Array ( [0] => Array ( [_id] => Array ( [$oid] => 6649bd6746c53709d4be4934 ) [baslik] => Soğuk Meze Tarifleri [metin] =>
Soğuk meze tarifleri, Doğu Akdeniz'de ve bilhassa mutfağımızda bulunan tek yemek grubudur. Çoğunlukla soğuk olarak servis edilir. Asıl yemek öncesi aperitif şeklinde tüketilir. Mezeler çok farklı türlerde olabilmektedir. Peynir, salam, yoğurt, peynir benzeri kolay olabileceği benzeri, farklı sebzelerden (Barbunya, semizotu, patlıcan, biber vb) ya da deniz mahsüllerinden (Kalamar, karides vb) derlenmiş çeşitleri mevcuttur. Mezeler karındaki doyurmaktan ziyade özelliktedir. Bu sebeple yemekte minik porsiyonlarda ve farklı birden çok tür yer alır. Bazı meze tarifleri;

Bulgur köftesi tarifi malzemeleri
Bulgur köftesi nasıl yapılır?

Bulguru derin tek kaba alıp ateş gibi suyu dökün üzerini kapatın ve yumuşayana denli bekletin. Soğanı rendeleyin. Sarımsakları ezin. Bulgur yumuşayınca rendeli soğan, un, tuz, sarımsak, nane ve yumurta akını ekleyip güzelce yoğurun. Köfte harcından minik parçalar koparıp yuvarlak minik köfteler yapın. Derin tencereye su doldurup tuz ekleyerek kaynatın. Hazırladığınız köfteleri kaynamış suda haşlayın. Köfteleri kevgirle çıkarıp servis tabağına alın. Margarini tavada eritip pul biberi ekleyin kızarınca ateşten alın. Köftelerin üst kısmına yoğurt koyduktan hemen ardından biberli eritilmiş yağı da yoğurdun üst kısmına dökün.

Babagannuş tarifi malzemeler
Babagannuş nasıl yapılır?

Patlıcanla biberleri arzu eder fırında arzu eder ocağın üzerinde közlüyoruz. Kabuklarını soyup bıçakla incecik doğruyoruz. Soğanı küp-küp doğrayıp sıvı/akışkan yağda kavuruyoruz. Kavrulmuş soğanı közlenmiş patlıcan ve biberle aynı kab içine koyuyoruz. Tahin, kimyon ve tuz ekliyoruz. Başka kapta sarımsaklı yoğurt hazırlayıp limon suyunu ekliyoruz. Hemen ardından yoğurdumuzu patlıcanlı karışıma ekleyip karıştırıyoruz.

Yoğurtlu havuçlu kereviz tarifi malzemeler
Yoğurtlu havuçlu kereviz nasıl yapılır?

Öncelikle yoğurt, sarımsak, mayonez ve yağ karıştırılır. Havuçlar rendelenip karışıma ek edilir. Kararmaması amaçlı kerevizler çabuk soyulup anında rendelenir ve tüm gerekli malzemeler karıştırılır. Nihai model rondodan geçirdiğimiz ceviz eklenir ve portakal dilimleriyle süslenir.
[hit] => 12 [tarih] => 2024-05-15 18:30:40 [seo] => soguk-meze-tarifleri.html [aktif] => 1 [site] => mezeler.gen.tr [title] => Soğuk Meze Tarifleri ve Malzemeleri [google] => 2900 [resim] => images/soguk-meze-tarifleri.jpg [ozgunyazan] => orhan esen [kisametin] => Soğuk meze tarifleri, Doğu Akdeniz'de ve bilhassa mutfağımızda bulunan tek yemek grubudur. Çoğunlukla soğuk olarak servis edilir. Asıl yemek öncesi aperitif şeklinde tüketilir. Mezeler çok farklı türlerde olabilmektedir. Peynir, s [sahip] => 1 [dil] => tr [htmlislem] => 1 [html] => 0 [ozguntarih] => 2015-09-12T10:31:20.000Z [key] => soğuk meze tarifleri, soğuk meze çeşitleri, meze çeşitleri, soguk meze tarifleri, soğuk meze tarifi, mantar soğuk meze tarifi, soğuk meze, soguk meze, yoğurtlu babagannuş tarifi, soguk mezeler, ) ) Soğuk Meze Tarifleri ve Malzemeleri
Soğuk Meze Tarifleri ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Soğuk Meze Tarifleri ve Malzemeleri

Soğuk meze tarifleri, Doğu Akdeniz'de ve bilhassa mutfağımızda bulunan tek yemek grubudur. Çoğunlukla soğuk olarak servis edilir. Asıl yemek öncesi aperitif şeklinde tüketilir. Mezeler çok farklı türlerde olabilmektedir. Peynir, salam, yoğurt, peynir benzeri kolay olabileceği benzeri, farklı sebzelerden (Barbunya, semizotu, patlıcan, biber vb) ya da deniz mahsüllerinden (Kalamar, karides vb) derlenmiş çeşitleri mevcuttur. Mezeler karındaki doyurmaktan ziyade özelliktedir. Bu sebeple yemekte minik porsiyonlarda ve farklı birden çok tür yer alır. Bazı meze tarifleri;


Bulgur köftesi tarifi malzemeleri

  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 3 çorba kaşığı un
  • 2 su bardağı kaynar su
  • 500 gram kaymaklı yoğurt,
  • 3 diş sarımsak,
  • Bir tane soğan 3
  • Çorba kaşığı margarin
  • Bir tane yumurtanın akı,
  • Bir çorba kaşığı nane pul biber, tuz

Bulgur köftesi nasıl yapılır?


