin yanında farklı bir lezzet ol...
Devamını Oku

Soğan Mezeleri

Soğan mezeleri sık sık her yemeğin yanında gidebilecek bir meze olup doyurucu olmayıpsadece yemeklere tatlandırıcı olarak kullanılır. Ayrıca soğan mezel...
Devamını Oku

Domates Kurusu Mezesi

Domates kurusu mezesi, özellikle kış aylarında ülkemizin her yerinde insanlar tarafından sevilerek tüketilen mezeler arasında yer almaktadır. Öyle ki bu meze...
Devamını Oku

Süzme Yoğurtlu Mezeler

Süzme yoğurtlu mezeler, yoğurtla hazırlanan mezelerin süzme yoğurtla yapılması daha iyi sonuçların alınmasına neden olur. Çünkü süzme yoğurt hazırlandıktan s...
Devamını Oku

Tahinli Meze

Tahinli meze derken birçok çeşit tahinli mezeler vardır. Hatay ve eğe yöresinde çokça tüketilir. Tahin kendi başına bir lezzettir. Bir de mezelerle birleştir...
Devamını Oku

Oktay Usta Meze Tarifleri

Oktay Usta Meze Tarifleri, Meze, dünyaca ünlü mutfaklarda ve orta doğu-Türk mutfaklarında ana yemeklerin yanında sofraların süslenmesi, ana yemeklerin l...
Devamını Oku

Yunan Mezeleri

Yunan mezeleri, Türk mutfağına oldukça fazla benzerlik göstermektedir. Yunan mezelerinin içinde de yoğurt, zeytinyağı, sarımsak gibi malzemeler oldukça ...
Devamını Oku

Tavuklu Mezeler

Tavuklu mezeler günümüzde hemen hemen her evde yapılabilen ve herkesin tüketebileceği tat olarak yapılmaktadır. Tavuklu meze hem pratik hem de basit olması s...
Devamını Oku

Antakya Mezeleri

Antakya Mezeleri; ülkemizde mezelerinin çeşitliği ve mezelerinin çeşitleriyle lezzetleriyle meşhur Antakya ilimize has mezeleridir. Antakya yöresine has meze...
Devamını Oku

Rum Mezeleri

Rum mezeleri, Rum mutfağının yemekleri olduğu kadar mezeleri de ayrı lezzettedir. Uzun yıllar boyunca diğer mutfakların özelliklerini kendi mutfaklarıyla den...
Devamını Oku

Meze Sofrası

Meze sofrası, ana yemeklerimizin yanında değişik tat olarak bizlerin ağız tadına uygun karışımlar olarak bilinmektedir. Meze eski zamanlardan beri sofralarda...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Meze İsimleri
Kumpir Mezeleri
Patlıcan Mezeleri
Kahvaltılık Mezeler
Tarama Meze
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024