mezeler.gen.tr
meze
Sosyal Medyada Paylaş
Girit Mezeleri
Çerkez Mezeleri
Patatesli Mezeler
Meze İsimleri
İzmir Meze
Meze Dolabı
Tavuklu Mezeler
Rum Mezeleri
Zeytinyağlı Mezeler
Yoğurtlu Mezeler
Salata Ve Mezeler
Kolay Meze
Meze
Pratik Meze Tarifleri
Meze Tabağı
Meze Türleri
Antep Mezeleri
Meze Sofrası
Meze Tarifi
Meze Yapımı
Özel Meze Tarifleri
Meze Tarifleri Portakal Ağacı
Kumpir Mezeleri
Hatay Mezeleri
Süzme Yoğurtlu Mezeler
Atıştırmalık Mezeler
Fasulye Mezeleri
Mantar Meze
Balık Mezeleri
Domates Kurusu Mezesi
Biber Mezeleri
Salata Meze Tarifleri
Balığın Yanına Meze
Soğuk Meze Tarifleri
Kahvaltılık Mezeler
Tüm Sayfalar >>









Zeytinyağlı Mezeler

Zeytinyağlı mezeler, mezelerin içinde en lezzetli olanlarındandır. Zeytinyağı tadı ile lezzet katılan mezeler artık sofralarımızın vazgeçilmezi haline gelmektedir. Ev hanımları bu lezzetleri sofralarında bolca bulundurmakta ve yapmaktadırlar. Ülkemizin her bir bölgesinde bolca farklı tat olarak zeytinyağlı mezeler yapılmakta ve yenmektedir. Aslında tariflere baktığımızda hemen tüm mezelerde zeytinyağı bulunmaktadır.

Zeytinyağlı mezeler soframızın vazgeçilmez tadıdır. Kolay hazırlanması ve soğuk olarak yenilmesi daha lezzetli kılmaktadır. Zeytinyağlı ile yapılan birçok mezelerimiz vardır. Ülkemizde hemen her bölgede sofralara konulan mezelerde tat katması ve lezzetini artırmak için zeytinyağlı yapılmaktadır. Zeytinyağlı mezelerinin en güzel ve en lezzetli olanları şunlardır.

Zeytinyağlı yaprak sarma mezesi; malzemeleri şöyledir.

  • 1 bardak zeytinyağı
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 500 gram pirinç
  • Taze asma yaprağı

Yapımı; zeytinyağına soğanları ince ince doğradıktan kavrulur. Yarım kilo pirincimizi bir kaba koyarak tuzlu suda bekletilir. Sonrasında ise diğer malzemelerimiz pirinç, acı biber, tuz, karabiber ve tavuk suyu tencerenin içine eklenir ve tadı kontrol edilir. Bu malzemelerimiz ateşte kavrulur.  10 -15 dakika sıcak suda bekleyen yaprakları süzdükten sonra hazırladığımız içi yaprakların içerisine simetrik olarak koyun ve sarın. Tencereye düzgün bir şekilde koyulması sarmaların düz bir şekilde pişmesini sağlayacaktır. Kısık ateşte pişirilir ve üzerine limon gezdirilmesi de tadı artıracaktır.

Zeytinyağlı Mezeler

Zeytinyağlı havuç ezme mezesi;  malzemeleri şöyledir.

  • Yarım kilo havuç
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • Yarım kilo yoğurt
  • 4 diş sarımsak
  • Tuz
  • 1 bağ maydanoz

Yapımı; havuç bol su ile yıkandıktan sonra kazınması yapılır ve dikkatle rendelenir. Ayrı bir rendelemesi yapılan soğan zeytinyağı ile pembeleşene kadar kavrulur ve üzerine havuç eklenir.  Tencerenin kapağı kapatılır ve kısık ateşte pişirilirken sürekli kontrol edilerek karıştırılır. Sonrada mezemiz soğumaya bırakılır. Daha sonra ise sarımsaklar çok ince şekilde kesilir ve ezme makinasının içinden geçirilir. Sonra sarımsaklar yoğurt ile karıştırılır ve havuçların üzerine dökülerek karıştırılmaya başlanır. Bu haliyle hazır hale gelmiştir ve servis tabaklarına konulur ve maydanoz ile süslemesi yapılır. Yemeğe hazır hale gelir.

