Pratik Meze Tarifleri

Pratik Meze Tarifleri

Pratik Meze Tarifleri, Ülkemizde tüm bölgelerin mezeye olan ilgilerinden dolayı insanlar pratik meze tarifleri ararlar. Vereceğim pratik ve kısa tariflere bakarak sizlerde kolayca bu mezeleri evlerinizde yapabilirsiniz. Bizim bu mezelerin hepsini söyleme gibi bir ihtimal söz konusu değildir. Bu nedenle biz, ülkemizde en fazla tüketilen ve insanlar tarafından en çok ilgi gören mezelerden bazılarını pratik bir şekilde sizlere sunacağız.

Taze Fasulye Mezesi Malzemeler:
  • Yarım kilogram taze fasulye
  • İki adet domates,
  • Bir miktar tuz
Yapılışı: Birçok yemeğin yanında meze olarak kullanabileceğiniz taze fasulye mezesi insanlar tarafından oldukça rağbet görmektedir. Bu nedenle ülkemizin her bir yanına yayılmış olan bu mezenin tarifini sizlerle paylaşacağım. Öncelikle taze fasulyeleri doğrayarak tencerelere yerleştirin. Ardından domateslerin kabuklarını soyarak bunları da tencereye yerleştirin. Damak zevkinize göre tuzu da ilave ettikten sonra yaklaşık 5-6 dakika kavuruyoruz. Kavurduğunuz bu fasulyeleri sıcak sıcak kavanozlara koyarak ağzını sıkıca kapatın. Yaklaşık iki gün ters bir şekilde beklettikten sonra artık taze fasulye mezesi hazırdır. Afiyet olsun.

Sosisli ve kaşarlı patates püresi malzemeler:
  • Birkaç tane patates,
  • Bir paket krema,
  • 50 gram tereyağı,
  • Bir miktar sosis ve kaşar
Yapılışı: Birçok insanın severek tükettiği bu meze bazı insanların vazgeçilmez yiyecekleri arasındadır. İster kahvaltıda ister yemeklerin yanında çok yakışan bu meze sofralarınızı süsleyecektir. Üstelik yapılışının hızlı ve pratik olması bu mezeyi insanlarında tercihleri sırasında üst seviyelere taşımaktadır. Kullanılan malzeme miktarının azlığı gibi durumlarda bu mezenin kullanımını arttırmaktadır. Yapılışı ise İlk olarak haşlanan patatesleri krema ve yağ ile ister el ile ister robot ile püre haline getirilerek başlanır. Bir yandan da sosisleri ayrı bir tavada iyice pişirin. istediğiniz baharatları sosis üzerinde kullandıktan sonra bu sosisleri patates püresi ile karıştırarak fırına verin ve yaklaşık 30 dakika kadar pişirin. 30 dakika sonra üzerine kaşar peyniri ilave ettikten sonra artık meze hazırdır. İstediğiniz şekilde tüketebilirsiniz.

Rus salatası malzemeler:
  • Bir kutu garnitür,
  • İki yemek kaşığı mayonez,
  • Bir buçuk su bardağı süzme yoğurt,
Yapılışı: Rus salatası ülkemizde oldukça bol bir şekilde tüketilen mezeler arasındadır. İster sabah kahvaltılarında ister yemekler yanında soğuk olarak tüketilen bu meze yapılış olarak oldukça kolaydır. Eğer bu mezeyi tamamen kendiniz yapmaya çalışırsanız gerekli olan garnitürü hazırlamanız uzun sürebilir. Fakat marketten aldığınız garnitür ile yapacak olursanız oldukça hızlı ve pratik olacaktır. Yapılışını en kısa şekilde sizlere şöyle anlatabilirim. Öncelikle garnitürü geniş bir kap içerisine boşaltın ve ayrı bir kapta süzme yoğurtlu ve 2 yemek kaşığı mayonezi yoğurtla iyice karıştırın. Bu karışımı garnitür üzerine ekleyerek iyice karıştırın. İşte meze hazır. İstediğiniz yemeğin yanında afiyetle yiyebilirsiniz.

