Sıcak Meze Çeşitleri Nelerdir?
20 Temmuz 2024

Sıcak Meze Çeşitleri Nelerdir?

Sıcak Meze Çeşitleri

Sıcak meze çeşitleri, soğuk meze çeşitleri ile kıyaslandığında hem çeşit olarak daha azdır hem de yapılışı biraz daha zahmetli olabilir. Ancak, sıcak meze çeşitleri daha doyurucu olduğu için oldukça fazla tercih edilir. Sıcak meze çeşitlerini hazırlarken fırında pişirilen lezzetleri tercih ederseniz hem hazırlanması oldukça kolaydır hem de şık bir meze hazırlamış olursunuz. Sıcak meze çeşitlerinin pek çoğu servis tabağında ana yemek ile sunum yapılabilir niteliktedir. En sık tercih edilen sıcak meze çeşitlerinden bazıları fırında kaşarlı mantar, fırında elma dilimi patates ve patates köftesidir. Sizlerle sıcak meze çeşitlerinden kolay bir iki tarif paylaşmak istiyorum.

Fırında Patatesli Köfte

Malzemeler:
  • 5 adet haşlamalık patates,
  • 50 gr. taze kaşar peyniri,
  • 1 adet yumurta,
  • 1 su bardağı galeta unu,
  • 1 tutam dereotu,
  • 2 dal yeşil soğan,
  • 1 çay kaşığı pul biber,
  • 1 çay kaşığı karabiber,
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ,
  • Yeteri kadar tuz.

Hazırlanışı:

Patatesleri yıkayarak haşlayın ve sıcakken bir çatal yardımıyla iyice ezin. Patateslerin üzerine tuzu, baharatları ve ince ince doğranmış yeşillikleri ekleyin. Biraz yoğurun ve üzerine yumurtayı kırarak galeta ununun 2 çorba kaşığını da içine dökün. Köfte malzemesini yoğurun. Eğer evde galeta ununuz yoksa ufalanmış ekmek kırığını da kullanabilirsiniz. Diğer taraftan kaşar peynirini rendeleyin. Yoğurduğunuz köfte malzemesinden cevizden daha büyük bezeler alarak yuvarlayın ve içini içli köfte yapar gibi oyun. İçerisine tatlı kaşığı ile kaşar peyniri rendesi koyun ve biraz elinizle yassı hale getirin. Tüm malzeme bitene kadar devam ettirin. Biten köfteleri önce yumurtaya sonra da galeta ununa bulayarak yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dizin ve üzerine biraz sıvı yağ gezdirin. Yaklaşık 160 derece fırında kızarana kadar pişirin. Sıcak mezeniz hazır. İstediğiniz tüm yemeklerin yanında rahatlıkla servis yapabilirsiniz. Arzu ederseniz yanında limon ile ikram edebilirsiniz.

Fırında Patates

Malzemeler:
  • 3 adet patates,
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı,
  • 1 adet iri diş sarımsak,
  • 1 çorba kaşığı pul biber,
  • 1 çay kaşığı köri.

Hazırlanışı:

Patateslerin kabuklarını soyun ve elma dilimi şeklinde doğrayın. Üzerine sarımsak, tuz ile baharatları ilave edin ve iyice karıştırarak fırın poşetinin içerisine doldurun. 165 derece fırında pişirin. Arzu ederseniz yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisinde de pişirebilirsiniz. Sıcak meze çeşitleri içerisinde et yemeklerinin yanında sunulacak en kolay meze çeşidi fırın patatestir. Eğer sevmiyorsanız köri eklemeden de yapabilirsiniz.

Sonuç

Sıcak meze çeşitleri, sofralara lezzet katan ve doyurucu özellikleriyle tercih edilen önemli birer öğedir. Fırında patatesli köfte ve fırında patates gibi pratik tarifler, her türlü ana yemeğin yanında rahatlıkla sunulabilir. Bu tür mezeler, hem pratik hazırlanışı hem de lezzeti ile sofralarınıza şıklık katacaktır.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Meze Nasıl Yapılır? Tarifi ve Malzemeleri

Meze Nasıl Yapılır? Tarifi ve Malzemeleri

Acılı Meze Tarifi ve Malzemeleri

Acılı Meze Tarifi ve Malzemeleri

Haydari Meze Tarifi ve Malzemeleri

Haydari Meze Tarifi ve Malzemeleri

Mantar Meze Tarifi ve Malzemeleri

Mantar Meze Tarifi ve Malzemeleri

Yılbaşı Meze Tarifleri ve Malzemeleri

Yılbaşı Meze Tarifleri ve Malzemeleri

Güncel

Tahinli Meze Tarifi ve Malzemeleri

Tahinli Meze Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Atom Meze Tarifi ve Malzemeleri

Atom Meze Tarifi ve Malzemeleri

Yunan Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Yunan Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Meze Tabağı Tarifi ve Malzemeleri

Meze Tabağı Tarifi ve Malzemeleri

Meze Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Meze Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Meze Tarifleri Haydari

Meze Tarifleri Haydari

Patlıcan Meze Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Meze Tarifi ve Malzemeleri

Balık Yumurtasıyla Yapılan Meze

Balık Yumurtasıyla Yapılan Meze