Tavuklu Mezeler

Tavuklu mezeler günümüzde hemen hemen her evde yapılabilen ve herkesin tüketebileceği tat olarak yapılmaktadır. Tavuklu meze hem pratik hem de basit olması sayesinde kolaylıkla her yemeğin yanına yapılabilir. Fakat bu mezeler doyurucu amaçlı olmayıp sadece sofralarda ve yemeklerde daha zengin bir görünüm sağlamakla beraber lezzete lezzet katmaya yaramaktadır.
Hem hafif ve hem lezzetli olan tavuk ekonomik bir gıda ürünü olmaktadır. Bu nedenle sık sık tercih edilmektedir. Hafif olmasının sayesinde diyet yapanlar tarafından da tüketilebilir olması da artı olarak hayatımıza yansımaktadır. Bu lezzetli tavuk baharat çeşitleri ile nefis tariflere bürünür. Tavuk kullanımının en lezzetli ve en beğenilen yönü mezelerdir. Örneğin hem basit hem de zamanınızı çok almayacak bir tariften bahsetmek istiyorum.

Tavuklu Meze Malzemeleri

  • 4 Adet Tavuk Göğsü
  • 2 Su Bardağı Yoğurt
  • 1 çay Bardağı Mayonez
  • 4 Diş Sarımsak
  • 1 çay Bardağı Dövülmüş Ceviz
  • Karabiber
  • Tuz
  • Kırmızı Pul Biber

Tavuklu Meze Nasıl Yapılır?


İlk olarak tavukları iyice temiz bir şekilde yıkayalım. Daha sonra derin bir tencerenin içinde kaynamaya bırakılır. Haşlanan tavuklar, ince ince ayrılır ve iyice didilir. Sarımsaklar dövülür veya ince şekilde rendeden geçirilir. Ayrıca bu arada bir karıştırma kabına, dövülmüş ceviz içi, mayonez, sarımsak ve tuz ile yoğurt eklenerek didilen tavuk etleri de eklenerek iyice karıştırılır.
Bir miktar karıştırıp yeterli olacak kadar karıştırıldığından emin olduktan sonra tavuklu mezemiz hazır bir hale gelmiş demektir. Daha sonra servisinizi rahatlıkla yapabilirsiniz. İsteğe bağlı üzerine pul biber veya toz kırmızı biber ekleyebilirsiniz. Mezemiz oldukça lezzetli olmaktadır. Bir de tavuklu mezeler arasında basit bir tarif ise çerkez tavuğu mezesi bulunmaktadır.

Çerkez tavuğu mezesi malzemeleri

  • 1 parça tavuk göğsü 250-300 gr
  • 1 su bardağı Tavuk suyu (Ya da süt)
  • 5 çorba kaşığı toz ceviz içi
  • 3 adet bütün ceviz içi
  • 3 diş Sarımsak
  • 150 gram galeta unu ya da ekmek içi
  • Pul biber, kimyon
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
Çerkez tavuğu mezesi nasıl yapılır?

İlk olarak tavuğu derin bir tencereye alalım ve üzerini hafif geçecek kadar su dolduralım ve pişirelim. Bir parça tavuğu ayırın ve diğer kalan tavuğu ise didikleyin. Tavuğun kaynatıldığı tavuk suyunu derin bir kaba alıp, galeta ununu karıştıralım ve didiklediğimiz tavuk etlerini, dövülmüş sarımsağı katarak iyice ezelim. Pul biber atalım ve olduğunca çok karıştıralım. Ayrıca bol bir şekilde ezelim. Tamamen macun kıvamına gelmesi gerekmektedir. 3 çorba kaşığı çekilmiş ceviz içini de ilave edelim. Tuz atılır. Daha sonra tereyağını kızdırıp pul biberle karıştırıp hemen ocaktan alınmalıdır. Kıvamını alan mezeye ayırdığımız didikli olan tavuğu serpelim ve iri cevizleri serpelim. Son olarak da tereyağını gezdirin bu şekil ve tat vermek için yapılır. Böylece tavuk mezeniz hazır halini almış olur. Son olarak tavuklu mezenin nohutlu olanının tarifini vermek istiyorum.

Nohutlu tavuklu malzemeleri
  • Didiklenmiş tavuk eti
  • Haşlanmış nohut
  • Bol sarımsaklı yoğurt
  • Kırmızı biberli sıvı yağ
  • Yufka kıtırları
Nohutlu tavuklu nasıl yapılır?

Malzemeler göz kararı olmaktadır. Ne kadar yapılacak ise o kadar malzeme kullanılır. Tavuk etini, nohudu, sarımsaklı yoğurt ile karıştırın. Sıvı yağ içinde kızdırdığınız kırmızı biberi yoğurdun üzerine dökülür. En üste de yoğurt hiç görülmeyecek kadar yufka kıtırı ile kapatın. Yufka kıtırlarını sıcak sıcak yaparsanız güzel olmaktadır fakat soğuk da olsa lezzetinden hiçbir şey kaybetmemektedir. Böylece hem basit hem de kolay olan tavuklu mezeniz hazır olmaktadır.
20.01.2024 06:20:15
Tavuklu Mezeler ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Tavuklu Mezeler Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Tavuklu Mezeler"
Merhaba akşam misafirim var sabahtan bunları hazirlarsam akşama kadar kalsa bir sıkıntı olur mu tadında bozulma falan olur mu acaba
Mute . 05.09.2018 11:45:23