Bulguru derin tek kaba alıp ateş gibi suyu dökün üzerini kapatın ve yumuşayana denli bekletin. Soğanı rendeleyin. Sarımsakları ezin. Bulgur yumuşayınca rendeli soğan, un, tuz, sarımsak, nane ve yumurta akını ekleyip güzelce yoğurun. Köfte harcından minik parçalar koparıp yuvarlak minik köfteler yapın. Derin tencereye su doldurup tuz ekleyerek kaynatın. Hazırladığınız köfteleri kaynamış suda haşlayın. Köfteleri kevgirle çıkarıp servis tabağına alın. Margarini tavada eritip pul biberi ekleyin kızarınca ateşten alın. Köftelerin üst kısmına yoğurt koyduktan hemen ardından biberli eritilmiş yağı da yoğurdun üst kısmına dökün.


Babagannuş tarifi malzemeler

  • 3 tane patlıcan
  • 2 tane yeşil biber
  • 1 tane soğan
  • 1 çorba kaşığı tahin
  • 2 diş sarımsak
  • ½ limon suyu
  • 2 çorba kaşığı süzme yoğurt
  • ½ çay kaşığı kimyon,
  • Tuz, sıvı yağ

Babagannuş nasıl yapılır?

Patlıcanla biberleri arzu eder fırında arzu eder ocağın üzerinde közlüyoruz. Kabuklarını soyup bıçakla incecik doğruyoruz. Soğanı küp-küp doğrayıp sıvı/akışkan yağda kavuruyoruz. Kavrulmuş soğanı közlenmiş patlıcan ve biberle aynı kab içine koyuyoruz. Tahin, kimyon ve tuz ekliyoruz. Başka kapta sarımsaklı yoğurt hazırlayıp limon suyunu ekliyoruz. Hemen ardından yoğurdumuzu patlıcanlı karışıma ekleyip karıştırıyoruz.


Yoğurtlu havuçlu kereviz tarifi malzemeler
  • 2 tane kereviz
  • 2 tane havuç
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 2 çorba kaşığı mayonez
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 tane portakal
  • 3-4 diş sarımsak
  • Bir avuç ceviz

Yoğurtlu havuçlu kereviz nasıl yapılır?

Öncelikle yoğurt, sarımsak, mayonez ve yağ karıştırılır. Havuçlar rendelenip karışıma ek edilir. Kararmaması amaçlı kerevizler çabuk soyulup anında rendelenir ve tüm gerekli malzemeler karıştırılır. Nihai model rondodan geçirdiğimiz ceviz eklenir ve portakal dilimleriyle süslenir.

Soğuk Meze Tarifleri Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Editörün Seçtiği

İlginizi Çekebilir

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Ege Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Ege Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Ermeni Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Ermeni Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Közlenmiş Patlıcan Mezesi Tarifi ve Malzemeleri

Közlenmiş Patlıcan Mezesi Tarifi ve Malzemeleri

Farklı Meze Tarifleri ve Malzemeleri

Farklı Meze Tarifleri ve Malzemeleri

Avokado Meze Tarifi ve Malzemeleri

Avokado Meze Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Peynirli Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Antep Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Antep Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kabaklı Meze Tarifi ve Malzemeleri

Kabaklı Meze Tarifi ve Malzemeleri

Acılı Ezme Tarifi ve Malzemeleri

Acılı Ezme Tarifi ve Malzemeleri

Çerkez Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Çerkez Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Sıcak Meze Tarifleri ve Malzemeleri

Sıcak Meze Tarifleri ve Malzemeleri

Meze Sofrası Tarifi ve Malzemeleri

Meze Sofrası Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcanlı Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcanlı Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Yunan Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Yunan Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Meze İsimleri Meze Türleri ve Tarifleri

Meze İsimleri Meze Türleri ve Tarifleri

Meze Tabağı Tarifi ve Malzemeleri

Meze Tabağı Tarifi ve Malzemeleri

Rum Mezeleri Tarifleri ve Malzemeleri

Rum Mezeleri Tarifleri ve Malzemeleri

Meze Tarifleri Portakal Ağacı

Meze Tarifleri Portakal Ağacı

Meze tarifleri portakal ağacı, portakal ağacı meze tariflerinde değişik meze türlerine yer vermiş ve ağız tadına oldukça uyum sağlayan mezelerin tarifini sunmuş olan [...]

Pratik Meze Tarifleri ve Malzemeleri

Pratik Meze Tarifleri ve Malzemeleri

Pratik Meze Tarifleri, Ülkemizde tüm bölgelerin mezeye olan ilgilerinden dolayı insanlar pratik meze tarifleri ararlar. Vereceğim pratik ve kısa tariflere bakarak sizlerde ko[...]

Meze Tarifleri Haydari

Meze Tarifleri Haydari

Meze tarifleri haydari çoğunlukla eğe bölgesinde yapılan bir meze çeşididir. Sadece eğe bölgesinde değil tüm bölgelerde de yapılır. Çok lezzetli ve yapımı çok kol[...]

Dere Otlu Meze Tarifi ve Malzemeleri

Dere Otlu Meze Tarifi ve Malzemeleri

Dere otlu meze, tarifi bu yararlı bitkiyi tüketmeniz için öneli bir fırsattır. Kendine has aroması nedeniyle dere otu taze olarak pek tüketilmeyen bir bitkidir. Ama bu şek[...]

Biber Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Biber Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Biber mezeleri, ana yemeklerimizin yanında ve kahvaltı sofralarında yemeklerin yanına eşlik eden ve bir hayli lezzetli olan mezeler arasında ilk sırayı almaktadır. Biber m[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6