Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Mantarlı Mezeler

Mantarlı Mezeler

Mantarlı mezeler, son yıllarda oldukça popiler mezeler arasında yer almaya başladı. Mantarı sevmeyen insan yoktur diye düşünüyorum ve ben mantarı her yemeğin yanına yakıştırıyorum. Mantar hem yemeklerin hem de mezelerin içerinde oldukça sık kullanılmaktadır. Özellikle kültür mantarına ulaşılması da oldukça kolay olduğundan mantarlı meze tüm meze severler tarafından yoğun bir şekilde yapılan bir meze çeşididir. En sık tercih edileni ise mantarın içerisine tereyağı tuz ve kaşar koyarak fırında pişirmektir. Mantarın meze de malzeme olarak kullanılmasının çok büyük avantajları bulunmaktadır. Çünkü mantar hem sebzelerle hem de yoğurt ile çok şık bir görüntü sunmaktadır. Mantarlı mezelerden iki tanesinin tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum.

Yoğurtlu mantar meze yapımı için gerekli malzemeler

  • Yarım kilo kültür mantarı,
  • Yarım kilo yağlı kaymaklı yoğurt,
  • Küçük bir diş sarımsak,
  • 2 çorba kaşığı mayonez,
  • 1 çorba kaşığı zeytin yağ,
  • Yeteri kadar tuz,
Yoğurtlu mantar meze hazırlanışı: Mantarı iyice yıkayın ve arzu ettiğiniz gibi doğrayın. Mantarları kararmaması için limonlu soğuk suyun içerisinde yaklaşık yarım saat bekletin ve suyunu süzerek bir tencereye boşaltın. Tencerenin üzerine zeytinyağını ilave ederek mantarları suyunu çekene kadar soteleyin. Bu aşamada tuz atarsanız mantarlar çok sulanır. Sotelenen mantarın altını kapattıktan sonra tuzunu ilave edin ve karıştırın. Bir kenara soğuması için alın. Diğer taraftan yoğurt ve mayonezi kaşıkla karıştırın ve içerisine ezilmiş sarımsak ve tuz da ekleyin. Mantarların iyice soğuduğundan emin olduğunuzda yoğurt ile birleştirin ve servis kabına boşaltın. Üzerine biraz zeytinyağı gezdirerek servis yapabilirsiniz.

Sebzeli mantarlı meze yapımı için gerekli malzemeler

  • 350 gr. Kültür mantarı,
  • 1 paket küçük boy konserve mısır,
  • 2 adet kırmızıbiber,
  • 1 kâse kırmızı biberli yeşil zeytin,
  • 4 yemek kaşığı zeytin yağ,
  • 1 tutam maydanoz,
  • Yeteri kadar tuz,
  • 1 çay kaşığı pul biber,
  • 1 çay kaşığı karabiber

Sebzeli mantarlı meze nasıl yapılır?


İyice yıkanan mantarları limonlu suyun içerisinde biraz bekletin. Böylece mantarlarının piştiğinde de beyaz kalır. Yanmaz bir tencerenin içerisine mantarları boşaltın ve üzerine zeytinyağını da ekleyerek yaklaşık 20 dakika kısık ateşte kavurun. Kırmızıbiberleri közleyin ve jülyen olarak doğrayın. Sotelenen mantarların içerine atın ve 5 dakika daha kavurarak ocağın altını kapatın. Mantarın soğumasını bekleyin. Soğuduğuna emin olduğunuzda bir salata kabına boşaltın ve üzerine konserve mısır, doğranmış yeşil zeytin, tuz ve baharatları ilave edin. En son olarak da maydanozu doğrayarak salataya ekleyin. Mantarlı mezelerden ikincisi de hazır. Şimdiden afiyet olsun.
Son Güncelleme : 19.01.2024 13:00:04
Mantarlı Mezeler ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Mantarlı Mezeler Yorumları
şifre