Son Güncelleme : 03.12.2018 10:04:29

Pratik Meze Tarifleri Yorumları

şifre Kırmızı sayı

1 Yorum Yapılmış "Pratik Meze Tarifleri"
Bende pratik meze tarifleri arasında rus salatasını yapmayı düşünüyorum. Ancak bu salatayı yaparken yoğurtla birlikte mayonez kullanılıyormuş. Ben kesinlikle mayonez kullanmak istemiyorum. Mayonez yerine bu salatanın içerisine ne koyabilirim acaba? Bu konuda fikri olan var mı?
Ayça . 25.10.2018 17:22:37
CEVAP YAZ
Meze İsimleri
Meze İsimleri
Meze isimleri, Mezeler porsiyon olarak küçük miktarlarda sunulan genellikle soğuk servis edilen, ana yemek öncesi iştah açıcı olarak sofraya konulabildiği gibi çilingir sofralarında içki yanında tüketilen hafif gıdalardır. Bizde ve Ortadoğu ülkeleri...
Kumpir Mezeleri
Kumpir Mezeleri
Kumpir mezeleri, Kumpir, Anadolu'nun birtakım kesimlerinde "patates" kelimesinin karşılığı model kullanılmakla beraber, esasında fırınlanmış patatesin ezilmesi ile yapılmış olan bir yemektir. Temel model patates özel fırınlarda pişirildikten sonra ka...
Patlıcan Mezeleri
Patlıcan Mezeleri
Patlıcan Mezeleri, Mezeler günlük yaşantımızda yemeklerimizin yanına değer katan sofralarımızı bollaştıran ve doyum sağlamak amaçlı değil sadece yemeklerin yanına lezzet katmak amaçlı eklenmektedir. Patlıcan mezeleri hemen hemen her bayanın yapabilec...
Kahvaltılık Mezeler
Kahvaltılık Mezeler
Kahvaltılık mezeler, sabah kahvaltılarında kahvaltı sofralarında vazgeçilmez bir lezzet olan değişik tatlar olarak bilinmektedir. Kahvaltılık mezeler değişik karışımlarla elde edilen ve içeriğinde istenilen yeşil otlar, sebzeler, baharatlar kullanıla...
Tarama Meze
Tarama Meze
Tarama meze, bilindiği gibi ana malzeme olarak havyar kullanılan bir mezedir. Yapılışının oldukça basit olmasını yanında lezzeti de bir o kadar mükemmel olan bu meze genellikle ülkemizin batı kesimlerinde ve dünyada birçok ülkede çok fazla tüketilmek...
Hatay Mezeleri
Hatay Mezeleri
Hatay mezeleri, birçok meze çeşidi bulunmaktadır. Türkiye'de ise yöresel olarak mezeler bulunmaktadır. Hatay mezeleri de ülkemizde en yaygın olan ve en çok sevilen mezeleri arasındadır. Özellikle Hatay bölgesine ait bu mezeler tat olarak da yörenin...
Mangal Yanına Meze
Mangal Yanına Meze
Mangal yanına meze; Bizler Türk milleti olarak mangal keyfini oldukça seven bir toplumuzdur. Elimize geçen her fırsatı mangal partileri ile değerlendirmeyi tercih ederiz. Ama bir gerçek var ki mangalda pişirdiğimiz etler kadar yanına hazırladığımız m...
Atom Meze
Atom Meze
Atom meze, adından da anlaşılabileceği gibi oldukça acı olan ve genellikle acıyı seven kişiler tarafından bol miktarda tüketilmektedir. Atom mezenin en büyük özelliği muhteşem acı lezzetidir. Bu lezzetinden dolayı birçok yemeğin yanında oldukça yakış...
Patlıcanlı Mezeler
Patlıcanlı Mezeler
Patlıcanlı mezeler, Çilingir sofralarının vazgeçilmezi mezeler, Türk mutfağında özellikle yer almakta ve genellikle soğuk olarak servis edilmektedir. Meze çeşitlerinin çok basit hazırlanabilenlerinin yanı sıra, hazırlanması biraz zahmet isteyen ...
Mantar Meze
Mantar Meze
Mantar meze, daha çok ülkemizde ege bölgesinde oldukça fazla tüketilmektedir. Mantar mezenin en güzel özelliği de birçok yemeğin yanında farklı bir lezzet olarak tüketilmesidir. Mantar meze yaptıktan sonra bu mezenin üzerine farklı malzemelerle süs...
Soğan Mezeleri
Soğan Mezeleri
Soğan mezeleri sık sık her yemeğin yanında gidebilecek bir meze olup doyurucu olmayıp sadece yemeklere tatlandırıcı olarak kullanılır. Ayrıca soğan mezeleri rakı sofralarında da bulundurulmakla beraber sofrada güzel bir görünüm sağlamaktadır. Mezeler...
Domates Kurusu Mezesi
Domates Kurusu Mezesi
Domates kurusu mezesi, özellikle kış aylarında ülkemizin her yerinde insanlar tarafından sevilerek tüketilen mezeler arasında yer almaktadır. Öyle ki bu mezenin lezzeti olsun yapılışının kolaylığı olsun insanları bu mezeye çekmektedir. Birçok yemeğin...

