Biber Mezeleri

Biber Mezeleri

Biber mezeleri, ana yemeklerimizin yanında ve kahvaltı sofralarında yemeklerin yanına eşlik eden ve bir hayli lezzetli olan mezeler arasında ilk sırayı almaktadır. Biber mezesi genellikle kırmızı biberin közlenmesi ile yapılır. Közlenen biberin tadını herkes bilir birde biberle yapılan meze tadından yenmez. Ağız tadıyla yiyeceğiniz biber mezeleri bu makalemizde sizlerin sofralarınıza sunulacaktır. Biber mezelerinin yapımına başlayalım hepinize kolay gelsin.

Közlenmiş Kırmızı Biber ve Semizotlu Meze Malzemeler:
  • 4-5 adet orta boy kırmızı biber
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 demet semizotu
  • 2-3 yemek kaşığı konserve mısır
  • 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • Yarım adet limon
  • Tuz
Hazırlanışı: Öncelikle kırmızı biberleri odun ateşinde yada fırında közleyerek işe koyulalım. Ben odun ateşinde közlemeyi tercih ediyorum çünkü daha bir lezzetli oluyorlar. Közlenen kırmızı biberleri bir kaba alarak kabuklarını güzelce soyalım ve sonrasında kabukları soyulan biberleri doğrama tahtasına alarak istenilen şekilde doğrayalım. Doğranan biberleri bir kaba alalım. Sonra semizotu, maydanozları da ayıklayarak bol suyla yıkayalım. Ayıklanan ve bol suyla yıkanan semizotu, maydanozları da doğrama tahtasına alarak ince ince kıyalım. Hepsini bir kaba alarak üzerine konserve mısırı ilave edelim. Bütün malzemeler güzelce harmanlandıktan sonra üzerine tuzu, zeytinyağı, limonu ilave ederek karıştıralım. Afiyet olsun.

Sirkeli Kırmızı Biber Mezesi Malzemeler:
  • 4 adet orta boy kırmızı biber
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 kase süzme yoğurt
  • 2 yemek kaşığı elma sirkesi
  • Yarım adet limon
  • Tuz
Hazırlanışı: Hazırlamış olduğumuz kırmızı biberleri önceden hazırlanmış közde közlemeye başlayalım. Biberlerin közlenmesi aşağı yukarı yarım saat kadar sürecektir. Biberleri iyice közledikten sonra bir kaba alarak kabuklarını soyalım ve doğrama tahtasına alarak halka halka doğrayalım. Bir kase içerisine süzme yoğurdu, elma sirkesini, dövülmüş sarımsağı limonu ve tuzu alarak güzelce karıştıralım. Servis tabağına alınan biberlerin üzerine bu karışımı gezdirelim. Afiyet olsun.

Yoğurtlu Kırmızı Biber Mezesi Malzemeler:
  • 3-5 adet büyük boy kırmızı biber
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım kase süzme yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
Hazırlanışı: Biber mezesinin yapılışına biberleri közleyerek başlayalım. Közlenen biberleri kabuklarından ayırmak için bir kaba alalım ve kabuklarını soyalım. Biberlerin kabuğu soyulduktan sonra doğrama tahtasına alarak halka halka doğrayalım. Halka halka doğranan biberleri önceden hazırlamış olduğumuz bir tavaya alarak tavanın içerisine bir miktar zeytinyağı ilave edelim ve biberler suyunu çekene kadar kısık ateşte kızartalım. Güzelce kavrulan biberleri soğuması için bir kenara alalım. Süzme yoğurdu bir kap içerisinde dövülmüş olan sarımsaklarla karıştırıp üzerine zeytinyağı, tuzu ilave ederek servis tabağına alınan kırmızı biberlerin üzerine ekleyelim. Afiyet olsun.