1 Yorum Yapılmış "Mantarlı Mezeler"
Ben mantarı çok seviyorum. Besin değeri ve lezzetinden dolayı evimden eksik etmediğim gibi her gün bile tüketebilirim. Akşam evde erkek erkeğe bir gün yaşayacağız. Ben evde masamı çeşitli mezelerle donatıp güzel bir sofra hazırlamak istiyorum. Evdeki mantarımdan da meze yapmak istiyorum. Mantrlı mezeler nelerdir? Hangisi en lezzetlisi olur acaba?
Özgür . 25.10.2018 09:03:56
CEVAP YAZ
Meze İsimleri
Meze İsimleri
Meze isimleri, Mezeler porsiyon olarak küçük miktarlarda sunulan genellikle soğuk servis edilen, ana yemek öncesi iştah açıcı olarak sofraya konulabildiği gibi çilingir sofralarında içki yanında tüketilen hafif gıdalardır. Bizde ve Ortadoğu ülkelerin...
Kumpir Mezeleri
Kumpir Mezeleri
Kumpir mezeleri, Kumpir, Anadolu'nun birtakım kesimlerinde "patates" kelimesinin karşılığı model kullanılmakla beraber, esasında fırınlanmış patatesin ezilmesi ile yapılmış olan bir yemektir. Temel model patates özel fırınlarda pişirildikten sonra ka...
Patlıcan Mezeleri
Patlıcan Mezeleri
Patlıcan Mezeleri, Mezeler günlük yaşantımızda yemeklerimizin yanına değer katan sofralarımızı bollaştıran ve doyum sağlamak amaçlı değil sadece yemeklerin yanına lezzet katmak amaçlı eklenmektedir. Patlıcan mezeleri hemen hemen her bayanın yapabilec...
Kahvaltılık Mezeler
Kahvaltılık Mezeler
Kahvaltılık mezeler, sabah kahvaltılarında kahvaltı sofralarında vazgeçilmez bir lezzet olan değişik tatlar olarak bilinmektedir. Kahvaltılık mezeler değişik karışımlarla elde edilen ve içeriğinde istenilen yeşil otlar, sebzeler, baharatlar kullanıla...
Tarama Meze
Tarama Meze
Tarama meze, bilindiği gibi ana malzeme olarak havyar kullanılan bir mezedir. Yapılışının oldukça basit olmasını yanında lezzeti de bir o kadar mükemmel olan bu meze genellikle ülkemizin batı kesimlerinde ve dünyada birçok ülkede çok fazla tüketilmek...
Hatay Mezeleri
Hatay Mezeleri
Hatay mezeleri, birçok meze çeşidi bulunmaktadır. Türkiye'de ise yöresel olarak mezeler bulunmaktadır. Hatay mezeleri de ülkemizde en yaygın olan ve en çok sevilen mezeleri arasındadır. Özellikle Hatay bölgesine ait bu mezeler tat olarak da yörenin k...
Mangal Yanına Meze
Mangal Yanına Meze
Mangal yanına meze; Bizler Türk milleti olarak mangal keyfini oldukça seven bir toplumuzdur. Elimize geçen her fırsatı mangal partileri ile değerlendirmeyi tercih ederiz. Ama bir gerçek var ki mangalda pişirdiğimiz etler kadar yanına hazırladığımız m...
Atom Meze
Atom Meze
Atom meze, adından da anlaşılabileceği gibi oldukça acı olan ve genellikle acıyı seven kişiler tarafından bol miktarda tüketilmektedir. Atom mezenin en büyük özelliği muhteşem acı lezzetidir. Bu lezzetinden dolayı birçok yemeğin yanında oldukça yakış...
Patlıcanlı Mezeler
Patlıcanlı Mezeler
Patlıcanlı mezeler, Çilingir sofralarının vazgeçilmezi mezeler, Türk mutfağında özellikle yer almakta ve genellikle soğuk olarak servis edilmektedir. Meze çeşitlerinin çok basit hazırlanabilenlerinin yanı sıra, hazırlanması biraz zahmet isteyen çeşit...
Mantar Meze
Mantar Meze
Mantar meze, daha çok ülkemizde ege bölgesinde oldukça fazla tüketilmektedir. Mantar mezenin en güzel özelliği de birçok yemeğin yanında farklı bir lezzet olarak tüketilmesidir. Mantar meze yaptıktan sonra bu mezenin üzerine farklı malzemelerle süsle...
Soğan Mezeleri
Soğan Mezeleri
Soğan mezeleri sık sık her yemeğin yanında gidebilecek bir meze olup doyurucu olmayıpsadece yemeklere tatlandırıcı olarak kullanılır. Ayrıca soğan mezeleri rakı sofralarında da bulundurulmakla beraber sofrada güzel bir görünüm sağlamaktadır. Mezeler ...
Domates Kurusu Mezesi
Domates Kurusu Mezesi
Domates kurusu mezesi, özellikle kış aylarında ülkemizin her yerinde insanlar tarafından sevilerek tüketilen mezeler arasında yer almaktadır. Öyle ki bu mezenin lezzeti olsun yapılışının kolaylığı olsun insanları bu mezeye çekmektedir. Birçok yemeğin...

