Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Basit Meze Tarifleri

Basit Meze Tarifleri

Basit meze tarifleri, mezeler yemek masalarını şenlendiren, damak tadınıza hitap eden ana yemekle birlikte servis edilen lezzetli atıştırmalıklar arasındadır. Bazı meze tarifleri biraz meşakkatli hazırlanmakta, bazıları da çok kolay şekilde yapılmaktadır. Özellikle zamanı kısıtlı olan kişiler açısından basit meze tariflerinin ayrı bir yeri vardır. Böyle bir keyiften mahrum kalmamanız için sizlere basit meze tariflerinden çeşitler hazırladık. Bunları birlikte yapmaya başlayalım.

Şakşuka mezesi için gerekli malzemeler

  • 2 adet domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 adet orta boy patlıcan
  • 4 adet yeşil sivri biber
  • Yeteri kadar tuz
  • Kızartma için sıvı yağ

Şakşuka mezesi nasıl yapılır?


Bu lezzetli mezenin çok kolay yapıldığını belirtelim. Yapmanız gereken sadece patatesi, patlıcanı ve biberleri ayıklamanız, küçük küpler şeklinde doğrayarak sıvı yağda kızartmanız yeterlidir. Daha sonra rendelediğiniz ya da minik doğranmış domatesleri, dövülmüş sarımsak ve tuzla birlikte sos kıvamında pişirerek, kızarttığınız malzemelere karıştırmanızla hazırlanıyor. Tüm yemek türlerinin yanında Şakşuka ikramı yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Kuru cacık mezesi için gerekli malzemeler

  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Yeteri kadar taze nane ya da kuru nane
  • 1 adet salatalık
  • Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
  • Yeteri kadar tuz
Kuru cacık mezesi nasıl yapılır?

Bildiğimiz cacık yapılışına benzeyen bu mezede basit mezelerden biridir. Ancak yemeklerinize ayrı bir keyif katacaktır. 5-10 dakika içinde hazırlayabilirsiniz. Önce süzme yoğurdun içine salatalığı çok ince kıyarak ilave edin. İçine tuzunu, dövülmüş sarımsağı, ince kıyılmış taze nane ya da kuru naneyi karıştırarak hazırlayın. Bunu bir servis tabağına alarak, üzerine sızma zeytinyağını gezdirin. Bu basit meze özellikle ızgaraların yanına çok yakışacaktır.

Afiyet olsun.

Kabak mezesi için gerekli malzemeler
  • 2 adet kabak
  • 2 diş sarımsak
  • Yeteri kadar kuru nane ve tuz
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 adet kuru soğan
  • Yeteri kadar sızma zeytinyağı
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
Kabak mezesi nasıl yapılır?

Önce kabakları soyun. Bunları rendeleyerek, önce yemeklik doğranan kuru soğanı zeytinyağında soteleyerek, içine rendelenmiş kabakları atın. Kabaklar suyunu çekince, içine kuru naneyi ve iç cevizleri ilave ederek ocağı kapatın. Başka bir yerde süzme yoğurdun içine dövülmüş sarımsakları ve tuzu ilave ederek, mezenin sosunun hazırlayın. Bunu ılınmış kabakların içine karıştırın. Servis tabağına alınan kabak mezesinin üzerine biraz nane serperek, sofranıza alabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Semiz otu mezesi için gerekli malzemeler
  • 1 kâse dolusu semiz otu yaprağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • Yeteri kadar tuz
  • Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
Semiz otu mezesi nasıl yapılır?

Sizlere oldukça kolay, basit hazırlanan bir meze tarifi daha. Bir kâsede süzme yoğurt, tuz ve dövülmüş sarımsakları karıştırın. Bunun içine semiz otu yapraklarını karıştırın. Servis tabağına alarak, üzerine zeytinyağını gezdirerek, ikramınızı yapabilirsiniz.

