Yunan mezeleri, Türk mutfağına oldukça fazla benzerlik göstermektedir. Yunan mezelerinin içinde de yoğurt, zeytinyağı, sarımsak gibi malzemeler oldukça fazla kullanılır. Sizler için oldukça rağbet gören mezelerden örnekler hazırladık. Bunların içinde damak tadınıza uygun olanları sizlerde yapabilirsiniz.
Özel Yu
nan mezesi için gerekli malzemeler
- 3 dilim kabuksuz bayat ekmek
- Kibrit kutusu kadar balık yumurtası
- 1 adet limon suyu
- 1 su bardağı sızma zeytinyağı
- 2 adet orta boy ince rendelenmiş havuç
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım demet dereotu
- 1 çay kaşığı karabiber
- Süsleme için 8-10 adet siyah zeytin
Özel Yunan mezesi nasıl yapılır?
Mutfak robotunun içinde bayat ekmekleri, limon suyu, zeytinyağı ve balık yumurtasını iyice ezene kadar çekin. Bir kâsenin içine ince rendelenen havuç ve kıyılmış dereotunu koyun. Bunlara robotta çektiğiniz diğer malzemeyi ilave edin ve karıştırın. Bir servis tabağına aldığınız bu özel mezeyi siyah zeytinle süsleyerek, biraz da zeytinyağı gezdirin. Sunuma hazır Yunan mezesini beğeneceğinizi umuyoruz.
Afiyet olsun.
Skordaki mezesi için gerekli malzemeler
- Birer demet maydanoz, dereotu, nane
- Yabani turp otu
- 1 baş sarımsak
- Taze soğanın yeşil kısımları
- 1 adet kıvırcık salata
- Yeteri kadar sızma zeytinyağı
- Yeterince tuz
- Nar ekşisi ve limon suyu
Skordaki mezesi nasıl yapılır?
Bu farklı Yunan mezesini hazırlamak için, blenderden elimizdeki tüm yeşillikleri, yabani turp otunu, kıvırcık salatayı ve soyulmuş sarımsakları püre haline getirin.
Karışımın yoğunluğunu ayarlamak için içine zeytinyağı ilave edin. Bunu servis tabağına alarak, içine nar ekşisi, biraz limon suyu ve tuz koyun. Skordaki mezesi sunum için hazır. Umarız beğenirsiniz.
Afiyet olsun.
Yunan mezeleri bu şekilde çoğaltılabilir. Belki de pek çoğunuz bunları tatma fırsatını yakalamış olabilirsiniz. Lezzet bakımından Türk mutfağının lezzetini aratmayan mezelerdir. Çünkü bizde yaygın olan zeytinyağı ve ot çeşitleri bu mezelerde de sıkça kullanılır.