Patlıcan Mezeleri

Patlıcan Mezeleri, Mezeler günlük yaşantımızda yemeklerimizin yanına değer katan sofralarımızı bollaştıran ve doyum sağlamak amaçlı değil sadece yemeklerin yanına lezzet katmak amaçlı eklenmektedir. Patlıcan mezeleri hemen hemen her bayanın yapabileceği kolaylıkta ve malzemesi bol olmayan her zaman bulunabilen malzemeler ile yapılmaktadır. Patlıcan mezeleri daha çok iftar sofralarında, otel toplantılarında, iş yemeklerinde, restoran yemeklerinde ikram edilmektedir.
İlk olarak közlenmiş patlıcan mezesini tarif edeceğim.

Közlenmiş patlıcan mezesi malzemeler

  • 2 adet közlenmiş yuvarlak patlıcan
  • 2 adet domates,
  • 2 adet soğan,
  • 5-6 adet yeşil biber,
  • 1 adet kırmızı biber,
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı,
  • Tuz.
Hazırlanışı: İlk olarak soğanları ince ince doğrayalım. Daha sonra yağda kavurun. Üzerine ince ince doğradığımız biberleri ve tuzu ilave edip kavurmaya devam edelim. Domateslerin kabuklarını soyarak küp şeklinde doğradıktan sonra ilave edelim ve iyice kavrulmaya devam edilir. Daha sonra ince ince doğradığımız közlenmiş patlıcanları ilave edip orta ateşte 5 dakika kadar pişirin. Daha sonra hazır olan mezenizi soğuk olarak ikram edelim.

Kırmızı biberli patlıcan meze tarifi malzemeleri

  • 2 adet patlıcan
  • 3 adet kırmızı biber
  • 5-6 adet ceviz içi
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet ufak ufak doğranmış yeşilbiber
  • Yarım su bardağı süzme yoğurt
  • 2 çorba kaşığı labne peyniri
  • 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
  • Dereotu ve maydanoz
  • Tuz, karabiber
Hazırlanışı: Patlıcanları ve kırmızı biberleri közleyip kabuklarını soyarak süzülmeye bırakılır.
Maydanoz, dereotu, ceviz, sarımsak, süzme yoğurt ve labneyi robota koyup çok az küçülttükten sonra iyice süzülen patlıcan ve biberleri de ilave ederek hepsi karışana kadar çekilmelidir. Tuz, karabiber, yeşilbiber ve yağını ekleyip karıştırdıktan sonra hazır duruma gelmektedir. Daha sonra soğuk şekilde sunum yapabilirsiniz.

Patlıcan mezeleri tarifi malzemeler

  • 3 tane patlıcan
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 3 diş sarımsak
  • 1 limon suyu
  • 3 dal maydanoz
  • 2 dal dereotu
  • Tuz
  • Kızartmak için yağ
Hazırlanışı: İlk olarak patlıcanları küp-küp doğrayıp kızartın. Robotta kızarmış patlıcanlar, yoğurt, sarımsak, limon suyu, maydanoz, dereotu ve tuzu koyup püre olacak şekilde iyice çekelim. Karıştırdıktan sonra soğuk servis yapılır.

Patlıcan mezesi tarifleri malzemeler
  • 700 gram patlıcan
  • Sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 büyük domates
  • 1 tepeleme tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 çay kaşığı şeker
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı kaynar su
Hazırlanışı: Patlıcanları kare şeklinde doğrayalım ve tuzlu suda bekletelim. 45 dakika tuzlu suda bekletin patlıcanları süzerek bir havlu yardımı ile suyunu iyice alalım. Bir tavada sıvı yağı kızdırarak patlıcanlar kızartılır. Bir tabağa kâğıt havlu sererek kızartılan patlıcanları kâğıt havlunun üzerine alalım. Ayrı bir tavada 1 yemek kaşığı zeytinyağında kare olarak doğramış olduğumuz soğan ve sarımsakları rengi dönene kadar kavurun. Kabuğu soyulmuş ve mini şekilde kare doğranmış domatesi ve salçayı soğanlara ekleyerek şekeri, tuzu ve sıcak suyu ilave ederek kısık ateş üzerinde 10 dakika pişirilir. Kızartılmış olan patlıcanları ilave ederek tekrar kısık ateşte 5 dakika daha pişirilir. Ilık ya da soğuk bir şekilde ikram edilebilir.
20.01.2024 01:34:25
Patlıcan Mezeleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Patlıcan Mezeleri Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Patlıcan Mezeleri"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Meze İsimleri

Meze isimleri, Mezeler porsiyon olarak küçük miktarlarda sunulan genellikle soğuk servis edilen, ana yemek öncesi iştah açıcı olarak sofraya konulabildiği gi...
Devamını Oku