Basit meze tarifleri sayesinde yemeklerinizi daha keyifle yeme şansına sahip olabilirsiniz. Çalışan bir kişi bile olsanız bu kültürü masanıza yansıtabilirsiniz. Verdiğimiz meze tariflerini arttırmak mümkündür. Hiç zorlanmadan çeşitli malzemelerle evinizde meze türleri hazırlayabilirsiniz.
Son Güncelleme : 19.01.2024 17:19:11
Basit Meze Tarifleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Basit Meze Tarifleri Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Basit Meze Tarifleri"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Meze İsimleri
Meze İsimleri
Meze isimleri, Mezeler porsiyon olarak küçük miktarlarda sunulan genellikle soğuk servis edilen, ana yemek öncesi iştah açıcı olarak sofraya konulabildiği gibi çilingir sofralarında içki yanında tüketilen hafif gıdalardır. Bizde ve Ortadoğu ülkelerin...
Kumpir Mezeleri
Kumpir Mezeleri
Kumpir mezeleri, Kumpir, Anadolu'nun birtakım kesimlerinde "patates" kelimesinin karşılığı model kullanılmakla beraber, esasında fırınlanmış patatesin ezilmesi ile yapılmış olan bir yemektir. Temel model patates özel fırınlarda pişirildikten sonra ka...
Patlıcan Mezeleri
Patlıcan Mezeleri
Patlıcan Mezeleri, Mezeler günlük yaşantımızda yemeklerimizin yanına değer katan sofralarımızı bollaştıran ve doyum sağlamak amaçlı değil sadece yemeklerin yanına lezzet katmak amaçlı eklenmektedir. Patlıcan mezeleri hemen hemen her bayanın yapabilec...
Kahvaltılık Mezeler
Kahvaltılık Mezeler
Kahvaltılık mezeler, sabah kahvaltılarında kahvaltı sofralarında vazgeçilmez bir lezzet olan değişik tatlar olarak bilinmektedir. Kahvaltılık mezeler değişik karışımlarla elde edilen ve içeriğinde istenilen yeşil otlar, sebzeler, baharatlar kullanıla...
Tarama Meze
Tarama Meze
Tarama meze, bilindiği gibi ana malzeme olarak havyar kullanılan bir mezedir. Yapılışının oldukça basit olmasını yanında lezzeti de bir o kadar mükemmel olan bu meze genellikle ülkemizin batı kesimlerinde ve dünyada birçok ülkede çok fazla tüketilmek...
Hatay Mezeleri
Hatay Mezeleri
Hatay mezeleri, birçok meze çeşidi bulunmaktadır. Türkiye'de ise yöresel olarak mezeler bulunmaktadır. Hatay mezeleri de ülkemizde en yaygın olan ve en çok sevilen mezeleri arasındadır. Özellikle Hatay bölgesine ait bu mezeler tat olarak da yörenin k...
Mangal Yanına Meze
Mangal Yanına Meze
Mangal yanına meze; Bizler Türk milleti olarak mangal keyfini oldukça seven bir toplumuzdur. Elimize geçen her fırsatı mangal partileri ile değerlendirmeyi tercih ederiz. Ama bir gerçek var ki mangalda pişirdiğimiz etler kadar yanına hazırladığımız m...
Atom Meze
Atom Meze
Atom meze, adından da anlaşılabileceği gibi oldukça acı olan ve genellikle acıyı seven kişiler tarafından bol miktarda tüketilmektedir. Atom mezenin en büyük özelliği muhteşem acı lezzetidir. Bu lezzetinden dolayı birçok yemeğin yanında oldukça yakış...
Patlıcanlı Mezeler
Patlıcanlı Mezeler
Patlıcanlı mezeler, Çilingir sofralarının vazgeçilmezi mezeler, Türk mutfağında özellikle yer almakta ve genellikle soğuk olarak servis edilmektedir. Meze çeşitlerinin çok basit hazırlanabilenlerinin yanı sıra, hazırlanması biraz zahmet isteyen çeşit...
Mantar Meze
Mantar Meze
Mantar meze, daha çok ülkemizde ege bölgesinde oldukça fazla tüketilmektedir. Mantar mezenin en güzel özelliği de birçok yemeğin yanında farklı bir lezzet olarak tüketilmesidir. Mantar meze yaptıktan sonra bu mezenin üzerine farklı malzemelerle süsle...
Soğan Mezeleri
Soğan Mezeleri
Soğan mezeleri sık sık her yemeğin yanında gidebilecek bir meze olup doyurucu olmayıpsadece yemeklere tatlandırıcı olarak kullanılır. Ayrıca soğan mezeleri rakı sofralarında da bulundurulmakla beraber sofrada güzel bir görünüm sağlamaktadır. Mezeler ...
Domates Kurusu Mezesi
Domates Kurusu Mezesi
Domates kurusu mezesi, özellikle kış aylarında ülkemizin her yerinde insanlar tarafından sevilerek tüketilen mezeler arasında yer almaktadır. Öyle ki bu mezenin lezzeti olsun yapılışının kolaylığı olsun insanları bu mezeye çekmektedir. Birçok yemeğin...

