Dere Otlu Meze Dere otlu meze tarifi, bu yararlı bitkiyi tüketmeniz için önemli bir fırsattır. Kendine has aroması nedeniyle dere otu taze olarak pek tüketilmeyen bir bitkidir. Ancak bu şekilde mezesini hazırlarsanız, yemeklerde harika bir tarif olarak tüketilebilir. Dere otu aynı zamanda tokluk hissi veren bir bitkidir. Yemeklerden önce tüketilirse daha kolay doyduğunuzu hissedersiniz. Kabızlığı önleyen, karın ağrısına iyi gelen, anne sütünü artıran, hazımsızlığı ve gazı gideren, mide rahatsızlıklarına iyi gelen, uykusuzluk için çare olan dere otunu tüketmek için kendiniz fırsat yaratmalısınız. Bu meze tarifini sizlerin de beğeneceğinizi tahmin ediyoruz. Çok kolay hazırlandığı için hiç üşenmeden yapabilirsiniz. Hazırsanız dere otlu meze yapımına başlayalım. Hepinize kolay gelsin. Dere Otlu Meze İçin Gerekli Malzemeler
Dere Otlu Meze Nasıl Yapılır? Dere otunu iyice yıkayarak ince kıyın. Bir kâsenin içinde kese yoğurdunu iyice çırpın. Buna ezilmiş ya da rendelenmiş sarımsakları ilave edin. İçine tuzunu da atarak yoğurtlu karışımı iyice karıştırın. Buna ince kıydığınız dere otunu da koyarak mezenizin son hazırlıklarını tamamlayın. Daha sonra güzel bir sunum tabağına dere otlu mezeyi koyun. Üzerine biraz sızma zeytinyağı gezdirin. Biraz da kırmızı pul biber serpiştirdikten sonra sevdiklerinize bu lezzetli mezeyi ikram edebilirsiniz. Gerek ızgara et yemeklerinin yanında gerekse tavuk yemekleriyle harika bir uyum sağlayan dere otlu meze tiryakisi olabilirsiniz. Ekstra Bilgiler Dere otlu mezeyi daha da zenginleştirmek isterseniz, içine ceviz içi veya ince doğranmış yeşil soğan ekleyebilirsiniz. Ayrıca, yoğurdun içine bir miktar limon suyu ekleyerek daha ferah bir tat elde edebilirsiniz. Mezenizi mevsim sebzeleriyle süsleyerek sunumunuzu daha çekici hale getirebilirsiniz. Afiyet olsun. |
Şaheser
19 Temmuz 2024 CumaDere otlu meze yaparken yoğurdu çırparken topaklanma olması normal mi? Dere otunu ince kıymakla ilgili bir ipucu var mı?
Cevap yazAdmin
19 Temmuz 2024 CumaŞaheser, yoğurdu çırparken topaklanma olması normal değildir. Bu durumu önlemek için yoğurdu çırpılabilir kıvama gelene kadar iyice karıştırmalısın. Eğer yoğurdun çok katıysa bir miktar su veya sızma zeytinyağı ekleyebilirsin. Dere otunu ince kıymak için ise, bıçağının keskin olduğundan emin olmalı ve dere otunu iyice yıkayıp kurulamalısın. Ardından saplarından tutarak yapraklarını ince ince doğrayabilirsin. Afiyet olsun!