Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama

Popüler İçerikler

Meze İsimleri

Meze isimleri, Mezeler porsiyon olarak küçük miktarlarda sunulan genellikle soğuk servis edilen, ana yemek öncesi iştah açıcı olarak sofraya konulabildiği gibi çilingir sofralarında içki yanında tüketilen hafif gıdalardır. Bizde ve Ortadoğu ülkelerinde Meze ya da Meza olarak bilinen bu aperatifler İtalya'da Antipasta, Fransa'da Ord...

Kumpir Mezeleri

Kumpir mezeleri, Kumpir, Anadolu'nun birtakım kesimlerinde "patates" kelimesinin karşılığı model kullanılmakla beraber, esasında fırınlanmış patatesin ezilmesi ile yapılmış olan bir yemektir. Temel model patates özel fırınlarda pişirildikten sonra kabuğu yarılır. İç miktarını artırmak amaçlı bir başka patates daha kesilerek içinin yarısı ya ...

Patlıcan Mezeleri

Patlıcan Mezeleri, Mezeler günlük yaşantımızda yemeklerimizin yanına değer katan sofralarımızı bollaştıran ve doyum sağlamak amaçlı değil sadece yemeklerin yanına lezzet katmak amaçlı eklenmektedir. Patlıcan mezeleri hemen hemen her bayanın yapabileceği kolaylıkta ve malzemesi bol olmayan her zaman bulunabilen malzemeler ile yapılmaktadır. P...

Kahvaltılık Mezeler

Kahvaltılık mezeler, sabah kahvaltılarında kahvaltı sofralarında vazgeçilmez bir lezzet olan değişik tatlar olarak bilinmektedir. Kahvaltılık mezeler değişik karışımlarla elde edilen ve içeriğinde istenilen yeşil otlar, sebzeler, baharatlar kullanılan yiyecekler olarak bilinmektedir. Oldukça lezzetli olan mezelerin tariflerini gelin bir...

Tarama Meze

Tarama meze, bilindiği gibi ana malzeme olarak havyar kullanılan bir mezedir. Yapılışının oldukça basit olmasını yanında lezzeti de bir o kadar mükemmel olan bu meze genellikle ülkemizin batı kesimlerinde ve dünyada birçok ülkede çok fazla tüketilmektedir. Bu mezenin doğu kesimlerde tüketilmemesinin en büyük nedeni ise içerisinde bulunan bal...

Hatay Mezeleri

Hatay mezeleri, birçok meze çeşidi bulunmaktadır. Türkiye'de ise yöresel olarak mezeler bulunmaktadır. Hatay mezeleri de ülkemizde en yaygın olan ve en çok sevilen mezeleri arasındadır. Özellikle Hatay bölgesine ait bu mezeler tat olarak da yörenin kültür, adet, gelenek ve göreneklerini de yansıttığı için diğer yörelerde de Hatay mez...

Mangal Yanına Meze

Mangal yanına meze; Bizler Türk milleti olarak mangal keyfini oldukça seven bir toplumuzdur. Elimize geçen her fırsatı mangal partileri ile değerlendirmeyi tercih ederiz. Ama bir gerçek var ki mangalda pişirdiğimiz etler kadar yanına hazırladığımız mezelerde oldukça lezzetli ve önemlidir. Mangalın yanına hazırlaya bileceğimiz birbirinden lez...

Atom Meze

Atom meze, adından da anlaşılabileceği gibi oldukça acı olan ve genellikle acıyı seven kişiler tarafından bol miktarda tüketilmektedir. Atom mezenin en büyük özelliği muhteşem acı lezzetidir. Bu lezzetinden dolayı birçok yemeğin yanında oldukça yakışmaktadır. Hep sofralarınızı süsleyecek olan bu meze aynı zamanda acının birçok faydasını sizl...

Patlıcanlı Mezeler

Patlıcanlı mezeler, Çilingir sofralarının vazgeçilmezi mezeler, Türk mutfağında özellikle yer almakta ve genellikle soğuk olarak servis edilmektedir. Meze çeşitlerinin çok basit hazırlanabilenlerinin yanı sıra, hazırlanması biraz zahmet isteyen çeşitleri de mevcuttur. Yine de ister zahmetli ister basit olsun, mezeler hem çilingir sofrasında ...

Mantar Meze

Mantar meze, daha çok ülkemizde ege bölgesinde oldukça fazla tüketilmektedir. Mantar mezenin en güzel özelliği de birçok yemeğin yanında farklı bir lezzet olarak tüketilmesidir. Mantar meze yaptıktan sonra bu mezenin üzerine farklı malzemelerle süslemeler ve ek lezzetler katabilirsiniz. Mantar meze bazı marketlerde hazır olarak satılmaktadır...

Soğan Mezeleri

Soğan mezeleri sık sık her yemeğin yanında gidebilecek bir meze olup doyurucu olmayıpsadece yemeklere tatlandırıcı olarak kullanılır. Ayrıca soğan mezeleri rakı sofralarında da bulundurulmakla beraber sofrada güzel bir görünüm sağlamaktadır. Mezeler hemen hemen her evde ve her yemeğin yanında olup bayanların şık bir sofra hazırlamaların...

Domates Kurusu Mezesi

Domates kurusu mezesi, özellikle kış aylarında ülkemizin her yerinde insanlar tarafından sevilerek tüketilen mezeler arasında yer almaktadır. Öyle ki bu mezenin lezzeti olsun yapılışının kolaylığı olsun insanları bu mezeye çekmektedir. Birçok yemeğin yanında yenilebilen bu mezeyi sizlerde kolay bir şekilde yazabilirsiniz. Bunun için makalemi...

Süzme Yoğurtlu Mezeler

Süzme yoğurtlu mezeler, yoğurtla hazırlanan mezelerin süzme yoğurtla yapılması daha iyi sonuçların alınmasına neden olur. Çünkü süzme yoğurt hazırlandıktan sonra sulanmadığından, mezenin malzemesiyle daha iyi uyum sağlamaktadır. Evinizde süzme yoğurt yoksa normal yoğurdun suyunu süzerek kendinizde süzme yoğurt elde edebilirsiniz. Temiz bir t...

Tahinli Meze

Tahinli meze derken birçok çeşit tahinli mezeler vardır. Hatay ve eğe yöresinde çokça tüketilir. Tahin kendi başına bir lezzettir. Bir de mezelerle birleştirildiğinde damak tadımıza değişik lezzetler katar. Şimdi sizlere bildiğim kadarıyla 3-4 çeşit tahinli meze tarifi vereceğim.Tahinli Meze Tahinli Közlenmiş Pat...

Antep Mezeleri

Antep mezeleri, Antep mutfağı Türkiye'nin en zengin mutfaklarından biridir. Genellikle kebapları ve birbirinden lezzetli mezeleri ile ön plana çıkmaktadır.Bu muhteşem mezeleri evinizde hazırlayarak her yemeğinizi ziyafete dönüştürebilirsiniz. Kolay gelsin.Babagannuş Malzemeleri...

Oktay Usta Meze Tarifleri

Oktay Usta Meze Tarifleri, Meze, dünyaca ünlü mutfaklarda ve orta doğu-Türk mutfaklarında ana yemeklerin yanında sofraların süslenmesi, ana yemeklerin lezzetle tüketilmesi için ana yemeklerin yanında eşlik eden bir lezzet olarak bilinmektedir. Meze farklı kültürlerde değişik isimlerle anılmaktadır. Bizim kültürümüzde meze ismiyle bilini...

Yunan Mezeleri

Yunan mezeleri, Türk mutfağına oldukça fazla benzerlik göstermektedir. Yunan mezelerinin içinde de yoğurt, zeytinyağı, sarımsak gibi malzemeler oldukça fazla kullanılır. Sizler için oldukça rağbet gören mezelerden örnekler hazırladık. Bunların içinde damak tadınıza uygun olanları sizlerde yapabilirsiniz.Özel...

Tavuklu Mezeler

Tavuklu mezeler günümüzde hemen hemen her evde yapılabilen ve herkesin tüketebileceği tat olarak yapılmaktadır. Tavuklu meze hem pratik hem de basit olması sayesinde kolaylıkla her yemeğin yanına yapılabilir. Fakat bu mezeler doyurucu amaçlı olmayıp sadece sofralarda ve yemeklerde daha zengin bir görünüm sağlamakla beraber lezzete lezzet kat...

Antakya Mezeleri

Antakya Mezeleri; ülkemizde mezelerinin çeşitliği ve mezelerinin çeşitleriyle lezzetleriyle meşhur Antakya ilimize has mezeleridir. Antakya yöresine has meze çeşitleri, 25'i aşkın meze çeşitleri mevcuttur. Yolunuz Antakya'ya düşmüşse bu lezzetlerin tadına vardıktan sonra müptelası olacaksınız. Antakya'nın tarihi doğal yapısının yanında, meze...

Rum Mezeleri

Rum mezeleri, Rum mutfağının yemekleri olduğu kadar mezeleri de ayrı lezzettedir. Uzun yıllar boyunca diğer mutfakların özelliklerini kendi mutfaklarıyla dengeleyen Rumlar, baharatı ölçülü kullanmakla, taze ürünleri tercih etmekle mutfak kültürlerini günümüze kadar taşımıştır. Rum mezelerinden derlediğimiz bu yazıda kendi damak tadınıza uyan...

Meze Sofrası

Meze sofrası, ana yemeklerimizin yanında değişik tat olarak bizlerin ağız tadına uygun karışımlar olarak bilinmektedir. Meze eski zamanlardan beri sofralardan eksik edilmeyen, sofraların daha zengin olmasını sağlayan atıştırmalık hafif yiyecekler olarak kendini gösterir. Meze sofrası genellikle alkol içerikli davetlerde içeceklere eşl...

Meze Tarifleri Portakal Ağacı

Meze tarifleri portakal ağacı, portakal ağacı meze tariflerinde değişik meze türlerine yer vermiş ve ağız tadına oldukça uyum sağlayan mezelerin tarifini sunmuş olan meze adresi olarak bilinmektedir. Portakal ağacı değişik lezzetler elde ederek sofraların özenle donatılmasına olanak sağlamıştır. Ana yemeklerin yanında yemekler servis ed...

Balığın Yanına Meze

Balığın yanına meze, balık çoğu bölgemizde severek tüketilen yiyecekler içindedir. Balığın yanında tüketilecek en iyi yardımcı yemekler arasında salata ve mezeler gelir. Balıkla birlikte bir çoban salatası, mevsim salatası, marul salatası olmazsa olmazlardandır. Bunun yanında mezeyle sofrayı zenginleştirmek mümkündür. Ancak her meze bal...

Yoğurt Mezeleri

Yoğurt mezeleri, güzel bir çilingir sofrasının yanı sıra davetlerde ya da arkadaşlarla bir araya gelindiğinde aperatif olarak da sunulabilecek bir meze çeşididir. Bunun yanı sıra, acil zamanlarda, aniden gelen misafirlere yemeğin yanında sunulan yoğurtlu mezeler de sofranıza renk katabilir. Bu yazıda, yapımı kolay ama yemesi de bir o ka...

Ermeni Mezeleri

Ermeni mezeleri, Ermeni mutfağının özelliklerini tam olarak yansıtmaktadır. Ermeni mutfağında en fazla kullanılan malzeme kuru soğandır. Soğanın girdiği her yemek, her meze daha lezzetli olur. Bu nedenle Ermeni mezelerini beğeneceğinizi tahmin ediyoruz. Soğanı pişirme yöntemleri de kendilerine özeldir. Yüksek ateşte soğanı pişirmiyorlar. Düş...

Domatesli Meze

Domatesli meze, sofralarımızı süsleyen meze çeşitleri arasında eşsiz lezzetiyle en çok tercih edilen mezelerden biridir. Yemeklerin yanına çok yakışan domatesli mezenin yeri bir başkadır. Markette hazır domates mezeleri satılmaktadır. Fakat bu mezeler hem pahalı hem de sağlıksız olacaktır. Size vereceğimiz tarif ile kendi mezenizi kendiniz y...

Meze Tarifleri Oktay Usta

Meze Tarifleri Oktay Usta, mezeler özenli sofraların olmazsa olmazlarından bir tanesidir. Ülkemizde özellikle Güney doğu ve Ege bölgelerinin onlarca meze çeşidi vardır. Hazırlaması son derece kolay olan bu meze çeşitleri ile sizlerde sofralarınızı zenginleştirebilirsiniz. Kolay gelsin.Hibeş, Akdeniz mutfağını...

Zeytinyağlı Mezeler

Zeytinyağlı mezeler, mezelerin içinde en lezzetli olanlarındandır. Zeytinyağı tadı ile lezzet katılan mezeler artık sofralarımızın vazgeçilmezi haline gelmektedir. Ev hanımları bu lezzetleri sofralarında bolca bulundurmakta ve yapmaktadırlar. Ülkemizin her bir bölgesinde bolca farklı tat olarak zeytinyağlı mezeler yapılmakta ve yenmektedir. ...

Meze Nedir

Meze nedir sorusu çok büyük bir alanı kapsamaktadır. Dünya yemek literatüründe ordövr ismi ile anılmaktadır. Dünyada, Orta Doğu de ve Türkiye'de özel bir yere sahip olup hafifliği, lezzeti ile kendine hayran bırakan soğuk yemeklerdir. Çeşit olarak her türlü duruma ortama hitap eden mezeler vardır. Sofralarını meze ile donatarak sofra ze...

Balık Mezeleri

Balık mezeleri, balıkla birlikte yenilecek mezelerde balıkla uyum sağlamalıdır. Geçmişten itibaren balıkla birlikte tüketilen mezeler, herkes tarafından kabul görmüştür. Özellikle fava, patlıcan, kırmızı biber mezeleri, deniz börülcesi, ezme, haydari gibi mezeler, salata türleri balıkla bir arada düşünülür. Sizlerde güzel bir balık ziyafeti ...

Ege Mezeleri

Ege Mezeleri, Ülkemizde ege bölgesi meze yönünden oldukça gelişmiştir. Birçok meze farklı şekillerde egede yapılmaktadır. Ege mezeleri çok eski zamanlardan beri ülkemiz insanları tarafından çok beğenilmektedir. Günümüzde de hale mükemmel ve etkileyici lezzetlerini bozmayan bu mezeler sadece egeye hastır. Ama ülkemiz içerisindeki ...

Patatesli Mezeler

Patatesli mezeler, Doyurucu özelliği ve şeker oranı yüksek olan patates ile hazırlanan mezeler ve sunumlar adeta sizi büyüleyecek. Patates küçük büyük herkesin damak tadına uygun beğenerek tükettiği bir besin maddesidir. Patates kullanarak birçok meze çeşidi hazırlamak mümkündür. Patates ile hazırlanan meze tarifleri ile sofralarınızı s...

Özel Meze Tarifleri

Özel meze tarifleri, hepimiz evlerimizde mezeleri sıkça yaparız. Ancak özel günlerde, yılbaşı gibi zamanlarda daha farklı özel meze tariflerinin arayışına gireriz. Bu mezeler bildiklerimiz de olsa, her zaman vakit bulup yapamıyor olabiliriz. Ancak özel günlere böyle lezzetlerin yakışacağını söyleyebiliriz. Sizler için bu özel meze tariflerin...

Balık Yumurtasıyla Yapılan Meze

Balık yumurtasıyla yapılan meze, aslında birçok kişinin bildiği tarama mezedir. Balık yumurtasının maddi olarak biraz yüksek olmasından olsa gerek ki bu meze sadece insanlarında özel günlerinde, özel davetlerinde yapılan bir yiyecek haline gelmiştir. Mükemmel lezzetine ve kolay yapılışına rağmen bu meze ülkemizde Doğuya gidildikçe daha az tü...

Patlıcan Meze

Patlıcan meze, özellikle güney illerimizde yoğun yapılan meze türlerinden biridir. Genellikle patlıcanın közlenmesiyle yapılır. Yaz aylarının vazgeçilmezi olan patlıcanın yemekleri, salata şeklinde hazırlanması, meze yapılması yaygındır. Daha çok et ve tavuk yemeklerinin yanına yakışır. Patlıcan meze hazırlanırken sızma zeytinyağı kulla...

Fasulye Mezeleri

Fasulye Mezeleri, ana yemeklerimiz yanında eşlik eden ve ana yemekleri lezzetle tüketmemiz açısından olanak sağlayan bir meze çeşididir. Fasulye mezeleri sadece ana yemeklerin yanında olmamakta bazen kendi başına bir yemek türü olarak belirmektedir. Fasulye mezeleri içermiş olduğu karışımlardan dolayı bir hayli lezzetli olmakta ayriye...

İzmir Meze

İzmir meze, İzmir iline ait lezzetlerden biri de Atom mezesidir. Patlıcan ve kurutulmuş kırmızı biberden hazırlanan meze soğuk olarak yemeklerin yanında veya ara öğünlerde tek başına servis edilir.Atom mezenin malzemeleri2 adet patlıcan2 adet kuru kırmızı biber1 kâse yoğ...

Meze Tabağı

Meze Tabağı; Güzel bir akşamın başlangıç tabağı olabileceği gibi içki sofralarına eşlik eden sıcak ve soğuk yiyeceklerle hazırlanan tabaktır. Tabağın hazırlandığı duruma göre 4 ile 12 çeşit arasında değişen karışık mezelerle sunulur. Ülkemizde ve Ortadoğu'da 'Meze', İtalya'da 'Antipasta', Fransa'da 'Ordövr', İspanya'da 'Taps' ve Mağrip ülkel...

Etin Yanına Meze

Etin Yanına Meze, Et mezeleri, meze, ana yemeklerin yanına, farklı biçimlerde ve malzemeler kullanılarak hazırlanan soğuk veya ılık tüketilen yemeklerdir. Sofraları zengin gösteren, renklendiren, değişik tatlara ve çeşitlere sahip olan mezeler, başta et olmak üzere her türlü yemeğin yanına yapılabilir. Meze doyumluk olarak değil, atıştı...

Biber Mezeleri

Biber mezeleri, ana yemeklerimizin yanında ve kahvaltı sofralarında yemeklerin yanına eşlik eden ve bir hayli lezzetli olan mezeler arasında ilk sırayı almaktadır. Biber mezesi genellikle kırmızı biberin közlenmesi ile yapılır. Közlenen biberin tadını herkes bilir bir de biberle yapılan meze tadından yenmez. Ağız tadıyla yiyeceğiniz ...

Çerkez Mezeleri

Çerkez mezeleri arasında en çok yer alan Çerkez tavuklu meze gelmektedir. Çerkez mezeleri daha çok otel yemeklerinde, toplantı yemeklerinde, davetlerde ve özel hazırlanan yemeklerin yanında sunum yapılmaktadır. Meze aslında doyurucu amaçlı olmayıp sadece sofralarda hem renk katmak hem de lezzet katmak için seçilmektedir. Fakat Çerkez tavuklu...

Acılı Meze

Acılı meze, kebapların yanında, et yemekleriyle mükemmel uyum sağlayan bir mezedir. Bazı yörelerde salata olarak bile tüketilir. Kolay bir şekilde yapılan acılı meze sırasında bazı konulara dikkat edilmesi gerekir. En önemlisi servis tabağında sulanmayan bir meze hazırlanmasıdır. Mezenin içindeki malzemeler küçük yani mercimek tanesi ka...

Pancar Mezeleri

Pancar mezeler, pancar salatası, turşusu, mezesi, çorbası ve dolma gibi yemekleri yapılabilen bir sebzedir. Sağlık açısından da inanılmaz faydalı olan pancar mezelerinden önce bu faydalarından kısaca bahsedelim. Pancar, hipertansiyon, kalp hastalıkları için oldukça faydalıdır. Kan şekeri seviyesini düzenleyen pancar, artrit hastalığı, k...

Meze Süslemeleri

Meze süslemeleri, Sofralarımıza ve damaklarımıza renk ve lezzet katan mezeler artık masalarımızın vazgeçilmezlerindendir. Diğer yemeklerde olduğu gibi mezelerde de renk uyumu önemlidir. Meze süslerken daha çok o mezenin içinde bulunan malzemelerden yola çıkmak gerekir. Bu aynı zamanda yemeğin ne olduğunu göstermek açısından da önemlidir...

Sıcak Meze Çeşitleri

Sıcak meze çeşitleri; soğuk meze çeşitleri ile kıyaslandığında hem çeşit olarak daha azdır hem de yapılışı biraz daha zahmetli olabilir. Ama sıcak meze çeşitleri daha doyurucu olduğu için oldukça fazla tercih edilir. Sıcak meze çeşitlerini hazırlarken fırında pişirilen lezzetleri tercih ederseniz hem hazırlanması oldukça kolaydır...

Meze Türleri

Meze Türleri, Dünyada ve ülkemizde gittikçe çok daha fazla kişi tarafından tüketilen bir yiyecek olan mezeler, farklı türlerde karşımıza çıkmaktadır. Öyle ki bu nedenle ülkemizde birçok meze türleri olduğu gibi birçokta yapılış şekilleri vardır. Bu makalemizde meze türlerini kısaca açıklayarak yapılışını sizlere kısa bir şekilde ...

Kırmızı Lahana Mezesi

Kırmızı lahana mezesi, aslında çok eskilerden beri tüketilmekte olan yiyecekler arasındadır. Özellikle çocukların tüketmesi gereken bu mezeyi sizlerde evlerinizde kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Sağlık açısından önemli roller taşıyan bu meze çocuklarda ve yetişkinlerde bağışıklık sistemini yükselterek sizleri ve çocuklarınız birçok hastalı...

Mantarlı Mezeler

Mantarlı mezeler, son yıllarda oldukça popiler mezeler arasında yer almaya başladı. Mantarı sevmeyen insan yoktur diye düşünüyorum ve ben mantarı her yemeğin yanına yakıştırıyorum. Mantar hem yemeklerin hem de mezelerin içerinde oldukça sık kullanılmaktadır. Özellikle kültür mantarına ulaşılması da oldukça kolay olduğundan mantarlı meze tüm ...

Avokado Meze

Avokado meze, Avokado tropik meyvelerden bir tanesidir. Ana vatanı orta Meksika olan meyve ülkemizde de Karadeniz bölgesinde Rize'de Akdeniz bölgesinde ise Antalya civarında yetiştirilen bitkidir. Genel olarak Türk mutfağında ve tarımında yenen ve tüketilen bir meyve olmayan avokado çok besleyici bir meyve olduğundan ötürü yeni yeni bizim mu...

Topik Meze

Topik meze yapılış olarak biraz uzun süren fakat lezzeti ile bu durumu ortadan kaldıran bir mezedir. Adını görüntüsünden almış olan bu mükemmel lezzet, eskilerden beri Türk mutfağında sevilerek tüketilen yiyecekler arasındadır. Öyle ki bu meze birçok yemeğin yanında tüketilmektedir. Mezenin yapılışının biraz uzun olması kişilerin bu mezeyi y...

Farklı Meze Tarifleri

Farklı meze tarifleri, mezeler yemeklerin yanında tüketilen hafif yiyeceklerdir sofrayı zengin gösteren ve bir nevi sofraları süsleyen yiyeceklerdir. Her yörenin kendine has meze tarifleri vardır o yörenin damak tadına göre değişir. Ege yöresinde daha çok otlu yapılan mezelere yer verilirken doğuda sebzeli ya da bulgurlu yoğurtlu mezeler yap...

Meze Tarifleri Haydari

Meze tarifleri haydari çoğunlukla eğe bölgesinde yapılan bir meze çeşididir. Sadece eğe bölgesinde değil tüm bölgelerde de yapılır. Çok lezzetli ve yapımı çok kolay bir meze çeşididir. Genellikle rakı yanında tüketilir. Ama sadece alkol yanında tüketilmez. Aparatif olarak da tüketilir. Çoğunlukla zeytin yağlı.Yemekl...

Soğuk Meze Tarifleri

Soğuk meze tarifleri, Doğu Akdeniz'de ve bilhassa mutfağımızda bulunan tek yemek grubudur. Çoğunlukla soğuk olarak servis edilir. Asıl yemek öncesi aperitif şeklinde tüketilir. Mezeler çok farklı türlerde olabilmektedir. Peynir, salam, yoğurt, peynir benzeri kolay olabileceği benzeri, farklı sebzelerden (Barbunya, semizotu, patlıcan, bi...

Sıcak Meze Tarifleri

Sıcak meze tarifleri, Soğuk mezelere göre yapımı biraz daha zahmetli olabilen sıcak mezeler, yine de en az soğuk mezeler kadar sevilerek yiyilen bir meze türüdür. Sıcak meze türlerini ister bir çilingir sofrasında ister akşam yemeğinde isterseniz de kahvaltıda tüketebilirsiniz. Ben bu yazıda hem yemek hem kahvaltılık hem de meze olarak tüket...

Haydari Meze

Haydari meze, sofraların sevilen meze türlerinden biridir. Peynir ve süzme yoğurdun mükemmel bir birlikteliğine tanık olacaksınız. Hem oldukça pratik hazırlanmakta hem de lezzetinden ödün vermeyen bir tariftir. Bunu sadece meze olarak değil, kahvaltılarda, tuzlu atıştırmalıkların yanında, yemeklerde sos olarak da tüketebilirsiniz. Özell...

Közlenmiş Patlıcan Mezesi

Közlenmiş patlıcan mezesi, insanlar tarafından en çok sevilen lezzetler arasındadır. Gizemli bir lezzete sahip olan patlıcanlar yemekler içerisinde çok farklı şekillerde kullanılmaktadır. Özellikle yaz aylarında patlıcan mevsimleri geldiği zaman, patlıcan seven insanlar haftanın üç gününde patlıcan yemekleri yemektedirler. Öyle ki patlıcanın...

Domates Mezesi

Domates Mezesi, Birçok yemeğin yanında yemeğe lezzet katan domates mezesi günümüzde ülkemizin her yerinde sevilerek tüketilen yiyecekler arasına girmiştir. Oldukça eski zamanlardan beri tüketilmekte olan bu mezeyi evlerinizde rahat bir şekilde yapabilirsiniz. Domates mezesi, hazır olarak birçok yerde bulunabilir. Fakat hazır olarak sa...

Meze Fiyatları

Meze fiyatları, mezeler farklı malzemelerle hazırlandığı için her birinin fiyatları da farklı olur. Hepsinden önemlisi mezelerin doğru malzemelerle, doğru ölçülerle hazırlanmış olmasıdır. Güzel, lezzetli bir mezenin fiyatı ölçülemez. Çünkü meze ana yemeğin yanında tüketilen yardımcı bir yemektir. Yemeğin lezzetini bastırmadan, daha güze...

Havuçlu Meze

Havuçlu meze, mezeler yemeklerin yanında sizlere eşlik eden yardımcı atıştırmalıklardır. Bunların içinde çeşitli malzemelerle hazırlanan yöresel tarifler bile bulunur. Her türlü sebzeyle meze tarifleri bulunmaktadır. Üstelik farklı yapılış şekilleriyle sofrada yerlerini alırlar. Havuçlu mezede bunlardan biridir. Havuç herkesin düşüncesi...

Kabaklı Meze

Kabaklı meze, yaz geldiğinde sofralarınızdan eksik etmemeniz gereken bir mezedir. Lif oranı yüksek olan kabak, bağırsakların çalışmasında etkili rol oynamakta, besin değerleriyle dengeli beslenmeye destek olmaktadır. Çeşitli pişirme şekilleri bulunan kabağın sevdiğiniz bir tarifi mutlaka vardır. Gerek yemek olarak gerekse salata ve meze...

Çeşitli Meze Tarifleri

Çeşitli meze tarifleri, Türk mutfağında özellikle yer alan ve genelde soğuk servis edilen mezeler, çilingir sofralarının da vazgeçilmezidir. Meze çeşitlerinin çok basit hazırlanabilenlerinin yanı sıra, hazırlanması biraz zahmet isteyen çeşitleri de mevcuttur. Yine de ister zahmetli ister basit olsun, mezeler hem çilingir sofrasında bir ...

Soğuk Mezeler

Soğuk mezeler, meze soğuk olarak yapılan ana yemeklerden önce sofralarımızın daha zengin bir şekilde gösterilmesini sağlayan, hafif olarak yemeğe başlangıç aşamasında mideyi yatıştıran bir yiyecek türü olarak bilinmektedir. Meze dünya kültüründe genel olarak ordövr ismiyle bilinmektedir. Hazırlanan bu lezzet farklı kültürlerde farklı isimler...

Basit Meze Tarifleri

Basit meze tarifleri, mezeler yemek masalarını şenlendiren, damak tadınıza hitap eden ana yemekle birlikte servis edilen lezzetli atıştırmalıklar arasındadır. Bazı meze tarifleri biraz meşakkatli hazırlanmakta, bazıları da çok kolay şekilde yapılmaktadır. Özellikle zamanı kısıtlı olan kişiler açısından basit meze tariflerinin ayrı bir y...

Pratik Mezeler

Pratik mezeler, mezeler bir nevi ana yemeklerin süsleridir amaç sofraya görsellik ve şıklık katmak bunu yaparken de lezzetli bir şekilde yapmaktır mezelerde bu durumda vazgeçilmez alternatiflerdir. Her yörenin kendi damak zevkine göre hazırladığı birçok meze çeşidi vardır soğuk sıcak ya da zeytinyağlı yoğurtlu sebzeli. Bunların hepsi birbiri...

Kolay Meze Tarifleri

Kolay meze tarifleri, mezeler yemeklerin yanında sunulan aperatif yiyeceklerdir ve oldukça kolay ve lezzetli yiyeceklerdir. Aynı zamanda içeriğine göre doyurucu yiyeceklerdir. İçeriği kişinin damak tadına göre değişir her yörenin kendi damak lezzetlerine uygun olarak yapılır.Rus salatası, çok sevilerek yenile...

Yoğurtlu Deniz Börülcesi

Deniz Börülcesi, Deniz yosunu olarak da bilinen deniz börülcesi; sulak ve tuzlu toprak dediğimiz geren toprağında yetişen bir bitkidir. Köylü pazarlarında satılır çoğunlukla. Büyük marketlerde de bulabilirsiniz. İyot bakımından zengindir. Bu bitkiyle yapılan yemeklerde tuz atılmamalıdır. Çünkü deniz börülcesi çok tuzludur. Tadına bakılmadan ...

Meze

Meze ister ülkemizde olsun ister dünyada olsun birçok yemeğin yanında kullanılan ara yiyeceklerdir. Birçok meze çeşidi bulunmaktadır. Bu meze çeşitleri her bölgede her yörede farklılıklar göstererek sınıflara ayrılır. Öyle ki acı seven bir bölgede genellikle acı tür mezeler geliştirilirken acı sevmeyen aksine hayvancılığın gelişmiş oldu...

Pratik Meze Tarifleri

Pratik Meze Tarifleri, Ülkemizde tüm bölgelerin mezeye olan ilgilerinden dolayı insanlar pratik meze tarifleri ararlar. Vereceğim pratik ve kısa tariflere bakarak sizlerde kolayca bu mezeleri evlerinizde yapabilirsiniz. Bizim bu mezelerin hepsini söyleme gibi bir ihtimal söz konusu değildir. Bu nedenle biz, ülkemizde en fazla tüketile...

Meze Tarifi

Meze Tarifi, Ülkemizde mezeler insanlar tarafından oldukça sevilmektedir. Öyle ki ülkemizde buna karşılık bölgesel bölgesel birçok farklı türlerde mezeler vardır. Bizde bu mezelerden en çok tüketilen bir meze tarifi ile bu yazımıza devam edeceğiz. Meze tarifi, birçok insanın merak ettiği konular arasındadır. Ülkemizde oldukça fazla tü...

Meze Yapımı

Meze Yapımı, meze, ana yemeklerden önce sofralarımızın daha zengin bir şekilde gösterilmesini sağlayan, hafif olarak yemeğe başlangıç aşamasında mideyi yatıştıran bir yiyecek türü olarak bilinmektedir. Meze dünya kültüründe genel olarak ordövr ismiyle bilinmektedir. Hazırlanan bu lezzet farklı kültürlerde farklı isimlerle bilinmektedir. Türk...

Atıştırmalık Mezeler

Atıştırmalık mezeler, ana yemeklere başlamadan önce ana yemekler servis yapılana kadar midenin yatışması için tüketilen mezelerdir. Atıştırmalık mezeler çok hafif içerikli olarak yapılır ve içeriğinde kullanılan malzemeler mideyi tam anlamıyla doyurmayacak şekilde hazırlanır. Bu mezeler ana yemeklerin servise sunulacağı zamana ka...

Meze Tarifleri

Meze Tarifleri, Meze denince akla ilk gelen Türk mutfakları olup masalara renk kataraksofraların ihtişamını ve zenginliğini göstermektedir. Yunanistan ve Balkanlardan başlayıp Akdeniz'e kıyısı olan ülkelerde hemen hemen aynı isimle sofralardaki yerini almaktadır. Meze soğuk sunum yapılmakta olup soğuk yemek kültürünü geliştirmiştir. Mez...

Meze Nasıl Yapılır

Meze nasıl yapılır, Ana yemeklerden çok farklı olarak yapılan özel yemeklerdir. Mezeler sofranın kalitesini, itibarını ve gösterişini sergileyen muazzam tatlara sahip atıştırmalık tatlardır. Yapılışları ise damak zevkine göre değişen ve en sevdiğiniz sebzelerden yapılabilen yemeklerdir. Kültür olarak da farklılık gösteren bu yemekler do...

Havuç Mezesi

Havuç Mezesi, Havuç maydanozgiller ailesine ait olan bir sebzedir. Koni şeklinde köklü ve etli bir sebze olan havuç otsu yapıda olan bir bitki türüdür. Ülkemizde yörelere göre birçok değişik ad ile isimlendirilen havuç mezesi, özellikle pürçüklü, yer otu, gelin parmağı deper otu, balkamış, kızıl ot ya da yerekaçan olarak isimlendirilmiş...

Ara Soğuk Mezeler

Ara soğuk mezeler, sıkça yapılan, ana yemeklerden önce ikram edilen ya da ana yemekle birlikte servis edilen meze türleridir. Servis şekli tamamen kişinin isteğine bağlı olarak değişir. Ara soğuk mezelerle sizde sofralarınızı zenginleştirmek istiyorsanız ya da özel misafirlerinize unutamayacakları bir masa hazırlamak istiyorsanız aşağıd...

Peynirli Mezeler

Peynirli mezeler hem yapımı kolay hem de oldukça lezzetlidir. Meze denilince akla hep peynir ve sebze ile hazırlanan lezzetler gelir. Ancak peynir de meze yapımında çok fazla kullanılmaktadır. Peynir makarna, patates ve bazı sebzeler ile yapılan mezeler içinde daha çok kullanılmaktadır. Peynirli mezelerde kullanılacak peynir çeşitleri d...

Kabak Mezesi

Kabak mezesi, yaz geldiği zaman sofralarınızdan eksik etmemeniz gereken harika bir mezedir. Lif oranı çok yüksek olan kabak, bağırsakların çalışmasında etkili bir rol oynamakta, besin değerleriyle dengeli beslenmeye yardımcı olmaktadır. Çok fazla çeşitli pişirme şekilleri bulunan kabağın sevdiğiniz bir tarifi muhakkak vardır. Gerek yeme...

Kırmızı Biber Mezesi

Kırmızı biber mezesi, kolay yapımıyla yemek masalarını süsleyecek, pratik bir meze tarifidir. Tanıdık bir meze olsa da ilk defa deneyeceklerin beğeneceği, tarif listelerine ekleyeceği tariflerden biri olacak. Kırmızı biber mezesi közlenmiş kırmızı biber kullanılarak yapılır. Kırmızı biber mezesi yoğurtlu, peynirli gibi değişik şekillerde haz...

Dere Otlu Meze

Dere otlu meze, tarifi bu yararlı bitkiyi tüketmeniz için öneli bir fırsattır. Kendine has aroması nedeniyle dere otu taze olarak pek tüketilmeyen bir bitkidir. Ama bu şekilde mezesini hazırlarsanız, yemeklerde harika bir tarif olarak tüketilebilir. Dere otu aynı zamanda tokluk hissi veren bir bitkidir. Yemeklerden önce tüketilirse daha kola...