 

Meze İsimleri
Kumpir Mezeleri
Patlıcan Mezeleri
Kahvaltılık Mezeler
Tarama Meze
Hatay Mezeleri
Mangal Yanına Meze
Atom Meze
Patlıcanlı Mezeler
Mantar Meze
Soğan Mezeleri
Domates Kurusu Mezesi
Süzme Yoğurtlu Mezeler
Tahinli Meze
Antep Mezeleri
Oktay Usta Meze Tarifleri
Yunan Mezeleri
Tavuklu Mezeler
Antakya Mezeleri
Rum Mezeleri
Meze Sofrası
Meze Tarifleri Portakal Ağacı
Balığın Yanına Meze
Yoğurt Mezeleri
Ermeni Mezeleri
Domatesli Meze
Meze Tarifleri Oktay Usta
Zeytinyağlı Mezeler
Meze Nedir
Balık Mezeleri
Popüler İçerik
Süzme Yoğurtlu Mezeler
Süzme Yoğurtlu Mezeler
Süzme yoğurtlu mezeler, yoğurtla hazırlanan mezelerin süzme yoğurtla yapılması daha iyi sonuçların alınmasına neden olur. Çünkü süzme yoğurt hazırland...
Tahinli Meze
Tahinli Meze
Tahinli meze derken bir çok çeşit tahinli mezeler vardır. Hatay ve eğe yöresinde çokça tüketilir. Tahin kendi başına bir lezzettir. Birde mezelerle bi...
Antep Mezeleri
Antep Mezeleri
Antep mezeleri, Antep mutfağı Türkiye'nin en zengin mutfaklarından biridir. Genellikle kebapları ve bir birinden lezzetli mezeleri ile ön plana çıkmak...
Oktay Usta Meze Tarifleri
Oktay Usta Meze Tarifleri
Oktay Usta Meze Tarifleri, Meze, dünyaca ünlü mutfaklarda ve orta doğu-Türk mutfaklarında ana yemeklerin yanında sofraların süslenmesi, ana yemekler...
Yunan Mezeleri
Yunan Mezeleri
Yunan mezeleri, Türk mutfağına oldukça fazla benzerlik göstermektedir. Yunan mezelerinin içinde de yoğurt, zeytinyağı, sarımsak gibi malzemeler oldukç...
Tavuklu Mezeler
Tavuklu Mezeler
Tavuklu mezeler günümüzde hemen hemen her evde yapılabilen ve herkesin tüketebileceği tat olarak yapılmaktadır. Tavuklu meze hem pratik hemde basit ol...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Meze İsimleri
Kumpir Mezeleri
Patlıcan Mezeleri
Kahvaltılık Mezeler
Tarama Meze
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024