Zeytinyağlı mezelerden bazıları bunlardır. Yapımı da çok kısa süren bu mezeler sofralarımızda sürekli yediğimiz yemeklerdir. Zeytinyağlı mezeler diğer meze çeşitlerine göre daha fazla sevilmekte ve daha fazla tüketilmektedir. Hemen her sebze ve ürünlerde zeytinyağı kullanımı yapılabilir ve kesinlikle sağlığa zararlı değildir. Hatta insan sağlığına faydaları saymakla bitmeyen zeytinyağı meze içinde kullanılması ve yapılması da sağlığa oldukça faydalıdır. Zeytinyağlı mezeler akşam yemeklerinde, eğlencelerde, pikniklerde ve içkili ortamlarda da tüketimi yapıldığı için her ortama uyum sağlayan soğuk yemeklerdir. Yapımı da pratik olan zeytinyağlı mezeler Türkiye de her bölgede yapılmaktadır. Birçok çeşidi bulanan bu mezeler damak tadımızın vazgeçilmez soğuk zeytinyağlı mezelerdir. 

Yayınlanma Tarihi : 12.9.2015 09:49:51

Zeytinyağlı Mezeler Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Zeytinyağlı Mezeler"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Meze Nasıl Yapılır

Meze nasıl yapılır, Ana yemeklerden çok farklı olarak yapılan özel yemeklerdir. Mezeler sofranın kalitesini, itibarını ve gösterişini sergileyen muazzam tatlara sahip atıştırmalık tatlardır. Yapılışları ise damak zevkine göre de...

Havuçlu Kabaklı Meze

Havuçlu kabaklı meze, görünümüyle bile iştah kabartan bir meze tarifidir. Havucun turuncu rengi, kabağın yeşil rengi harika bir uyum sağlar. Böyle sağlıklı sebzelerle hazırlanan meze tariflerini her zaman yapmalısınız. Her yaştan...

Kabaklı Havuçlu Meze

Kabaklı havuçlu meze; Bir çoğumuz yemek masalarımızı bir birinden renkli ve lezzetli mezelerle süslemeyi çok severiz. Biz kadınlar hazırladığımız masaların övgü alsın isteriz. Bu nedenle de her zaman zengin görünümlü masalar hazır...

Havuç Mezesi

Havuç Mezesi, Havuç maydanozgiller ailesine ait olan bir sebzedir. Koni şeklinde köklü ve etli bir sebze olan havuç otsu yapıda olan bir bitki türüdür.  Ülkemizde yörelere göre bir çok değişik ad ile isimlendirilen havuç mezesi, ö...

Dere Otlu Meze

Dere otlu meze, tarifi bu yararlı bitkiyi tüketmeniz için öneli bir fırsattır. Kendine has aroması nedeniyle dere otu taze olarak pek tüketilmeyen bir bitkidir. Ama bu şekilde mezesini hazırlarsanız, yemeklerde harika bir tarif ol...

Havuçlu Yoğurtlu Meze

Havuçlu yoğurtlu meze, oldukça lezzetli ve yapımı kolay bir tariftir. Arada değişik meze tariflerini denemek isteyenler için tavsiye ettiğimiz havuçlu yoğurtlu meze, çok besleyicidir. Havucun bol miktarda A vitamini içermesi, yoğu...

Kırmızı Biber Meze

Kırmızı Biber Meze, Günümüzde birçok kişi biberler i ve biberden yapılan yemekleri çok sevmektedir. Bu nedenle Kırmızı biber mezede ülkemizde çok sevilen yiyeceklerden biridir. Bu meze kimileri tarafından acı olarak yenilmekte kim...

Acılı Ezme

Acılı ezme; mezesini her halde sevmeyen kimse yoktur. Acılı ezme daha çok kebap kültürünün yoğun olduğu yörelerimizde oldukça popiler bir meze çeşitidir. Genellikle dışarıda yemek yediğimizde meze olarak ikram edilen acılı ezmenin...

Meze Ve Salata Tarifleri

Meze ve salata tarifleri, ana yemeklerin yanında servise sunulan ve ana yemeklere eşlik eden bir lezzet olarak bilinmektedir. Mezeler ana yemeklerin öncesinde yada ana yemeklerle beraberce tüketilen atıştırmalık yiyecekler ola...

Domatesli Meze

Domatesli meze, sofralarımızı süsleyen meze çeşitleri arasında eşsiz lezzetiyle en çok tercih edilen mezelerden biridir. Yemeklerin yanına çok yakışan domatesli mezenin yeri bir başkadır. Markette hazır domates mezeleri satılmakta...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

meze, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Aralık - 2017