Soğuk Meze Tarifleri ve Malzemeleri
24 Haziran 2024

Soğuk Meze Tarifleri ve Malzemeleri

Soğuk Meze Tarifleri

Soğuk meze tarifleri, Doğu Akdeniz mutfağının önemli bir parçasıdır. Çoğunlukla soğuk olarak servis edilir ve asıl yemek öncesi aperitif olarak tüketilir. Mezeler, farklı türlerde olabilir; peynir, salam, yoğurt gibi malzemelerle hazırlananlar veya çeşitli sebzelerden (barbunya, semizotu, patlıcan, biber vb.) ya da deniz mahsullerinden (kalamar, karides vb.) yapılan çeşitleri mevcuttur. Mezeler, karın doyurmaktan ziyade iştah açıcı özelliktedir. Bu nedenle, yemekte küçük porsiyonlarda ve farklı birçok tür yer alır. İşte bazı meze tarifleri:

Bulgur Köftesi Tarifi

Malzemeler
  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 3 çorba kaşığı un
  • 2 su bardağı kaynar su
  • 500 gram kaymaklı yoğurt
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tane soğan
  • 3 çorba kaşığı margarin
  • 1 tane yumurtanın akı
  • 1 çorba kaşığı nane
  • Pul biber
  • Tuz

Nasıl Yapılır?

Bulguru derin bir kaba alıp üzerine kaynar suyu dökün ve kapağını kapatıp yumuşayana kadar bekletin. Soğanı rendeleyin ve sarımsakları ezin. Bulgur yumuşayınca rendelenmiş soğan, un, tuz, sarımsak, nane ve yumurta akını ekleyip güzelce yoğurun. Köfte harcından küçük parçalar koparıp yuvarlak küçük köfteler yapın. Derin bir tencereye su doldurup tuz ekleyerek kaynatın. Hazırladığınız köfteleri kaynamış suda haşlayın. Köfteleri kevgirle çıkarıp servis tabağına alın. Margarini tavada eritip pul biberi ekleyin, kızarınca ateşten alın. Köftelerin üzerine yoğurt koyduktan sonra, biberli eritilmiş yağı da yoğurdun üzerine dökün.

Babagannuş Tarifi

Malzemeler
  • 3 tane patlıcan
  • 2 tane yeşil biber
  • 1 tane soğan
  • 1 çorba kaşığı tahin
  • 2 diş sarımsak
  • ½ limon suyu
  • 2 çorba kaşığı süzme yoğurt
  • ½ çay kaşığı kimyon
  • Tuz
  • Sıvı yağ

Nasıl Yapılır?

Patlıcan ve biberleri arzuya göre fırında ya da ocağın üzerinde közleyin. Kabuklarını soyup bıçakla incecik doğrayın. Soğanı küp küp doğrayıp sıvı yağda kavurun. Kavrulmuş soğanı, közlenmiş patlıcan ve biberle aynı kaba koyun. Tahin, kimyon ve tuz ekleyin. Başka bir kapta sarımsaklı yoğurt hazırlayıp limon suyunu ekleyin. Yoğurdu, patlıcanlı karışıma ekleyip karıştırın.

Yoğurtlu Havuçlu Kereviz Tarifi

Malzemeler
  • 2 tane kereviz
  • 2 tane havuç
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 2 çorba kaşığı mayonez
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 tane portakal
  • 3-4 diş sarımsak
  • Bir avuç ceviz

Nasıl Yapılır?

Öncelikle yoğurt, sarımsak, mayonez ve zeytinyağını karıştırın. Havuçları rendeleyip karışıma ekleyin. Kararmaması için kerevizleri hızlıca soyup hemen rendeleyin ve tüm malzemeleri karıştırın. Son olarak, rondodan geçirdiğiniz cevizleri ekleyin ve portakal dilimleriyle süsleyin.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tarama Meze Tarifi ve Malzemeleri

Tarama Meze Tarifi ve Malzemeleri

Etin Yanına Meze Tarifi ve Malzemeleri

Etin Yanına Meze Tarifi ve Malzemeleri

Yılbaşı Meze Tarifleri ve Malzemeleri

Yılbaşı Meze Tarifleri ve Malzemeleri

Meze Tarifleri Oktay Usta

Meze Tarifleri Oktay Usta

Basit Meze Tarifleri ve Malzemeleri

Basit Meze Tarifleri ve Malzemeleri

Güncel

Meze Tarifi ve Malzemeleri

Meze Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Mantarlı Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Meze Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Meze Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Domates Mezesi Tarifi ve Malzemeleri

Domates Mezesi Tarifi ve Malzemeleri

Meze Tarifleri ve Malzemeleri

Meze Tarifleri ve Malzemeleri

Patatesli Mezeler Tarifleri ve Malzemeleri

Patatesli Mezeler Tarifleri ve Malzemeleri

Kolay Soğuk Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Soğuk Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Meze Tarifi ve Malzemeleri

Meze Tarifi ve Malzemeleri

Ege Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Ege Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Soğan Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Soğan Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Hatay Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Hatay Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri