Öncelikle mangalık etleri pişirmeden önce ateş tam köz olmadan üzerinde patlıcanı, biberleri ve kuru soğanı közleyerek başlıyoruz. Böylelikle hem ateş köz olur etler harlı ateşte yanmamış olur hem de mezeyi önceden hazır edip etler pişer pişmez sıcacık yiyebiliriz.
Közlediğimiz patlıcan, biberler ve kuru soğanların kabuklarını soyup ilk olarak patlıcanları ince ince doğruyoruz. Ardından kırmızı kapya ve çarliston biberleri de doğrayıp en son kuru soğanı doğruyoruz ve derin bir kâsenin içerisine alıyoruz. Sebzeler bir köşede beklerken biz bir yandan sosunu hazırlıyoruz. Sosu için küçük bir kâsenin içerisine zeytinyağı, nar ekşisi, tuz. İncecik kıydığımız sarımsakları ve kekiği koyup bir güzel karıştırıyoruz. Ardından sosu közlenmiş sebzelere ekleyip temizleyip doğradığımız maydanozun yarısını da içerisine ekleyerek iyice karıştırıyoruz. Hazırladığımız bu enfes mezeyi şık bir servis tabağına alıp maydanozun kalanını üzerine serpiyoruz. Dilersek domates çeri domates veya ceviz içi ile de süsleyebiliriz.
Mangal yanına meze hazır. Şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olsun.