Kumpir Mezeleri

Kumpir mezeleri, Kumpir, Anadolu'nun birtakım kesimlerinde "patates" kelimesinin karşılığı model kullanılmakla beraber, esasında fırınlanmış patatesin ezilme...
Devamını Oku

Kahvaltılık Mezeler

Kahvaltılık mezeler, sabah kahvaltılarında kahvaltı sofralarında vazgeçilmez bir lezzet olan değişik tatlar olarak bilinmektedir. Kahvaltılık mezeler de...
Devamını Oku

Tarama Meze

Tarama meze, bilindiği gibi ana malzeme olarak havyar kullanılan bir mezedir. Yapılışının oldukça basit olmasını yanında lezzeti de bir o kadar mükemmel olan...
Devamını Oku

Hatay Mezeleri

Hatay mezeleri, birçok meze çeşidi bulunmaktadır. Türkiye'de ise yöresel olarak mezeler bulunmaktadır. Hatay mezeleri de ülkemizde en yaygın olan ve en ...
Devamını Oku

Mangal Yanına Meze

Mangal yanına meze; Bizler Türk milleti olarak mangal keyfini oldukça seven bir toplumuzdur. Elimize geçen her fırsatı mangal partileri ile değerlendirmeyi t...
Devamını Oku

Atom Meze

Atom meze, adından da anlaşılabileceği gibi oldukça acı olan ve genellikle acıyı seven kişiler tarafından bol miktarda tüketilmektedir. Atom mezenin en büyük...
Devamını Oku

Patlıcanlı Mezeler

Patlıcanlı mezeler, Çilingir sofralarının vazgeçilmezi mezeler, Türk mutfağında özellikle yer almakta ve genellikle soğuk olarak servis edilmektedir. Meze çe...
Devamını Oku

Mantar Meze

Mantar meze, daha çok ülkemizde ege bölgesinde oldukça fazla tüketilmektedir. Mantar mezenin en güzel özelliği de birçok yemeğin yanında farklı bir lezzet ol...
Devamını Oku

Soğan Mezeleri

Soğan mezeleri sık sık her yemeğin yanında gidebilecek bir meze olup doyurucu olmayıpsadece yemeklere tatlandırıcı olarak kullanılır. Ayrıca soğan mezel...
Devamını Oku

Domates Kurusu Mezesi

Domates kurusu mezesi, özellikle kış aylarında ülkemizin her yerinde insanlar tarafından sevilerek tüketilen mezeler arasında yer almaktadır. Öyle ki bu meze...
Devamını Oku

Süzme Yoğurtlu Mezeler

Süzme yoğurtlu mezeler, yoğurtla hazırlanan mezelerin süzme yoğurtla yapılması daha iyi sonuçların alınmasına neden olur. Çünkü süzme yoğurt hazırlandıktan s...
Devamını Oku

Tahinli Meze

Tahinli meze derken birçok çeşit tahinli mezeler vardır. Hatay ve eğe yöresinde çokça tüketilir. Tahin kendi başına bir lezzettir. Bir de mezelerle birleştir...
Devamını Oku

Oktay Usta Meze Tarifleri

Oktay Usta Meze Tarifleri, Meze, dünyaca ünlü mutfaklarda ve orta doğu-Türk mutfaklarında ana yemeklerin yanında sofraların süslenmesi, ana yemeklerin l...
Devamını Oku

Yunan Mezeleri

Yunan mezeleri, Türk mutfağına oldukça fazla benzerlik göstermektedir. Yunan mezelerinin içinde de yoğurt, zeytinyağı, sarımsak gibi malzemeler oldukça ...
Devamını Oku

Tavuklu Mezeler

Tavuklu mezeler günümüzde hemen hemen her evde yapılabilen ve herkesin tüketebileceği tat olarak yapılmaktadır. Tavuklu meze hem pratik hem de basit olması s...
Devamını Oku

Antakya Mezeleri

Antakya Mezeleri; ülkemizde mezelerinin çeşitliği ve mezelerinin çeşitleriyle lezzetleriyle meşhur Antakya ilimize has mezeleridir. Antakya yöresine has meze...
Devamını Oku

Rum Mezeleri

Rum mezeleri, Rum mutfağının yemekleri olduğu kadar mezeleri de ayrı lezzettedir. Uzun yıllar boyunca diğer mutfakların özelliklerini kendi mutfaklarıyla den...
Devamını Oku

Meze Sofrası

Meze sofrası, ana yemeklerimizin yanında değişik tat olarak bizlerin ağız tadına uygun karışımlar olarak bilinmektedir. Meze eski zamanlardan beri sofralarda...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Meze İsimleri
Kumpir Mezeleri
Patlıcan Mezeleri
Kahvaltılık Mezeler
Tarama Meze
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024