Mantarlı Mezeler Tarifi ve Malzemeleri
19 Temmuz 2024

Mantarlı Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Mezeler

Mantarlı mezeler, son yıllarda oldukça popüler mezeler arasında yer almaya başlamıştır. Mantarın sevilmediği pek az kişi olduğunu düşünüyorum ve mantarın her yemeğin yanına yakıştığını söyleyebilirim. Mantar, hem yemeklerde hem de mezelerde sıkça kullanılmaktadır. Özellikle kültür mantarına ulaşmanın kolay olması, mantarlı mezelerin tüm meze severler tarafından yoğun bir şekilde tercih edilmesine neden olmaktadır. En sık tercih edilen mantarlı meze, mantarın içerisine tereyağı, tuz ve kaşar koyarak fırında pişirildiği çeşittir. Mantarın meze olarak kullanılmasının birçok avantajı bulunmaktadır. Çünkü mantar, hem sebzelerle hem de yoğurt ile çok şık bir görüntü sunmaktadır. Mantarlı mezelerden iki tanesinin tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum.

Yoğurtlu Mantar Meze Yapımı İçin Gerekli Malzemeler

  • Yarım kilo kültür mantarı
  • Yarım kilo yağlı kaymaklı yoğurt
  • Küçük bir diş sarımsak
  • 2 çorba kaşığı mayonez
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Yeteri kadar tuz

Yoğurtlu Mantar Meze Hazırlanışı

Mantarları iyice yıkayın ve arzu ettiğiniz gibi doğrayın. Mantarların kararmaması için limonlu soğuk suyun içerisinde yaklaşık yarım saat bekletin ve suyunu süzerek bir tencereye boşaltın. Tencerenin üzerine zeytinyağını ilave ederek mantarları suyunu çekene kadar soteleyin. Bu aşamada tuz eklememelisiniz, çünkü mantarlar çok sulanabilir. Sotelenen mantarların altını kapattıktan sonra tuzunu ilave edin ve karıştırın. Bir kenara soğuması için alın. Diğer taraftan yoğurt ve mayonezi kaşıkla karıştırın ve içerisine ezilmiş sarımsak ve tuz da ekleyin. Mantarların iyice soğuduğundan emin olduğunuzda yoğurt ile birleştirin ve servis kabına boşaltın. Üzerine biraz zeytinyağı gezdirerek servis yapabilirsiniz.

Sebzeli Mantarlı Meze Yapımı İçin Gerekli Malzemeler

  • 350 gr. kültür mantarı
  • 1 paket küçük boy konserve mısır
  • 2 adet kırmızı biber
  • 1 kase kırmızı biberli yeşil zeytin
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tutam maydanoz
  • Yeteri kadar tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber

Sebzeli Mantarlı Meze Nasıl Yapılır?

İyice yıkanan mantarları limonlu suyun içerisinde biraz bekletin. Böylece mantarlar piştiğinde beyaz kalır. Yanmaz bir tencerenin içerisine mantarları boşaltın ve üzerine zeytinyağını da ekleyerek yaklaşık 20 dakika kısık ateşte kavurun. Kırmızı biberleri közleyin ve jülyen olarak doğrayın. Sotelenen mantarların içerisine atın ve 5 dakika daha kavurarak ocağın altını kapatın. Mantarların soğumasını bekleyin. Soğuduğuna emin olduğunuzda bir salata kabına boşaltın ve üzerine konserve mısır, doğranmış yeşil zeytin, tuz ve baharatları ilave edin. En son olarak da maydanozu doğrayarak salataya ekleyin. Mantarlı mezelerden ikincisi de hazır. Şimdiden afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Takva

19 Temmuz 2024 Cuma

Mantarların kararmaması için limonlu suyun içerisinde bekletmek gerçekten etkili mi? Ben denediğimde mantarların kararmasını tam anlamıyla önleyemedim. Siz bu adımı nasıl uyguluyorsunuz?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Takva, mantarların kararmaması için limonlu su kullanmak yaygın bir yöntemdir, fakat bazen yeterli olmayabilir. Ben mantarları temizledikten sonra hemen limonlu suya atıyorum ve en fazla 5-10 dakika bekletiyorum. Ayrıca, mantarları doğradıktan sonra bekletmek yerine hemen pişirme işlemine geçmek de kararmayı önlemek için etkili bir yöntem olabilir. Sizin denemenizde belki suyun asiditesi yetersiz kalmış olabilir veya bekletme süresi uzun olmuş olabilir. Dilerseniz bir de bu şekilde denemeyi yapabilirsiniz.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

İlginizi Çekebilir

Meze Tarifleri Haydari

Meze Tarifleri Haydari

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Meze Süslemeleri Nedir ve Nasıl Yapılır?

Meze Süslemeleri Nedir ve Nasıl Yapılır?

Basit Meze Tarifleri ve Malzemeleri

Basit Meze Tarifleri ve Malzemeleri

Özel Meze Tarifleri Tarifi ve Malzemeleri

Özel Meze Tarifleri Tarifi ve Malzemeleri

Ara Soğuk Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Ara Soğuk Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Mezesi Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Mezesi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Meze Tarifleri Portakal Ağacı

Meze Tarifleri Portakal Ağacı

Güncel

Mantar Meze Tarifi ve Malzemeleri

Mantar Meze Tarifi ve Malzemeleri

Mangal Yanına Meze Tarifi ve Malzemeleri

Mangal Yanına Meze Tarifi ve Malzemeleri

Meze Tarifleri ve Malzemeleri

Meze Tarifleri ve Malzemeleri

Havuçlu Meze Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Meze Tarifi ve Malzemeleri

Rum Mezeleri Tarifleri ve Malzemeleri

Rum Mezeleri Tarifleri ve Malzemeleri

Patlıcan Meze Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Meze Tarifi ve Malzemeleri

Meze Fiyatları Nelerdir?

Meze Fiyatları Nelerdir?

Kumpir Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Kumpir Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Acılı Meze Tarifi ve Malzemeleri

Acılı Meze Tarifi ve Malzemeleri

Yılbaşı Meze Tarifleri ve Malzemeleri

Yılbaşı Meze Tarifleri ve Malzemeleri

Tarama Meze Tarifi ve Malzemeleri

Tarama Meze Tarifi ve Malzemeleri

Meze Tarifleri Oktay Usta

Meze Tarifleri Oktay Usta

Zeytinyağlı Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Lahana Mezesi Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Lahana Mezesi Tarifi ve Malzemeleri

Ermeni Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Ermeni Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Acılı Ezme Tarifi ve Malzemeleri

Acılı Ezme Tarifi ve Malzemeleri

Atom Meze Tarifi ve Malzemeleri

Atom Meze Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Meze Tarifleri ve Malzemeleri

Kolay Meze Tarifleri ve Malzemeleri

Meze Nedir? Tarifi ve Malzemeleri

Meze Nedir? Tarifi ve Malzemeleri