Közlenmiş Patlıcan Mezesi

Közlenmiş Patlıcan Mezesi

Közlenmiş patlıcan mezesi, insanlar tarafından en çok sevilen lezzetler arasındadır. Gizemli bir lezzete sahip olan patlıcanlar yemekler içerisinde çok farklı şekillerde kullanılmaktadır. Özellikle yaz aylarında patlıcan mevsimleri geldiği zaman, patlıcan seven insanlar haftanın üç gününde patlıcan yemekleri yemektedirler. Öyle ki patlıcanın bu denli fazla tüketilmesi közlenmiş patlıcan mezesinin de insanlar tarafından çok fazla tüketilmesini sağlamaktadır. Daha çok ülkemizin doğu kesimlerinde bol bir şekilde tüketilen közlenmiş patlıcan mezesi çok daha fazla bir şekilde tüketilmektedir. Doğal yöntemlerle közlenen ve yapılan bu mezeler çok daha farklı bir lezzet kazanarak önümüze gelmektedir. Közlenmiş patlıcan mezesi, çok fazla malzeme gerektirmeden her evde bulunabilecek malzemelerden yapılabilen mezeler arasındadır. Bu nedenle sizlere, çok uğraşmadan bu lezzeti elde etme imkanı sağlayacaktır. Birazdan sizlere vereceğim mükemmel tarifi dikkatli bir şekilde okuyarak bu mezeyi kolayca yapabilirsiniz. Bunun için kollarınızı sıvayın.

Malzemeler:
  • Dört adet orta boy patlıcan,
  • Bir adet kırmızı biber (Acı olup olmamasına siz karar verebilirsiniz.)
  • Beş ya da altı adet acı sivri biber,
  • İki adet en kırmızısından orta boy domates,
  • İki adet kuru soğan ( yine orta boy yeterlidir.)
  • Üç çorba kaşığı zeytin yağı,
  • Bir tutam tuz

Yapılışı:

Tabi ki közlenmiş patlıcan mezesinin yapılışına geçmeden önce patlıcanları temiz bir şekilde yıkayarak közlemek için köz ateşi oluşturun. Oluşturduğunuz köz ateşi alev almadığı zaman patlıcanları iyice közleyin. Unutmayın ki közleme işleminiz bu mezenin lezzetinde direk olarak etkiler oluşturacaktır.

Daha sonraki işlemde derin bir tencere ayarlayarak içerisine zeytin yağını ekleyin ve yağın kızmasını bekleyin. Yağ yaklaşık 3 dakika içerisinde kızdığınız sizlere belli edecektir. Yağın kızma süresi içerisinde sizlerde boş durmadan soğanları küp şeklinde küçük küçük parçacıklar olacak şekilde doğrayın. Doğradığınız soğanları yağ kızdığı zaman yavaş ve dikkatli bir şekilde tencere içerisine ekleyin ve soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.

Soğanlar kavrulurken aynı zamanda sizler de domatesleri temiz bir şekilde yıkayarak kabuklarını soyun. Kabukların iyi soyulmasına dikkat etmeye özen gösterin. Aksi halde domatesin kabukları meze içerisinde kendisini belli ederek lezzet kayıplarına neden olacaktır.

Bu işlemden sonra domatesleri de soğanlar gibi küp şeklinde doğrayalım ve kavurmakta olduğumuz soğan içerisine soğan tam olarak kavrulduktan sonra ekleyelim ve kavurma işlemine domates ölene kadar devam edelim. Bu sırada bol bol karıştırmanız soğanın, domatesin yanmamasını sağlayarak daha içten pişmesine neden olacaktır. Bu durumda lezzet artışına yol açacaktır. Bu şekilde domatesleri ve soğanı iyice kavuralım.

