Soğuk Meze Tarifleri Soğuk meze tarifleri, Doğu Akdeniz mutfağının önemli bir parçasıdır. Çoğunlukla soğuk olarak servis edilir ve asıl yemek öncesi aperitif olarak tüketilir. Mezeler, farklı türlerde olabilir; peynir, salam, yoğurt gibi malzemelerle hazırlananlar veya çeşitli sebzelerden (barbunya, semizotu, patlıcan, biber vb.) ya da deniz mahsullerinden (kalamar, karides vb.) yapılan çeşitleri mevcuttur. Mezeler, karın doyurmaktan ziyade iştah açıcı özelliktedir. Bu nedenle, yemekte küçük porsiyonlarda ve farklı birçok tür yer alır. İşte bazı meze tarifleri: Bulgur Köftesi Tarifi Malzemeler
Nasıl Yapılır? Bulguru derin bir kaba alıp üzerine kaynar suyu dökün ve kapağını kapatıp yumuşayana kadar bekletin. Soğanı rendeleyin ve sarımsakları ezin. Bulgur yumuşayınca rendelenmiş soğan, un, tuz, sarımsak, nane ve yumurta akını ekleyip güzelce yoğurun. Köfte harcından küçük parçalar koparıp yuvarlak küçük köfteler yapın. Derin bir tencereye su doldurup tuz ekleyerek kaynatın. Hazırladığınız köfteleri kaynamış suda haşlayın. Köfteleri kevgirle çıkarıp servis tabağına alın. Margarini tavada eritip pul biberi ekleyin, kızarınca ateşten alın. Köftelerin üzerine yoğurt koyduktan sonra, biberli eritilmiş yağı da yoğurdun üzerine dökün. Babagannuş Tarifi Malzemeler
Nasıl Yapılır? Patlıcan ve biberleri arzuya göre fırında ya da ocağın üzerinde közleyin. Kabuklarını soyup bıçakla incecik doğrayın. Soğanı küp küp doğrayıp sıvı yağda kavurun. Kavrulmuş soğanı, közlenmiş patlıcan ve biberle aynı kaba koyun. Tahin, kimyon ve tuz ekleyin. Başka bir kapta sarımsaklı yoğurt hazırlayıp limon suyunu ekleyin. Yoğurdu, patlıcanlı karışıma ekleyip karıştırın. Yoğurtlu Havuçlu Kereviz Tarifi Malzemeler
Nasıl Yapılır? Öncelikle yoğurt, sarımsak, mayonez ve zeytinyağını karıştırın. Havuçları rendeleyip karışıma ekleyin. Kararmaması için kerevizleri hızlıca soyup hemen rendeleyin ve tüm malzemeleri karıştırın. Son olarak, rondodan geçirdiğiniz cevizleri ekleyin ve portakal dilimleriyle süsleyin. |