 

Meze İsimleri
Kumpir Mezeleri
Patlıcan Mezeleri
Kahvaltılık Mezeler
Tarama Meze
Hatay Mezeleri
Mangal Yanına Meze
Atom Meze
Patlıcanlı Mezeler
Mantar Meze
Soğan Mezeleri
Domates Kurusu Mezesi
Süzme Yoğurtlu Mezeler
Tahinli Meze
Antep Mezeleri
Oktay Usta Meze Tarifleri
Yunan Mezeleri
Tavuklu Mezeler
Antakya Mezeleri
Rum Mezeleri
Meze Sofrası
Meze Tarifleri Portakal Ağacı
Balığın Yanına Meze
Yoğurt Mezeleri
Ermeni Mezeleri
Domatesli Meze
Meze Tarifleri Oktay Usta
Zeytinyağlı Mezeler
Meze Nedir
Balık Mezeleri
Popüler İçerik
Süzme Yoğurtlu Mezeler
Süzme Yoğurtlu Mezeler
Süzme yoğurtlu mezeler, yoğurtla hazırlanan mezelerin süzme yoğurtla yapılması daha iyi sonuçların alınmasına neden olur. Çünkü süzme yoğurt hazırland...
Tahinli Meze
Tahinli Meze
Tahinli meze derken bir çok çeşit tahinli mezeler vardır. Hatay ve eğe yöresinde çokça tüketilir. Tahin kendi başına bir lezzettir. Birde mezelerle bi...
Antep Mezeleri
Antep Mezeleri
Antep mezeleri, Antep mutfağı Türkiye'nin en zengin mutfaklarından biridir. Genellikle kebapları ve bir birinden lezzetli mezeleri ile ön plana çıkmak...
Oktay Usta Meze Tarifleri
Oktay Usta Meze Tarifleri
Oktay Usta Meze Tarifleri, Meze, dünyaca ünlü mutfaklarda ve orta doğu-Türk mutfaklarında ana yemeklerin yanında sofraların süslenmesi, ana yemekler...
Yunan Mezeleri
Yunan Mezeleri
Yunan mezeleri, Türk mutfağına oldukça fazla benzerlik göstermektedir. Yunan mezelerinin içinde de yoğurt, zeytinyağı, sarımsak gibi malzemeler oldukç...
Tavuklu Mezeler
Tavuklu Mezeler
Tavuklu mezeler günümüzde hemen hemen her evde yapılabilen ve herkesin tüketebileceği tat olarak yapılmaktadır. Tavuklu meze hem pratik hemde basit ol...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Meze İsimleri
Kumpir Mezeleri
Patlıcan Mezeleri
Kahvaltılık Mezeler
Tarama Meze
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024