Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Balık Yumurtasıyla Yapılan Meze

Balık Yumurtasıyla Yapılan Meze

Balık yumurtasıyla yapılan meze, aslında birçok kişinin bildiği tarama mezedir. Balık yumurtasının maddi olarak biraz yüksek olmasından olsa gerek ki bu meze sadece insanlarında özel günlerinde, özel davetlerinde yapılan bir yiyecek haline gelmiştir. Mükemmel lezzetine ve kolay yapılışına rağmen bu meze ülkemizde Doğuya gidildikçe daha az tüketilmektedir. Yani balık yumurtası ile yapılan meze doğu bölgelerde çok daha az yenilir. Çünkü insanlar balık yumurtasını duyduktan sonra bir adım geride durmaktadır. Fakat deniz olan bölgelerde ve ülkemizin batı tarafında balık yumurtası ile yapılan mezeler özellikle restoranlarda çok fazla miktarda tüketilmektedir. Hem lezzeti olsun hem tadı olsun bu mezeyi birçok yemeğin yanında sizlerde tüketebilirsiniz. Sofralarınıza kattığı zenginlik ve farklılıkla sizleri etkileyecektir. Balık yumurtasıyla yapılan meze yani taramayı kolay bir şekilde hiç zorlanmadan yapabilirsiniz. Balık yumurtasıyla yapılan meze için bazı malzemeler gereklidir. Bu malzemelerden en önemlisi balık yumurtası yani havyar. Biraz pahalı olsa da birçok yerde bu malzemeyi bulabilirsiniz.

Balık Yumurtasıyla Yapılan Meze Malzemeleri

  • Bir adet soğan,
  • Yaklaşık bir su bardağı balık yumurtası. (Kırmızı balık yumurtası olmasına özen gösterin)
  • Bir adet limon,
  • Bir miktar su ve bir miktar su,
  • İki diş sarımsak,
  • 4 dilim bayat ekmek
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı,

Balık Yumurtasıyla Yapılan Meze Nasıl Yapılır?


Bu malzemelerimiz hazırladıktan sonra gerisi artık çok kolay. Çünkü size bu tarifi en kolay şekilde vereceğim. Öncelikle iyice kurumuş ekmekleri avucumuz ile iyice ufaltalım. Eğer tam olarak kurumamışsa birkaç saat güneşte bekleterek iyice kurutup daha sonra ufaltalım.

İşte ilk aşamayı tamamladık. Daha sonra avucumuz ile küçülttüğümüz ekmekleri daha derin bir kaba koyarak içerisine hamur olacak şekilde su koyalım. Bir süre yoğuralım. Yoğurduktan sonra malzememiz oldukça sıvı bir hale gelsin. İşte bu aşamayı da bu şekilde tamamladık.

Hamur hale getirdiğimiz bu ekmeğin içerisine balık yumurtalarını da karıştırarak ilave edelim ve birbirine iyice karışması için bolca yoğurup karıştıralım.

Diğer taraftan soğanı bir kap içerisine rendeleyelim. Balık yumurtasını eklediğimiz kap içerisine rendelediğimiz soğanı da ekleyelim ve tekrar iyi bir şekilde karıştıralım. Soğana yaptığımız işlemin aynısını sarımsak içinde yapıyoruz.

Bu karışım içerisine standart ölçüsü yarım limon olacak şekilde ekşiyi sevdiğiniz kadar koyun. Bu sırada sürekli karıştırın. Bolca karıştırdıktan sonra artık rengi beyazlaşacaktır. Bu aşamadan sonra artık yavaş yavaş sonlara ve balık yumurtasıyla yapılan meze tarifinin sonlarına gelmiş sayılacağız.

Son olarak zeytinyağını yavaş bir şekilde karıştırarak ilave ettikten sonra servis tabaklarına en uygun şekillerde yerleştirin ve üzerini istediğiniz malzeme ile yakışacak şekilde süsleyiniz.

