Balık Mezeleri

Balık Mezeleri

Balık mezeleri, balıkla birlikte yenilecek mezelerde balıkla uyum sağlamalıdır. Geçmişten itibaren balıkla birlikte tüketilen mezeler, herkes tarafından kabul görmüştür. Özellikle fava, patlıcan, kırmızı biber mezeleri, deniz börülcesi, ezme, haydari gibi mezeler, salata türleri balıkla bir arada düşünülür. Sizlerde güzel bir balık ziyafeti hazırlamak isterseniz, vereceğimiz önerilerden yararlanabilirsiniz.

Deniz börülcesi mezesi malzemeler

  • 1 demet deniz börülcesi
  • 1 adet limon
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı

Yapılışı: Balığın yanından eksik etmemeniz gereken mezelerdendir. Deniz börülcesini yıkayarak, tencerenin içinde haşlayın. Yalnız çok fazla haşlamamanız gerekir. Sadece 5 dakika haşlama süresi yeterli gelir. Çünkü deniz börülcesini ayıklayamazsınız. Daha sonra buzlu suya çıkardığınız deni börülcelerini sıyırarak ayıklayın. Böylece doğal renkleri de korunmuş olur. Servis tabağına aldığınız deniz börülcesinin üzerine dövülmüş sarımsak, tuz, sızma zeytinyağı ve limon suyuyla hazırladığınız karışımı gezdirin. Güzel bir balık mezesi hazırladınız. Afiyet olsun.

Babagannuş mezesi malzemeleri

  • 1 adet topan patlıcan
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tahin
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Yeterince sızma zeytinyağı
  • Yeteri kadar tuz

Yapılışı: Patlıcanlı mezelerin içinde en güzellerinden biridir. Topan patlıcanı közledikten sonra kabuklarını ayıklayın. Bunu robottan geçirerek püre haline getirin. Püreyi kasenin içine alarak limon suyu, tahin, dövülmüş sarımsak ve yoğurtla birlikte karıştırın. Bunu servis kasesine alarak, üzerine zeytinyağını gezdirin. Balıkla birlikte ikram edin. Afiyet olsun.

Ezme mezesi malzemeleri

  • 3 adet domates
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 demet maydanoz
  • Sızma zeytinyağı
  • Nar ekşisi, limon suyu
  • Kırmızı pul biber, tuz ve sumak
  • Kıyılmış iç ceviz

Yapılışı: Ezme klasik mezelerin içinde yer alır. Hazırlanması biraz zahmetli olsa da, yemesi keyiflidir. Önce domateslerin kabuklarını soyarak keskin bir bıçakla mercimek kadar küçük doğramalısınız. Ancak malzemeleri ezmeden doğrayın, çünkü sulanırlar. Aynı şekilde biberi, soğanı ve maydanozu da incecik kıyın. Sarımsakları iyice döverek, kırmızı pul biber, sumak ve tuzla birlikte doğranmış malzemelerle karıştırın. Buna nar ekşisi ve limon suyu ilavesi yapın. Servis tabağına alarak, üzerine biraz zeytinyağı gezdirin, kıyılmış iç cevizle süsleyin. Afiyet olsun.

Tarama mezesi malzemeleri

  • 100 gram taramalık balık yumurtası
  • Yarım su bardağı sızma zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • Yeteri kadar tuz

Yapılışı: Önce balık yumurtasının zarlarını ayıklayın. Bunu çukur bir kaseye koyarak, üzerine zeytinyağını ilave edin ve sürekli karıştırın. Limonu suyunu ilave ederken de karıştırmayı sürdürün. Tuzunu ayarlayıp ,servis tabağına aldığınızda, öncelikle buzdolabında dinlendirerek servis yapın. Afiyet olsun.

