Peynirli Mezeler Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Peynirli Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli mezeler hem yapımı kolay hem de oldukça lezzetlidir. Meze denilince akla hep peynir ve sebze ile hazırlanan lezzetler gelir. Ancak peynir de meze yapımında çok fazla kullanılmaktadır. Peynir makarna, patates ve bazı sebzeler ile yapılan mezeler içinde daha çok kullanılmaktadır. Peynirli mezelerde kullanılacak peynir çeşitleri de tariflere göre değişiklik göstermektedir. Bazı mezelerde kaşar peyniri tercih edilmekte iken bazı meze çeşitlerinin içerisine de yağlı lor peyniri konulmaktadır. Ama hangi peynir ile yapılırsa yapılsın meze yenilmeye değer bir tat alır. Eğer peynirli mezeyi misafirleriniz için hazırlayacaksanız bir kısım insanların peynir sevmediği veya peynire alerjisi olabileceği ihtimalini unutmayın. Bu nedenle mümkünse peyniri servis yaparken ikram etmeye çalışın.


Peynirli haydari mezesi malzemeleri

  • 8 çorba kaşığı yağlı süzme yoğurt,
  • 6 çorba kaşığı yağlı beyaz peynir,
  • 2 diş sarımsak,
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı,
  • 1 çorba kaşığı kuru nane,
  • 1 dal taze nane,
  • Yeteri kadar tuz,

Peynirli haydari mezesi nasıl yapılır?


Haydarinin yapımı için öncelikle sarımsakları tuz ile ezin ve yoğurt ile iyice karıştırın. İçerisine nane, rendelenmiş beyaz peynir ve tuzu ilave edin ve biraz daha karıştırarak servis yapacağınız salata tabağına boşaltın. Peynirli haydarinin üzerine zeytinyağını yavaşça gezdirin ve taze nane ile süsleyerek servis yapın. Peynirli haydariniz hazır. Hem çok kolay hem de çok lezzetlidir. Ayrıca tüm yemeklerin yanına rahatlıkla yapabileceğiniz bir tariftir.


Tavuklu peynirli meze yapımı için gerekli malzemeler

  • 1 adet tavukgöğsü,
  • 1 çay bardağı badem içi,
  • 1 su bardağı burgu makarna,
  • 50 gr. Taze kaşar peyniri, (Arzu ederseniz parmesan peynir de kullanabilirsiniz)
  • 3-4 yaprak marul,
  • Yarım su bardağı kruton ya da bir miktar kraker,
  • Yarım limon,
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı,
  • 4-5 adet çeri domates,
  • Yeteri kadar tuz.

Tavuklu peynirli meze nasıl yapılır?

Peynirli mezeye tavukgöğsünü ve makarnayı ayrı ayrı haşlayın. Haşlanan eti küp şeklinde doğrayın ve soğumaya bırakın. Diğer taraftan da marulları doğrayın. Salata kabının içerisine doldurun. Üzerine soğuyan et ve makarnayı ilave ederek karıştırın. Bir kâsede zeytinyağı, tuz ile limonu bir araya getirin ve salatanın üzerine gezdirin. Çeri domatesleri 2'ye bölün ve salata kabına dizin. Salatanızın üzerine krakerleri de uygun şekilde yerleştirin. En son olarak üzerine kaşar peynirini rendeleyerek badem içi ile salatanızı süsleyin. Kolay peynirli mezelerden birisi olan tavuklu peynirli meze hazır. Gönül rahatlığı ile misafirlerinize yapabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Peynirli Mezeler Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Meze Tarifi ve Malzemeleri

Meze Tarifi ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kolay Meze Tarifleri ve Malzemeleri

Kolay Meze Tarifleri ve Malzemeleri

Kolay Soğuk Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Soğuk Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Mangal Yanına Meze Tarifi ve Malzemeleri

Mangal Yanına Meze Tarifi ve Malzemeleri

Meze Yapımı Tarifi ve Malzemeleri

Meze Yapımı Tarifi ve Malzemeleri

Kabaklı Meze Tarifi ve Malzemeleri

Kabaklı Meze Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yunan Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Yunan Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Havuçlu Meze Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Meze Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kabaklı Havuçlu Meze Tarifi ve Malzemeleri

Kabaklı Havuçlu Meze Tarifi ve Malzemeleri

Meze Tarifleri Portakal Ağacı

Meze Tarifleri Portakal Ağacı

Soğuk Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Soğuk Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Biber Mezesi Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Biber Mezesi Tarifi ve Malzemeleri

Etin Yanına Meze Tarifi ve Malzemeleri

Etin Yanına Meze Tarifi ve Malzemeleri

Acılı Meze Tarifi ve Malzemeleri

Acılı Meze Tarifi ve Malzemeleri

Pratik Meze Tarifleri ve Malzemeleri

Pratik Meze Tarifleri ve Malzemeleri

Atom Meze Tarifi ve Malzemeleri

Atom Meze Tarifi ve Malzemeleri

Közlenmiş Patlıcan Mezesi Tarifi ve Malzemeleri

Közlenmiş Patlıcan Mezesi Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurt Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurt Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Deniz Börülcesi Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Deniz Börülcesi Tarifi ve Malzemeleri

Deniz Börülcesi, Deniz yosunu olarak da bilinen deniz börülcesi; sulak ve tuzlu toprak dediğimiz geren toprağında yetişen bir bitkidir. Köylü pazarlarında satılır ço�[...]

Mantarlı Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı mezeler, son yıllarda oldukça popiler mezeler arasında yer almaya başladı. Mantarı sevmeyen insan yoktur diye düşünüyorum ve ben mantarı her yemeğin yanına y[...]

Domates Kurusu Mezesi Tarifi ve Malzemeleri

Domates Kurusu Mezesi Tarifi ve Malzemeleri

Domates kurusu mezesi, özellikle kış aylarında ülkemizin her yerinde insanlar tarafından sevilerek tüketilen mezeler arasında yer almaktadır. Öyle ki bu mezenin lezzeti o[...]

Sıcak Meze Tarifleri ve Malzemeleri

Sıcak Meze Tarifleri ve Malzemeleri

Sıcak meze tarifleri, Soğuk mezelere göre yapımı biraz daha zahmetli olabilen sıcak mezeler, yine de en az soğuk mezeler kadar sevilerek yiyilen bir meze türüdür. Sıcak [...]

Patlıcan Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Mezeleri, Mezeler günlük yaşantımızda yemeklerimizin yanına değer katan sofralarımızı bollaştıran ve doyum sağlamak amaçlı değil sadece yemeklerin yanına[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6