Közlenmiş patlıcanları ince ince doğrayalım ve kavurduğumuz domates içerisine koyarak kavurmaya devam edelim. Bu işlem orta ateşte yaklaşık beş dakika kadar sürecektir. Bu işlemden sonra közlenmiş patlıcan mezesi hazırdır. Bu mezeyi yemekler yanında soğuk olarak servis etmenizi öneririm. Soğuk olarak tüketildiğinde bu meze çok daha lezzetli olacaktır.
Son Güncelleme : 12.11.2018 17:34:38

Közlenmiş Patlıcan Mezesi Yorumları

şifre Kırmızı sayı

0 Yorum Yapılmış "Közlenmiş Patlıcan Mezesi"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Meze İsimleri
Meze İsimleri
Meze isimleri, Mezeler porsiyon olarak küçük miktarlarda sunulan genellikle soğuk servis edilen, ana yemek öncesi iştah açıcı olarak sofraya konulabildiği gibi çilingir sofralarında içki yanında tüketilen hafif gıdalardır. Bizde ve Ortadoğu ülkeleri...
Kumpir Mezeleri
Kumpir Mezeleri
Kumpir mezeleri, Kumpir, Anadolu'nun birtakım kesimlerinde "patates" kelimesinin karşılığı model kullanılmakla beraber, esasında fırınlanmış patatesin ezilmesi ile yapılmış olan bir yemektir. Temel model patates özel fırınlarda pişirildikten sonra ka...
Patlıcan Mezeleri
Patlıcan Mezeleri
Patlıcan Mezeleri, Mezeler günlük yaşantımızda yemeklerimizin yanına değer katan sofralarımızı bollaştıran ve doyum sağlamak amaçlı değil sadece yemeklerin yanına lezzet katmak amaçlı eklenmektedir. Patlıcan mezeleri hemen hemen her bayanın yapabilec...
Kahvaltılık Mezeler
Kahvaltılık Mezeler
Kahvaltılık mezeler, sabah kahvaltılarında kahvaltı sofralarında vazgeçilmez bir lezzet olan değişik tatlar olarak bilinmektedir. Kahvaltılık mezeler değişik karışımlarla elde edilen ve içeriğinde istenilen yeşil otlar, sebzeler, baharatlar kullanıla...
Tarama Meze
Tarama Meze
Tarama meze, bilindiği gibi ana malzeme olarak havyar kullanılan bir mezedir. Yapılışının oldukça basit olmasını yanında lezzeti de bir o kadar mükemmel olan bu meze genellikle ülkemizin batı kesimlerinde ve dünyada birçok ülkede çok fazla tüketilmek...
Hatay Mezeleri
Hatay Mezeleri
Hatay mezeleri, birçok meze çeşidi bulunmaktadır. Türkiye'de ise yöresel olarak mezeler bulunmaktadır. Hatay mezeleri de ülkemizde en yaygın olan ve en çok sevilen mezeleri arasındadır. Özellikle Hatay bölgesine ait bu mezeler tat olarak da yörenin...
Mangal Yanına Meze
Mangal Yanına Meze
Mangal yanına meze; Bizler Türk milleti olarak mangal keyfini oldukça seven bir toplumuzdur. Elimize geçen her fırsatı mangal partileri ile değerlendirmeyi tercih ederiz. Ama bir gerçek var ki mangalda pişirdiğimiz etler kadar yanına hazırladığımız m...
Atom Meze
Atom Meze
Atom meze, adından da anlaşılabileceği gibi oldukça acı olan ve genellikle acıyı seven kişiler tarafından bol miktarda tüketilmektedir. Atom mezenin en büyük özelliği muhteşem acı lezzetidir. Bu lezzetinden dolayı birçok yemeğin yanında oldukça yakış...
Patlıcanlı Mezeler
Patlıcanlı Mezeler
Patlıcanlı mezeler, Çilingir sofralarının vazgeçilmezi mezeler, Türk mutfağında özellikle yer almakta ve genellikle soğuk olarak servis edilmektedir. Meze çeşitlerinin çok basit hazırlanabilenlerinin yanı sıra, hazırlanması biraz zahmet isteyen ...
Mantar Meze
Mantar Meze
Mantar meze, daha çok ülkemizde ege bölgesinde oldukça fazla tüketilmektedir. Mantar mezenin en güzel özelliği de birçok yemeğin yanında farklı bir lezzet olarak tüketilmesidir. Mantar meze yaptıktan sonra bu mezenin üzerine farklı malzemelerle süs...
Soğan Mezeleri
Soğan Mezeleri
Soğan mezeleri sık sık her yemeğin yanında gidebilecek bir meze olup doyurucu olmayıp sadece yemeklere tatlandırıcı olarak kullanılır. Ayrıca soğan mezeleri rakı sofralarında da bulundurulmakla beraber sofrada güzel bir görünüm sağlamaktadır. Mezeler...
Domates Kurusu Mezesi
Domates Kurusu Mezesi
Domates kurusu mezesi, özellikle kış aylarında ülkemizin her yerinde insanlar tarafından sevilerek tüketilen mezeler arasında yer almaktadır. Öyle ki bu mezenin lezzeti olsun yapılışının kolaylığı olsun insanları bu mezeye çekmektedir. Birçok yemeğin...