Balık mezeleri bu şekilde genişletilebilir. Kabak çiçeği dolması, fava, patlıcan ezme, kalamar tava, paçanga gibi sıcak mezeler, semizotu salatası, kabak mezesi, karides salatası, karides güveç, midye tava gibi deniz mahsulleri balık mezesi olarak iyi gider. Balığı zevkli yemek için, masanızdaki mezelere de önem vermeli, menünüzü renklendirmelisiniz.

Son Güncelleme : 25.11.2018 07:46:25

Balık Mezeleri Yorumları

şifre Kırmızı sayı

0 Yorum Yapılmış "Balık Mezeleri"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Meze İsimleri
Meze İsimleri
Meze isimleri, Mezeler porsiyon olarak küçük miktarlarda sunulan genellikle soğuk servis edilen, ana yemek öncesi iştah açıcı olarak sofraya konulabildiği gibi çilingir sofralarında içki yanında tüketilen hafif gıdalardır. Bizde ve Ortadoğu ülkeleri...
Kumpir Mezeleri
Kumpir Mezeleri
Kumpir mezeleri, Kumpir, Anadolu'nun birtakım kesimlerinde "patates" kelimesinin karşılığı model kullanılmakla beraber, esasında fırınlanmış patatesin ezilmesi ile yapılmış olan bir yemektir. Temel model patates özel fırınlarda pişirildikten sonra ka...
Patlıcan Mezeleri
Patlıcan Mezeleri
Patlıcan Mezeleri, Mezeler günlük yaşantımızda yemeklerimizin yanına değer katan sofralarımızı bollaştıran ve doyum sağlamak amaçlı değil sadece yemeklerin yanına lezzet katmak amaçlı eklenmektedir. Patlıcan mezeleri hemen hemen her bayanın yapabilec...
Kahvaltılık Mezeler
Kahvaltılık Mezeler
Kahvaltılık mezeler, sabah kahvaltılarında kahvaltı sofralarında vazgeçilmez bir lezzet olan değişik tatlar olarak bilinmektedir. Kahvaltılık mezeler değişik karışımlarla elde edilen ve içeriğinde istenilen yeşil otlar, sebzeler, baharatlar kullanıla...
Tarama Meze
Tarama Meze
Tarama meze, bilindiği gibi ana malzeme olarak havyar kullanılan bir mezedir. Yapılışının oldukça basit olmasını yanında lezzeti de bir o kadar mükemmel olan bu meze genellikle ülkemizin batı kesimlerinde ve dünyada birçok ülkede çok fazla tüketilmek...
Hatay Mezeleri
Hatay Mezeleri
Hatay mezeleri, birçok meze çeşidi bulunmaktadır. Türkiye'de ise yöresel olarak mezeler bulunmaktadır. Hatay mezeleri de ülkemizde en yaygın olan ve en çok sevilen mezeleri arasındadır. Özellikle Hatay bölgesine ait bu mezeler tat olarak da yörenin...
Mangal Yanına Meze
Mangal Yanına Meze
Mangal yanına meze; Bizler Türk milleti olarak mangal keyfini oldukça seven bir toplumuzdur. Elimize geçen her fırsatı mangal partileri ile değerlendirmeyi tercih ederiz. Ama bir gerçek var ki mangalda pişirdiğimiz etler kadar yanına hazırladığımız m...
Atom Meze
Atom Meze
Atom meze, adından da anlaşılabileceği gibi oldukça acı olan ve genellikle acıyı seven kişiler tarafından bol miktarda tüketilmektedir. Atom mezenin en büyük özelliği muhteşem acı lezzetidir. Bu lezzetinden dolayı birçok yemeğin yanında oldukça yakış...
Patlıcanlı Mezeler
Patlıcanlı Mezeler
Patlıcanlı mezeler, Çilingir sofralarının vazgeçilmezi mezeler, Türk mutfağında özellikle yer almakta ve genellikle soğuk olarak servis edilmektedir. Meze çeşitlerinin çok basit hazırlanabilenlerinin yanı sıra, hazırlanması biraz zahmet isteyen ...
Mantar Meze
Mantar Meze
Mantar meze, daha çok ülkemizde ege bölgesinde oldukça fazla tüketilmektedir. Mantar mezenin en güzel özelliği de birçok yemeğin yanında farklı bir lezzet olarak tüketilmesidir. Mantar meze yaptıktan sonra bu mezenin üzerine farklı malzemelerle süs...
Soğan Mezeleri
Soğan Mezeleri
Soğan mezeleri sık sık her yemeğin yanında gidebilecek bir meze olup doyurucu olmayıp sadece yemeklere tatlandırıcı olarak kullanılır. Ayrıca soğan mezeleri rakı sofralarında da bulundurulmakla beraber sofrada güzel bir görünüm sağlamaktadır. Mezeler...
Domates Kurusu Mezesi
Domates Kurusu Mezesi
Domates kurusu mezesi, özellikle kış aylarında ülkemizin her yerinde insanlar tarafından sevilerek tüketilen mezeler arasında yer almaktadır. Öyle ki bu mezenin lezzeti olsun yapılışının kolaylığı olsun insanları bu mezeye çekmektedir. Birçok yemeğin...