Havuçlu Yoğurtlu Meze

Havuçlu yoğurtlu meze, oldukça lezzetli ve yapımı kolay bir tariftir. Arada değişik meze tariflerini denemek isteyenler için tavsiye ettiğimiz havuçlu yoğurtlu meze, çok besleyicidir. Havucun bol miktarda A vitamini içermesi, yoğurdun kalsiyum kaynağı olması bu mezeyi yapmak için iyi bir nedendir. Çocuklarınıza havucu yedirebilmek içinde iyi...

Acılı Ezme

Acılı ezme; mezesini her halde sevmeyen kimse yoktur. Acılı ezme daha çok kebap kültürünün yoğun olduğu yörelerimizde oldukça popiler bir meze çeşididir. Genellikle dışarıda yemek yediğimizde meze olarak ikram edilen acılı ezmenin artık evde yapılması da zor değildir. Hatta sadece yaz mevsiminde değil aynı zamanda kış mevs...

Kolay Soğuk Mezeler

Kolay soğuk mezeler, mezeler yemeklerin yanında sunulan ve görsel olarak masaya zenginlik ve şıklık katan hafif yiyeceklerdir. Yapımı yemeklere göre çok daha basit ve pratiktir. Bir yemek yanına yapılan bir iki çeşit meze ile sofranızı daha kalabalık ve şık gösterebilirsiniz.Köz patlıcan salatası yapımı için gere...

Meze Çeşitleri

Meze çeşitleri, meze yemeklerin yanında sunulan yemeklerden ayrı olarak sofrayı daha kalabalık ve daha ihtişamlı gösteren lezzetli başlangıçlardır. Hemen her yörenin kendisine ait meze tarifleri vardır meze tarifleri o yörelerin damak zevkine ve alışkanlıklarına göre değişiklik gösterir. Sebzeler ile peynir salam sosis ile yoğurt ile birçok ...

Kabaklı Havuçlu Meze

Kabaklı havuçlu meze; Bir çoğumuz yemek masalarımızı birbirinden renkli ve lezzetli mezelerle süslemeyi çok severiz. Biz kadınlar hazırladığımız masaların övgü alsın isteriz. Bu nedenle de her zaman zengin görünümlü masalar hazırlamayı tercih ederiz. Masamızda en çok tercih ettiğimiz lezzetler mezelerdir. Ana menü kadar mezelere de özen göst...

Yılbaşı Meze Tarifleri

Yılbaşı meze tarifleri deyince aklımıza birçok menü gelmektedir. Yeni bir yıla adım atarken insanlar yılbaşı akşamı evlerinde çok çeşitli hazırlıklar ile yeni yılın sevincini yaşamak isterler. Bu hazırlıkların içinde kutlama anlamında yemekler ve mezeler yapılır. Bu yemekler ise ağırlıklı olarak meze tadındadır. Bu şekilde olduğu içinde...

 

Meze İsimleri
Kumpir Mezeleri
Patlıcan Mezeleri
Kahvaltılık Mezeler
Tarama Meze
Hatay Mezeleri
Mangal Yanına Meze
Atom Meze
Patlıcanlı Mezeler
Mantar Meze
Soğan Mezeleri
Domates Kurusu Mezesi
Süzme Yoğurtlu Mezeler
Tahinli Meze
Antep Mezeleri
Oktay Usta Meze Tarifleri
Yunan Mezeleri
Tavuklu Mezeler
Antakya Mezeleri
Rum Mezeleri
Meze Sofrası
Meze Tarifleri Portakal Ağacı
Balığın Yanına Meze
Yoğurt Mezeleri
Ermeni Mezeleri
Domatesli Meze
Meze Tarifleri Oktay Usta
Zeytinyağlı Mezeler
Meze Nedir
Balık Mezeleri
Popüler İçerik
Meze İsimleri
Meze İsimleri
Meze isimleri, Mezeler porsiyon olarak küçük miktarlarda sunulan genellikle soğuk servis edilen, ana yemek öncesi iştah açıcı olarak sofraya konulabil...
Kumpir Mezeleri
Kumpir Mezeleri
Kumpir mezeleri, Kumpir, Anadolu'nun birtakım kesimlerinde "patates" kelimesinin karşılığı model kullanılmakla beraber, esasında fırınlanmış patatesin...
Patlıcan Mezeleri
Patlıcan Mezeleri
Patlıcan Mezeleri, Mezeler günlük yaşantımızda yemeklerimizin yanına değer katan sofralarımızı bollaştıran ve doyum sağlamak amaçlı değil sadece yemek...
Kahvaltılık Mezeler
Kahvaltılık Mezeler
Kahvaltılık mezeler, sabah kahvaltılarında kahvaltı sofralarında vazgeçilmez bir lezzet olan değişik tatlar olarak bilinmektedir. Kahvaltılık mezeler ...
Tarama Meze
Tarama Meze
Tarama meze, bilindiği gibi ana malzeme olarak havyar kullanılan bir mezedir. Yapılışının oldukça basit olmasını yanında lezzeti de bir o kadar mükemm...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Meze İsimleri
Kumpir Mezeleri
Patlıcan Mezeleri
Kahvaltılık Mezeler
Tarama Meze
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024