Maydanozlu Biber Mezesi Malzemeler:
  • Yarım demet taze maydanoz
  • 3-4 adet yeşil biber
  • 2 adet orta boy domates
  • 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı dövülmüş ceviz
  • 5 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • Yarım adet limon
Hazırlanışı: Biberleri güzelce yıkayarak süzülmesini bekleyelim. Süzülen biberleri önceden hazırlamış olduğumuz bir kızartma tavasına alarak tavaya biraz zeytinyağı ilave ederek biberleri güzelce kızartalım. Kızaran biberleri soğuması için bir köşeye alalım. Domatesleri aynı şekilde yıkayarak kurutalım ve kabuklarını soyarak doğrama tahtasında doğrayalım (robota da çekilebilir) sonra kızartma tavasına domatesleri de alarak güzelce kavuralım ve biberlerin üzerine ilave edelim. Ayrı bir kap içerisinde süzme yoğurdu, bir miktar limon damlasını, dövülmüş cevizi güzelce harmanlayarak servis tabağına alınmış olan biber ve domateslerin üzerine ilave edelim. Maydanozları servis tabağının üzerine donatalım. Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 24.11.2018 09:40:23

Biber Mezeleri Yorumları

şifre Kırmızı sayı

0 Yorum Yapılmış "Biber Mezeleri"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Meze İsimleri
Meze İsimleri
Meze isimleri, Mezeler porsiyon olarak küçük miktarlarda sunulan genellikle soğuk servis edilen, ana yemek öncesi iştah açıcı olarak sofraya konulabildiği gibi çilingir sofralarında içki yanında tüketilen hafif gıdalardır. Bizde ve Ortadoğu ülkeleri...
Kumpir Mezeleri
Kumpir Mezeleri
Kumpir mezeleri, Kumpir, Anadolu'nun birtakım kesimlerinde "patates" kelimesinin karşılığı model kullanılmakla beraber, esasında fırınlanmış patatesin ezilmesi ile yapılmış olan bir yemektir. Temel model patates özel fırınlarda pişirildikten sonra ka...
Patlıcan Mezeleri
Patlıcan Mezeleri
Patlıcan Mezeleri, Mezeler günlük yaşantımızda yemeklerimizin yanına değer katan sofralarımızı bollaştıran ve doyum sağlamak amaçlı değil sadece yemeklerin yanına lezzet katmak amaçlı eklenmektedir. Patlıcan mezeleri hemen hemen her bayanın yapabilec...
Kahvaltılık Mezeler
Kahvaltılık Mezeler
Kahvaltılık mezeler, sabah kahvaltılarında kahvaltı sofralarında vazgeçilmez bir lezzet olan değişik tatlar olarak bilinmektedir. Kahvaltılık mezeler değişik karışımlarla elde edilen ve içeriğinde istenilen yeşil otlar, sebzeler, baharatlar kullanıla...
Tarama Meze
Tarama Meze
Tarama meze, bilindiği gibi ana malzeme olarak havyar kullanılan bir mezedir. Yapılışının oldukça basit olmasını yanında lezzeti de bir o kadar mükemmel olan bu meze genellikle ülkemizin batı kesimlerinde ve dünyada birçok ülkede çok fazla tüketilmek...
Hatay Mezeleri
Hatay Mezeleri
Hatay mezeleri, birçok meze çeşidi bulunmaktadır. Türkiye'de ise yöresel olarak mezeler bulunmaktadır. Hatay mezeleri de ülkemizde en yaygın olan ve en çok sevilen mezeleri arasındadır. Özellikle Hatay bölgesine ait bu mezeler tat olarak da yörenin...
Mangal Yanına Meze
Mangal Yanına Meze
Mangal yanına meze; Bizler Türk milleti olarak mangal keyfini oldukça seven bir toplumuzdur. Elimize geçen her fırsatı mangal partileri ile değerlendirmeyi tercih ederiz. Ama bir gerçek var ki mangalda pişirdiğimiz etler kadar yanına hazırladığımız m...
Atom Meze
Atom Meze
Atom meze, adından da anlaşılabileceği gibi oldukça acı olan ve genellikle acıyı seven kişiler tarafından bol miktarda tüketilmektedir. Atom mezenin en büyük özelliği muhteşem acı lezzetidir. Bu lezzetinden dolayı birçok yemeğin yanında oldukça yakış...
Patlıcanlı Mezeler
Patlıcanlı Mezeler
Patlıcanlı mezeler, Çilingir sofralarının vazgeçilmezi mezeler, Türk mutfağında özellikle yer almakta ve genellikle soğuk olarak servis edilmektedir. Meze çeşitlerinin çok basit hazırlanabilenlerinin yanı sıra, hazırlanması biraz zahmet isteyen ...
Mantar Meze
Mantar Meze
Mantar meze, daha çok ülkemizde ege bölgesinde oldukça fazla tüketilmektedir. Mantar mezenin en güzel özelliği de birçok yemeğin yanında farklı bir lezzet olarak tüketilmesidir. Mantar meze yaptıktan sonra bu mezenin üzerine farklı malzemelerle süs...
Soğan Mezeleri
Soğan Mezeleri
Soğan mezeleri sık sık her yemeğin yanında gidebilecek bir meze olup doyurucu olmayıp sadece yemeklere tatlandırıcı olarak kullanılır. Ayrıca soğan mezeleri rakı sofralarında da bulundurulmakla beraber sofrada güzel bir görünüm sağlamaktadır. Mezeler...
Domates Kurusu Mezesi
Domates Kurusu Mezesi
Domates kurusu mezesi, özellikle kış aylarında ülkemizin her yerinde insanlar tarafından sevilerek tüketilen mezeler arasında yer almaktadır. Öyle ki bu mezenin lezzeti olsun yapılışının kolaylığı olsun insanları bu mezeye çekmektedir. Birçok yemeğin...