 

Meze İsimleri
Kumpir Mezeleri
Patlıcan Mezeleri
Kahvaltılık Mezeler
Tarama Meze
Hatay Mezeleri
Mangal Yanına Meze
Atom Meze
Patlıcanlı Mezeler
Mantar Meze
Soğan Mezeleri
Domates Kurusu Mezesi
Süzme Yoğurtlu Mezeler
Tahinli Meze
Antep Mezeleri
Oktay Usta Meze Tarifleri
Yunan Mezeleri
Tavuklu Mezeler
Antakya Mezeleri
Rum Mezeleri
Meze Sofrası
Meze Tarifleri Portakal Ağacı
Balığın Yanına Meze
Yoğurt Mezeleri
Ermeni Mezeleri
Domatesli Meze
Meze Tarifleri Oktay Usta
Zeytinyağlı Mezeler
Meze Nedir
Balık Mezeleri
Popüler İçerik
Süzme Yoğurtlu Mezeler
Süzme Yoğurtlu Mezeler
Süzme yoğurtlu mezeler, yoğurtla hazırlanan mezelerin süzme yoğurtla yapılması daha iyi sonuçların alınmasına neden olur. Çünkü süzme yoğurt hazırland...
Tahinli Meze
Tahinli Meze
Tahinli meze derken bir çok çeşit tahinli mezeler vardır. Hatay ve eğe yöresinde çokça tüketilir. Tahin kendi başına bir lezzettir. Birde mezelerle bi...
Antep Mezeleri
Antep Mezeleri
Antep mezeleri, Antep mutfağı Türkiye'nin en zengin mutfaklarından biridir. Genellikle kebapları ve bir birinden lezzetli mezeleri ile ön plana çıkmak...
Oktay Usta Meze Tarifleri
Oktay Usta Meze Tarifleri
Oktay Usta Meze Tarifleri, Meze, dünyaca ünlü mutfaklarda ve orta doğu-Türk mutfaklarında ana yemeklerin yanında sofraların süslenmesi, ana yemekler...
Yunan Mezeleri
Yunan Mezeleri
Yunan mezeleri, Türk mutfağına oldukça fazla benzerlik göstermektedir. Yunan mezelerinin içinde de yoğurt, zeytinyağı, sarımsak gibi malzemeler oldukç...
Tavuklu Mezeler
Tavuklu Mezeler
Tavuklu mezeler günümüzde hemen hemen her evde yapılabilen ve herkesin tüketebileceği tat olarak yapılmaktadır. Tavuklu meze hem pratik hemde basit ol...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Meze İsimleri
Kumpir Mezeleri
Patlıcan Mezeleri
Kahvaltılık Mezeler
Tarama Meze
Hakkımızda
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Aralık - 2018