Afiyet Olsun.
Son Güncelleme : 20.01.2024 06:00:27
Balık Yumurtasıyla Yapılan Meze ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Balık Yumurtasıyla Yapılan Meze Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Balık Yumurtasıyla Yapılan Meze"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Meze İsimleri
Meze İsimleri
Meze isimleri, Mezeler porsiyon olarak küçük miktarlarda sunulan genellikle soğuk servis edilen, ana yemek öncesi iştah açıcı olarak sofraya konulabildiği gibi çilingir sofralarında içki yanında tüketilen hafif gıdalardır. Bizde ve Ortadoğu ülkelerin...
Kumpir Mezeleri
Kumpir Mezeleri
Kumpir mezeleri, Kumpir, Anadolu'nun birtakım kesimlerinde "patates" kelimesinin karşılığı model kullanılmakla beraber, esasında fırınlanmış patatesin ezilmesi ile yapılmış olan bir yemektir. Temel model patates özel fırınlarda pişirildikten sonra ka...
Patlıcan Mezeleri
Patlıcan Mezeleri
Patlıcan Mezeleri, Mezeler günlük yaşantımızda yemeklerimizin yanına değer katan sofralarımızı bollaştıran ve doyum sağlamak amaçlı değil sadece yemeklerin yanına lezzet katmak amaçlı eklenmektedir. Patlıcan mezeleri hemen hemen her bayanın yapabilec...
Kahvaltılık Mezeler
Kahvaltılık Mezeler
Kahvaltılık mezeler, sabah kahvaltılarında kahvaltı sofralarında vazgeçilmez bir lezzet olan değişik tatlar olarak bilinmektedir. Kahvaltılık mezeler değişik karışımlarla elde edilen ve içeriğinde istenilen yeşil otlar, sebzeler, baharatlar kullanıla...
Tarama Meze
Tarama Meze
Tarama meze, bilindiği gibi ana malzeme olarak havyar kullanılan bir mezedir. Yapılışının oldukça basit olmasını yanında lezzeti de bir o kadar mükemmel olan bu meze genellikle ülkemizin batı kesimlerinde ve dünyada birçok ülkede çok fazla tüketilmek...
Hatay Mezeleri
Hatay Mezeleri
Hatay mezeleri, birçok meze çeşidi bulunmaktadır. Türkiye'de ise yöresel olarak mezeler bulunmaktadır. Hatay mezeleri de ülkemizde en yaygın olan ve en çok sevilen mezeleri arasındadır. Özellikle Hatay bölgesine ait bu mezeler tat olarak da yörenin k...
Mangal Yanına Meze
Mangal Yanına Meze
Mangal yanına meze; Bizler Türk milleti olarak mangal keyfini oldukça seven bir toplumuzdur. Elimize geçen her fırsatı mangal partileri ile değerlendirmeyi tercih ederiz. Ama bir gerçek var ki mangalda pişirdiğimiz etler kadar yanına hazırladığımız m...
Atom Meze
Atom Meze
Atom meze, adından da anlaşılabileceği gibi oldukça acı olan ve genellikle acıyı seven kişiler tarafından bol miktarda tüketilmektedir. Atom mezenin en büyük özelliği muhteşem acı lezzetidir. Bu lezzetinden dolayı birçok yemeğin yanında oldukça yakış...
Patlıcanlı Mezeler
Patlıcanlı Mezeler
Patlıcanlı mezeler, Çilingir sofralarının vazgeçilmezi mezeler, Türk mutfağında özellikle yer almakta ve genellikle soğuk olarak servis edilmektedir. Meze çeşitlerinin çok basit hazırlanabilenlerinin yanı sıra, hazırlanması biraz zahmet isteyen çeşit...
Mantar Meze
Mantar Meze
Mantar meze, daha çok ülkemizde ege bölgesinde oldukça fazla tüketilmektedir. Mantar mezenin en güzel özelliği de birçok yemeğin yanında farklı bir lezzet olarak tüketilmesidir. Mantar meze yaptıktan sonra bu mezenin üzerine farklı malzemelerle süsle...
Soğan Mezeleri
Soğan Mezeleri
Soğan mezeleri sık sık her yemeğin yanında gidebilecek bir meze olup doyurucu olmayıpsadece yemeklere tatlandırıcı olarak kullanılır. Ayrıca soğan mezeleri rakı sofralarında da bulundurulmakla beraber sofrada güzel bir görünüm sağlamaktadır. Mezeler ...
Domates Kurusu Mezesi
Domates Kurusu Mezesi
Domates kurusu mezesi, özellikle kış aylarında ülkemizin her yerinde insanlar tarafından sevilerek tüketilen mezeler arasında yer almaktadır. Öyle ki bu mezenin lezzeti olsun yapılışının kolaylığı olsun insanları bu mezeye çekmektedir. Birçok yemeğin...

 

Meze İsimleri
Kumpir Mezeleri
Patlıcan Mezeleri
Kahvaltılık Mezeler
Tarama Meze
Hatay Mezeleri
Mangal Yanına Meze
Atom Meze
Patlıcanlı Mezeler
Mantar Meze
Soğan Mezeleri
Domates Kurusu Mezesi
Süzme Yoğurtlu Mezeler
Tahinli Meze
Antep Mezeleri
Oktay Usta Meze Tarifleri
Yunan Mezeleri
Tavuklu Mezeler
Antakya Mezeleri
Rum Mezeleri
Meze Sofrası
Meze Tarifleri Portakal Ağacı
Balığın Yanına Meze
Yoğurt Mezeleri
Ermeni Mezeleri
Domatesli Meze
Meze Tarifleri Oktay Usta
Zeytinyağlı Mezeler
Meze Nedir
Balık Mezeleri
Popüler İçerik
Süzme Yoğurtlu Mezeler
Süzme Yoğurtlu Mezeler
Süzme yoğurtlu mezeler, yoğurtla hazırlanan mezelerin süzme yoğurtla yapılması daha iyi sonuçların alınmasına neden olur. Çünkü süzme yoğurt hazırland...
Tahinli Meze
Tahinli Meze
Tahinli meze derken bir çok çeşit tahinli mezeler vardır. Hatay ve eğe yöresinde çokça tüketilir. Tahin kendi başına bir lezzettir. Birde mezelerle bi...
Antep Mezeleri
Antep Mezeleri
Antep mezeleri, Antep mutfağı Türkiye'nin en zengin mutfaklarından biridir. Genellikle kebapları ve bir birinden lezzetli mezeleri ile ön plana çıkmak...
Oktay Usta Meze Tarifleri
Oktay Usta Meze Tarifleri
Oktay Usta Meze Tarifleri, Meze, dünyaca ünlü mutfaklarda ve orta doğu-Türk mutfaklarında ana yemeklerin yanında sofraların süslenmesi, ana yemekler...
Yunan Mezeleri
Yunan Mezeleri
Yunan mezeleri, Türk mutfağına oldukça fazla benzerlik göstermektedir. Yunan mezelerinin içinde de yoğurt, zeytinyağı, sarımsak gibi malzemeler oldukç...
Tavuklu Mezeler
Tavuklu Mezeler
Tavuklu mezeler günümüzde hemen hemen her evde yapılabilen ve herkesin tüketebileceği tat olarak yapılmaktadır. Tavuklu meze hem pratik hemde basit ol...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Meze İsimleri
Kumpir Mezeleri
Patlıcan Mezeleri
Kahvaltılık Mezeler
Tarama Meze
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024