Meze SofrasıMeze sofrası, ana yemeklerin yanında farklı tatlar sunarak, sofraları zenginleştiren hafif yiyecekler olarak bilinir. Eski zamanlardan beri sofralardan eksik edilmeyen mezeler, genellikle alkol içerikli davetlerde içeceklere eşlik eder. Bu sayede sofralar daha neşeli bir hal alır. Meze sofrası, kültürümüze dünya mutfağı şefleri sayesinde, gezip gördükleri kültürlerden esinlenerek ulaşmıştır. Meze sofrası, özel günlerde hazırlanan en güzel yiyeceklerdendir. Ispanak Mezesi Malzemeleri
Ispanak Mezesi Nasıl Yapılır?Öncelikle, ıspanakları güzelce ayıklayın ve ince ince doğrayarak bir tencereye alın. Bir bardak su ilave ederek 20 dakika haşlayın. Haşlanan ıspanakları süzgece alarak süzün ve soğumaya bırakın. Bu arada, bir tavada zeytinyağını ısıtın ve unu kavurun. Kavrulan unun üzerine karabiber, tuz ve süzülen ıspanakları ilave edin ve 5 dakika kadar kavurun. Soğuması için dolaba alıp yarım saat bekletin. Soğuyan mezemiz meze sofrası için hazırdır. Servis tabaklarına alarak, isteğe bağlı olarak yeşil nane ve maydanoz yaprakları ile süsleyerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. Dereotu Mezesi Malzemeleri
Dereotu Mezesi Nasıl Yapılır?Salatalıkların kabuklarını soyarak rendeleyin. Rendelenen salatalıkları bir kaba alın ve üzerine yoğurt, kuru nane, dövülmüş sarımsak ve ince ince kıyılmış dereotunu ilave edin. Son olarak, karışıma tuz, karabiber ve zeytinyağını ekleyerek güzelce karıştırın. Servis tabaklarına alarak, üzerine yeşil nane yaprağı ekleyerek servis yapın. Afiyet olsun. Nohutlu Meze Malzemeleri
Nohutlu Meze Nasıl Yapılır?Geceden ılık su içinde bekletilen nohutları bir tencereye alın ve üzerine su ekleyip güzelce haşlayın. 45 dakika kadar pişirin ve nohudun yumuşayıp yumuşamadığını kontrol edin. Hazır olan nohutları süzgece alarak süzün. Ayrı bir kapta tahin, kimyon, dövülmüş sarımsak, tuz, karabiber ve süzme yoğurdu ilave ederek sos haline getirin. Süzülen nohutları mutfak robotunda ezerek, hazırlanan karışıma ilave edin ve iyice karıştırın. Servis tabaklarına alarak üzerine maydanoz ekleyin ve servis yapın. Afiyet olsun. |
Meze sofralarında en sevdiğiniz meze hangisi? Dereotu mezesi mi yoksa nohutlu meze mi? Benim favorim ıspanak mezesi, sizin de denediğiniz oldu mu?
Cevap yazMerhaba Özakan,
Meze sofraları gerçekten birbirinden lezzetli seçeneklerle dolu. Dereotu mezesi ve nohutlu meze de çok lezzetli tercihler. İspanak mezesi de son derece besleyici ve lezzetlidir. Ben de çeşitli zamanlarda ıspanak mezesi denedim ve çok beğendim. Özellikle yoğurtlu versiyonu harika oluyor. Sizin de bu mezeyi sevmeniz çok güzel. Meze sofralarında farklı tatlar denemek her zaman keyiflidir. Başka favori mezeleriniz var mı?