Meze İsimleri

Meze isimleri, Mezeler porsiyon olarak küçük miktarlarda sunulan genellikle soğuk servis edilen, ana yemek öncesi iştah açıcı olarak sofraya konulabildiği gi...
Devamını Oku

Kumpir Mezeleri

Kumpir mezeleri, Kumpir, Anadolu'nun birtakım kesimlerinde "patates" kelimesinin karşılığı model kullanılmakla beraber, esasında fırınlanmış patatesin ezilme...
Devamını Oku

Patlıcan Mezeleri

Patlıcan Mezeleri, Mezeler günlük yaşantımızda yemeklerimizin yanına değer katan sofralarımızı bollaştıran ve doyum sağlamak amaçlı değil sadece yemeklerin y...
Devamını Oku

Kahvaltılık Mezeler

Kahvaltılık mezeler, sabah kahvaltılarında kahvaltı sofralarında vazgeçilmez bir lezzet olan değişik tatlar olarak bilinmektedir. Kahvaltılık mezeler de...
Devamını Oku

Tarama Meze

Tarama meze, bilindiği gibi ana malzeme olarak havyar kullanılan bir mezedir. Yapılışının oldukça basit olmasını yanında lezzeti de bir o kadar mükemmel olan...
Devamını Oku

Hatay Mezeleri

Hatay mezeleri, birçok meze çeşidi bulunmaktadır. Türkiye'de ise yöresel olarak mezeler bulunmaktadır. Hatay mezeleri de ülkemizde en yaygın olan ve en ...
Devamını Oku

Mangal Yanına Meze

Mangal yanına meze; Bizler Türk milleti olarak mangal keyfini oldukça seven bir toplumuzdur. Elimize geçen her fırsatı mangal partileri ile değerlendirmeyi t...
Devamını Oku

Atom Meze

Atom meze, adından da anlaşılabileceği gibi oldukça acı olan ve genellikle acıyı seven kişiler tarafından bol miktarda tüketilmektedir. Atom mezenin en büyük...
Devamını Oku

Patlıcanlı Mezeler

Patlıcanlı mezeler, Çilingir sofralarının vazgeçilmezi mezeler, Türk mutfağında özellikle yer almakta ve genellikle soğuk olarak servis edilmektedir. Meze çe...
Devamını Oku

Mantar Meze

Mantar meze, daha çok ülkemizde ege bölgesinde oldukça fazla tüketilmektedir. Mantar mezenin en güzel özelliği de birçok yemeğin yanında farklı bir lezzet ol...
Devamını Oku

Soğan Mezeleri

Soğan mezeleri sık sık her yemeğin yanında gidebilecek bir meze olup doyurucu olmayıpsadece yemeklere tatlandırıcı olarak kullanılır. Ayrıca soğan mezel...
Devamını Oku

Domates Kurusu Mezesi

Domates kurusu mezesi, özellikle kış aylarında ülkemizin her yerinde insanlar tarafından sevilerek tüketilen mezeler arasında yer almaktadır. Öyle ki bu meze...
Devamını Oku

Süzme Yoğurtlu Mezeler

Süzme yoğurtlu mezeler, yoğurtla hazırlanan mezelerin süzme yoğurtla yapılması daha iyi sonuçların alınmasına neden olur. Çünkü süzme yoğurt hazırlandıktan s...
Devamını Oku

Tahinli Meze

Tahinli meze derken birçok çeşit tahinli mezeler vardır. Hatay ve eğe yöresinde çokça tüketilir. Tahin kendi başına bir lezzettir. Bir de mezelerle birleştir...
Devamını Oku

Oktay Usta Meze Tarifleri

Oktay Usta Meze Tarifleri, Meze, dünyaca ünlü mutfaklarda ve orta doğu-Türk mutfaklarında ana yemeklerin yanında sofraların süslenmesi, ana yemeklerin l...
Devamını Oku

Yunan Mezeleri

Yunan mezeleri, Türk mutfağına oldukça fazla benzerlik göstermektedir. Yunan mezelerinin içinde de yoğurt, zeytinyağı, sarımsak gibi malzemeler oldukça ...
Devamını Oku

Antakya Mezeleri

Antakya Mezeleri; ülkemizde mezelerinin çeşitliği ve mezelerinin çeşitleriyle lezzetleriyle meşhur Antakya ilimize has mezeleridir. Antakya yöresine has meze...
Devamını Oku

Rum Mezeleri

Rum mezeleri, Rum mutfağının yemekleri olduğu kadar mezeleri de ayrı lezzettedir. Uzun yıllar boyunca diğer mutfakların özelliklerini kendi mutfaklarıyla den...
Devamını Oku

Meze Sofrası

Meze sofrası, ana yemeklerimizin yanında değişik tat olarak bizlerin ağız tadına uygun karışımlar olarak bilinmektedir. Meze eski zamanlardan beri sofralarda...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Meze İsimleri
Kumpir Mezeleri
Patlıcan Mezeleri
Kahvaltılık Mezeler
Tarama Meze
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024