 

Meze İsimleri
Kumpir Mezeleri
Patlıcan Mezeleri
Kahvaltılık Mezeler
Tarama Meze
Hatay Mezeleri
Mangal Yanına Meze
Atom Meze
Patlıcanlı Mezeler
Mantar Meze
Soğan Mezeleri
Domates Kurusu Mezesi
Süzme Yoğurtlu Mezeler
Tahinli Meze
Antep Mezeleri
Oktay Usta Meze Tarifleri
Yunan Mezeleri
Tavuklu Mezeler
Antakya Mezeleri
Rum Mezeleri
Meze Sofrası
Meze Tarifleri Portakal Ağacı
Balığın Yanına Meze
Yoğurt Mezeleri
Ermeni Mezeleri
Domatesli Meze
Meze Tarifleri Oktay Usta
Zeytinyağlı Mezeler
Meze Nedir
Balık Mezeleri
Popüler İçerik
Süzme Yoğurtlu Mezeler
Süzme Yoğurtlu Mezeler
Süzme yoğurtlu mezeler, yoğurtla hazırlanan mezelerin süzme yoğurtla yapılması daha iyi sonuçların alınmasına neden olur. Çünkü süzme yoğurt hazırland...
Tahinli Meze
Tahinli Meze
Tahinli meze derken bir çok çeşit tahinli mezeler vardır. Hatay ve eğe yöresinde çokça tüketilir. Tahin kendi başına bir lezzettir. Birde mezelerle bi...
Antep Mezeleri
Antep Mezeleri
Antep mezeleri, Antep mutfağı Türkiye'nin en zengin mutfaklarından biridir. Genellikle kebapları ve bir birinden lezzetli mezeleri ile ön plana çıkmak...
Oktay Usta Meze Tarifleri
Oktay Usta Meze Tarifleri
Oktay Usta Meze Tarifleri, Meze, dünyaca ünlü mutfaklarda ve orta doğu-Türk mutfaklarında ana yemeklerin yanında sofraların süslenmesi, ana yemekler...
Yunan Mezeleri
Yunan Mezeleri
Yunan mezeleri, Türk mutfağına oldukça fazla benzerlik göstermektedir. Yunan mezelerinin içinde de yoğurt, zeytinyağı, sarımsak gibi malzemeler oldukç...
Tavuklu Mezeler
Tavuklu Mezeler
Tavuklu mezeler günümüzde hemen hemen her evde yapılabilen ve herkesin tüketebileceği tat olarak yapılmaktadır. Tavuklu meze hem pratik hemde basit ol...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Meze İsimleri
Kumpir Mezeleri
Patlıcan Mezeleri
Kahvaltılık Mezeler
Tarama Meze
Hakkımızda
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Aralık - 2018