Pratik Mezeler

Pratik Mezeler

Pratik mezeler, mezeler bir nevi ana yemeklerin süsleridir amaç sofraya görsellik ve şıklık katmak bunu yaparken de lezzetli bir şekilde yapmaktır mezelerde bu durumda vazgeçilmez alternatiflerdir. Her yörenin kendi damak zevkine göre hazırladığı bir çok meze çeşidi vardır soğuk sıcak ya da zeytinyağlı yoğurtlu sebzeli ... bunların hepsi birbirinden lezzetli ve pratik tariflerdir. Bunlardan en pratik ve lezzetli olanlarının bazıları,

Kırmızı köz biber mezesi yapımı için gerekli malzemeler
  • Beş altı adet kırmızı biber
  • Bir kase yoğurt
  • Bir kaşık tere yağı
  • Bir yemek kaşığı nar ekşisi
  • Tuz
Kırmızı köz biber mezesi yapılışı, mezenin yapımı için öncelikle kırmızı biberlerin közlenmesi gerekir bu işlemi sizin için en uygun yöntem ile yapınız fırında tost da ya da ocakta. Biberler közlendikten sonra kabuklarını soyun ve küçük küçük doğrayın ve bir kaba alın üzerine bir yemek kaşığı kadar nar ekşisi ve tuz ekleyip iyice karışmasını sağlayın. Tüm malzeme karışınca sunum tabağına alın ve bir kase yoğurdu ister üzerine ister yanına koyun ve üzerine bir kaşık tere yağını eritip dökün. Zevkle yiyebileceğiniz ve misafirlerinize sunabileceğiniz mezeniz hazır.

Domates soslu sebze kızartma için gerekli malzemeler
  • İki adet patlıcan
  • Bir adet büyük patates
  • Dört beş adet sivri biber
  • Üç adet domates
  • İki üç adet sarımsak
  • Tuz
  • Sıvı yağ
Domates soslu sebze kızartması yapılışı, bu meze tarifi özellikle pilavların yanında çok tüketilen bir tariftir ayrıca kahvaltılar da gözde olarak kabul edilen yiyeceklerdendir, öncelikle tüm sebzeler yıkanır ve kurulanır. Patates soyulur ve ince ince dilimlenir patlıcanlar soyulur biberler ikiye kesilip çekirdekleri çıkarılır patlıcan ve biberde birer parmak boyutunda doğranır ilk olarak patatesler kızartılır bunun için kızartma tavasına bolca sıvı yağ konulur ve yağ kızarınca patateslerin tuzu atılıp tavaya atılır. Patatesler kızarınca genişçe bir servis tabağına dizilir ve sırayla biber ve patlıcanda kızartılarak patatesin üzerine dizilir son olarak domatesler soyulur küp küp doğranır ve o da tavaya alınır üzerine iki üç tane sarımsak ince ince doğranıp ilave edilir ve kendi suyu ile iyice pişirilir pişen domates püre kıvamına gelecektir bu şekilde sunum tabağının üzerine gezdirilir ve meze hazır sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

Kuru sebzeli meze yapımı için gerekli malzemeler
  • Bir su bardağı kurutulmuş patlıcan
  • Bir su bardağı kurutulmuş biber
  • Bir su bardağı kurutulmuş domates
  • İki adet kuru soğan
  • Bir yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz pul biber
Kuru sebzeli meze yapımı, kuru sebzeler ile yapılan bu meze en çok kış aylarında tüketilir yazdan kışa hazırlık amaçlı kurutulan sebzeler kışın bu şekilde meze olarak kullanılır ayrıca kahvaltılarda da oldukça sık kullanılan bir meze türüdür. Bu mezenin yapımı için öncelikle yemeklik olarak kurutulmuş olan sebzeler ayrı ayrı kaplarda yumuşayıncaya kadar kaynatılır bir arada kaynatmak doğru olmaz çünkü biber çabuk pişerken patlıcan daha geç sürede pişer bu nedenle hepsini ayrı ayrı kaynatıp sonra süzüyoruz ve soğumaları için kenara alıyoruz. Bu esnada iki adet kuru soğanı soyup küp küp doğruyoruz ve derince bir kaba alıp üzerine yarım çay bardağı sıvı yağ ekleyip ocağa alıyoruz ve ocağın altını açıyoruz soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulunca üzerine bir yemek kaşığı salçayı ekliyoruz ve salça da kavruluyor sonra kaynatıp soğuttuğumuz sebzeleri de tencereye alıyoruz ve üzerine yarım çay bardağı kadar su tuz ve pul biber ekleyip iyice kavuruyoruz tüm sosu karışınca altına kapatıp servis ediyoruz isteğe göre üzerine sarımsaklı yoğurt ile de servis edebilirsiniz.
Son Güncelleme : 08.11.2018 03:07:19