 

Meze İsimleri
Kumpir Mezeleri
Patlıcan Mezeleri
Kahvaltılık Mezeler
Tarama Meze
Hatay Mezeleri
Mangal Yanına Meze
Atom Meze
Patlıcanlı Mezeler
Mantar Meze
Soğan Mezeleri
Domates Kurusu Mezesi
Süzme Yoğurtlu Mezeler
Tahinli Meze
Antep Mezeleri
Oktay Usta Meze Tarifleri
Yunan Mezeleri
Tavuklu Mezeler
Antakya Mezeleri
Rum Mezeleri
Meze Sofrası
Meze Tarifleri Portakal Ağacı
Balığın Yanına Meze
Yoğurt Mezeleri
Ermeni Mezeleri
Domatesli Meze
Meze Tarifleri Oktay Usta
Zeytinyağlı Mezeler
Meze Nedir
Balık Mezeleri
Popüler İçerik
Süzme Yoğurtlu Mezeler
Süzme Yoğurtlu Mezeler
Süzme yoğurtlu mezeler, yoğurtla hazırlanan mezelerin süzme yoğurtla yapılması daha iyi sonuçların alınmasına neden olur. Çünkü süzme yoğurt hazırland...
Tahinli Meze
Tahinli Meze
Tahinli meze derken bir çok çeşit tahinli mezeler vardır. Hatay ve eğe yöresinde çokça tüketilir. Tahin kendi başına bir lezzettir. Birde mezelerle bi...
Antep Mezeleri
Antep Mezeleri
Antep mezeleri, Antep mutfağı Türkiye'nin en zengin mutfaklarından biridir. Genellikle kebapları ve bir birinden lezzetli mezeleri ile ön plana çıkmak...
Oktay Usta Meze Tarifleri
Oktay Usta Meze Tarifleri
Oktay Usta Meze Tarifleri, Meze, dünyaca ünlü mutfaklarda ve orta doğu-Türk mutfaklarında ana yemeklerin yanında sofraların süslenmesi, ana yemekler...
Yunan Mezeleri
Yunan Mezeleri
Yunan mezeleri, Türk mutfağına oldukça fazla benzerlik göstermektedir. Yunan mezelerinin içinde de yoğurt, zeytinyağı, sarımsak gibi malzemeler oldukç...
Tavuklu Mezeler
Tavuklu Mezeler
Tavuklu mezeler günümüzde hemen hemen her evde yapılabilen ve herkesin tüketebileceği tat olarak yapılmaktadır. Tavuklu meze hem pratik hemde basit ol...
Antakya Mezeleri
Antakya Mezeleri
Antakya Mezeleri; ülkemizde mezelerinin çeşitliği ve mezelerinin çeşitleriyle lezzetleriyle meşhur Antakya ilmize has mezeleridir. Antakya yöresine ha...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Meze İsimleri
Kumpir Mezeleri
Patlıcan Mezeleri
Kahvaltılık Mezeler
Tarama Meze
Hakkımızda
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Aralık - 2018