 

Meze İsimleri
Kumpir Mezeleri
Patlıcan Mezeleri
Kahvaltılık Mezeler
Tarama Meze
Hatay Mezeleri
Mangal Yanına Meze
Atom Meze
Patlıcanlı Mezeler
Mantar Meze
Soğan Mezeleri
Domates Kurusu Mezesi
Süzme Yoğurtlu Mezeler
Tahinli Meze
Antep Mezeleri
Oktay Usta Meze Tarifleri
Yunan Mezeleri
Tavuklu Mezeler
Antakya Mezeleri
Rum Mezeleri
Meze Sofrası
Meze Tarifleri Portakal Ağacı
Balığın Yanına Meze
Yoğurt Mezeleri
Ermeni Mezeleri
Domatesli Meze
Meze Tarifleri Oktay Usta
Zeytinyağlı Mezeler
Meze Nedir
Balık Mezeleri
Popüler İçerik
Süzme Yoğurtlu Mezeler
Süzme Yoğurtlu Mezeler
Süzme yoğurtlu mezeler, yoğurtla hazırlanan mezelerin süzme yoğurtla yapılması daha iyi sonuçların alınmasına neden olur. Çünkü süzme yoğurt hazırland...
Tahinli Meze
Tahinli Meze
Tahinli meze derken bir çok çeşit tahinli mezeler vardır. Hatay ve eğe yöresinde çokça tüketilir. Tahin kendi başına bir lezzettir. Birde mezelerle bi...
Antep Mezeleri
Antep Mezeleri
Antep mezeleri, Antep mutfağı Türkiye'nin en zengin mutfaklarından biridir. Genellikle kebapları ve bir birinden lezzetli mezeleri ile ön plana çıkmak...
Oktay Usta Meze Tarifleri
Oktay Usta Meze Tarifleri
Oktay Usta Meze Tarifleri, Meze, dünyaca ünlü mutfaklarda ve orta doğu-Türk mutfaklarında ana yemeklerin yanında sofraların süslenmesi, ana yemekler...
Yunan Mezeleri
Yunan Mezeleri
Yunan mezeleri, Türk mutfağına oldukça fazla benzerlik göstermektedir. Yunan mezelerinin içinde de yoğurt, zeytinyağı, sarımsak gibi malzemeler oldukç...
Tavuklu Mezeler
Tavuklu Mezeler
Tavuklu mezeler günümüzde hemen hemen her evde yapılabilen ve herkesin tüketebileceği tat olarak yapılmaktadır. Tavuklu meze hem pratik hemde basit ol...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Meze İsimleri
Kumpir Mezeleri
Patlıcan Mezeleri
Kahvaltılık Mezeler
Tarama Meze
Hakkımızda
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Aralık - 2018