Pratik Mezeler Yorumları

şifre Kırmızı sayı

1 Yorum Yapılmış "Pratik Mezeler"
Pratik mezelerin en güzel yanı sofraları hızlı bir şekilde süsleyebilmemiz. Bunun için hangi mezeleri önerirsiniz? Üç gün sonra misafirlerim gelecek ve onlara çok güzel bir sofra hazırlamak istiyorum.
Nargül . 31.08.2018
1 YANITI GÖRÜNTÜLE
Meze İsimleri
Meze İsimleri
Meze isimleri, Mezeler porsiyon olarak küçük miktarlarda sunulan genellikle soğuk servis edilen, ana yemek öncesi iştah açıcı olarak sofraya konulabildiği gibi çilingir sofralarında içki yanında tüketilen hafif gıdalardır. Bizde ve Ortadoğu ülkeleri...
Kumpir Mezeleri
Kumpir Mezeleri
Kumpir mezeleri, Kumpir, Anadolu'nun birtakım kesimlerinde "patates" kelimesinin karşılığı model kullanılmakla beraber, esasında fırınlanmış patatesin ezilmesi ile yapılmış olan bir yemektir. Temel model patates özel fırınlarda pişirildikten sonra ka...
Patlıcan Mezeleri
Patlıcan Mezeleri
Patlıcan Mezeleri, Mezeler günlük yaşantımızda yemeklerimizin yanına değer katan sofralarımızı bollaştıran ve doyum sağlamak amaçlı değil sadece yemeklerin yanına lezzet katmak amaçlı eklenmektedir. Patlıcan mezeleri hemen hemen her bayanın yapabilec...
Kahvaltılık Mezeler
Kahvaltılık Mezeler
Kahvaltılık mezeler, sabah kahvaltılarında kahvaltı sofralarında vazgeçilmez bir lezzet olan değişik tatlar olarak bilinmektedir. Kahvaltılık mezeler değişik karışımlarla elde edilen ve içeriğinde istenilen yeşil otlar, sebzeler, baharatlar kullanıla...
Tarama Meze
Tarama Meze
Tarama meze, bilindiği gibi ana malzeme olarak havyar kullanılan bir mezedir. Yapılışının oldukça basit olmasını yanında lezzeti de bir o kadar mükemmel olan bu meze genellikle ülkemizin batı kesimlerinde ve dünyada birçok ülkede çok fazla tüketilmek...
Hatay Mezeleri
Hatay Mezeleri
Hatay mezeleri, birçok meze çeşidi bulunmaktadır. Türkiye'de ise yöresel olarak mezeler bulunmaktadır. Hatay mezeleri de ülkemizde en yaygın olan ve en çok sevilen mezeleri arasındadır. Özellikle Hatay bölgesine ait bu mezeler tat olarak da yörenin...
Mangal Yanına Meze
Mangal Yanına Meze
Mangal yanına meze; Bizler Türk milleti olarak mangal keyfini oldukça seven bir toplumuzdur. Elimize geçen her fırsatı mangal partileri ile değerlendirmeyi tercih ederiz. Ama bir gerçek var ki mangalda pişirdiğimiz etler kadar yanına hazırladığımız m...
Atom Meze
Atom Meze
Atom meze, adından da anlaşılabileceği gibi oldukça acı olan ve genellikle acıyı seven kişiler tarafından bol miktarda tüketilmektedir. Atom mezenin en büyük özelliği muhteşem acı lezzetidir. Bu lezzetinden dolayı birçok yemeğin yanında oldukça yakış...
Patlıcanlı Mezeler
Patlıcanlı Mezeler
Patlıcanlı mezeler, Çilingir sofralarının vazgeçilmezi mezeler, Türk mutfağında özellikle yer almakta ve genellikle soğuk olarak servis edilmektedir. Meze çeşitlerinin çok basit hazırlanabilenlerinin yanı sıra, hazırlanması biraz zahmet isteyen ...
Mantar Meze
Mantar Meze
Mantar meze, daha çok ülkemizde ege bölgesinde oldukça fazla tüketilmektedir. Mantar mezenin en güzel özelliği de birçok yemeğin yanında farklı bir lezzet olarak tüketilmesidir. Mantar meze yaptıktan sonra bu mezenin üzerine farklı malzemelerle süs...
Soğan Mezeleri
Soğan Mezeleri
Soğan mezeleri sık sık her yemeğin yanında gidebilecek bir meze olup doyurucu olmayıp sadece yemeklere tatlandırıcı olarak kullanılır. Ayrıca soğan mezeleri rakı sofralarında da bulundurulmakla beraber sofrada güzel bir görünüm sağlamaktadır. Mezeler...
Domates Kurusu Mezesi
Domates Kurusu Mezesi
Domates kurusu mezesi, özellikle kış aylarında ülkemizin her yerinde insanlar tarafından sevilerek tüketilen mezeler arasında yer almaktadır. Öyle ki bu mezenin lezzeti olsun yapılışının kolaylığı olsun insanları bu mezeye çekmektedir. Birçok yemeğin...

 

Meze İsimleri
Kumpir Mezeleri
Patlıcan Mezeleri
Kahvaltılık Mezeler
Tarama Meze
Hatay Mezeleri
Mangal Yanına Meze
Atom Meze
Patlıcanlı Mezeler
Mantar Meze
Soğan Mezeleri
Domates Kurusu Mezesi
Süzme Yoğurtlu Mezeler
Tahinli Meze
Antep Mezeleri
Oktay Usta Meze Tarifleri
Yunan Mezeleri
Tavuklu Mezeler
Antakya Mezeleri
Rum Mezeleri
Meze Sofrası
Meze Tarifleri Portakal Ağacı
Balığın Yanına Meze
Yoğurt Mezeleri
Ermeni Mezeleri
Domatesli Meze
Meze Tarifleri Oktay Usta
Zeytinyağlı Mezeler
Meze Nedir
Balık Mezeleri
Popüler İçerik
Süzme Yoğurtlu Mezeler
Süzme Yoğurtlu Mezeler
Süzme yoğurtlu mezeler, yoğurtla hazırlanan mezelerin süzme yoğurtla yapılması daha iyi sonuçların alınmasına neden olur. Çünkü süzme yoğurt hazırland...
Tahinli Meze
Tahinli Meze
Tahinli meze derken bir çok çeşit tahinli mezeler vardır. Hatay ve eğe yöresinde çokça tüketilir. Tahin kendi başına bir lezzettir. Birde mezelerle bi...
Antep Mezeleri
Antep Mezeleri
Antep mezeleri, Antep mutfağı Türkiye'nin en zengin mutfaklarından biridir. Genellikle kebapları ve bir birinden lezzetli mezeleri ile ön plana çıkmak...
Oktay Usta Meze Tarifleri
Oktay Usta Meze Tarifleri
Oktay Usta Meze Tarifleri, Meze, dünyaca ünlü mutfaklarda ve orta doğu-Türk mutfaklarında ana yemeklerin yanında sofraların süslenmesi, ana yemekler...
Yunan Mezeleri
Yunan Mezeleri
Yunan mezeleri, Türk mutfağına oldukça fazla benzerlik göstermektedir. Yunan mezelerinin içinde de yoğurt, zeytinyağı, sarımsak gibi malzemeler oldukç...
Tavuklu Mezeler
Tavuklu Mezeler
Tavuklu mezeler günümüzde hemen hemen her evde yapılabilen ve herkesin tüketebileceği tat olarak yapılmaktadır. Tavuklu meze hem pratik hemde basit ol...
Antakya Mezeleri
Antakya Mezeleri
Antakya Mezeleri; ülkemizde mezelerinin çeşitliği ve mezelerinin çeşitleriyle lezzetleriyle meşhur Antakya ilmize has mezeleridir. Antakya yöresine ha...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Meze İsimleri
Kumpir Mezeleri
Patlıcan Mezeleri
Kahvaltılık Mezeler
Tarama Meze
Hakkımızda
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Aralık - 2018