Kabaklı Meze Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Kabaklı Meze Tarifi ve Malzemeleri

Kabaklı Meze

Kabaklı Meze Nedir?

Kabaklı meze, yaz aylarında sofralarınızdan eksik etmemeniz gereken lezzetli ve hafif bir mezedir. Lif oranı yüksek olan kabak, bağırsakların çalışmasında etkili rol oynar ve besin değerleriyle dengeli beslenmeye destek olur. Kabak çeşitli pişirme şekilleriyle kullanılabilir ve sevdiğiniz bir tarifi mutlaka vardır. Kabak gerek yemek olarak, gerekse salata ve meze olarak, hatta börek ve mücver gibi farklı şekillerde hazırlanabilir. Dolması ve kızartması bile yapılabilir, bu yüzden mevsiminde kabağı her türlü pişirme şekliyle değerlendirmek önemlidir.

Kabaklı Meze İçin Gerekli Malzemeler

  • 3 adet orta boy kabak
  • 1 adet iri boy kuru soğan
  • 1,5 su bardağı süzme yoğurt
  • 2-3 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
  • Yeteri kadar tuz ve karabiber
  • Taze nane veya kuru nane
  • 1 çay bardağı dövülmüş iç ceviz

Kabaklı Meze Nasıl Yapılır?

Öncelikle yıkanmış kabakların kabuklarını soyun ve rendenin iri tarafıyla rendeleyin. Teflon bir tavaya sızma zeytinyağını koyun ve ocakta kızdırmaya başlayın. İnce yemeklik doğradığınız kuru soğanı yağda sotelemeye başlayın. Kabakları rendeledikten sonra fazla bekletmeden tavanın içine atın. Kabakların sulanmaması için hızlı hareket etmek önemlidir. Soğanlarla birlikte kabakları kavurmaya devam edin. Pişmesine yakın içine tuz, karabiber ve nane ekleyin. Karışımı ılınması için ocaktan alabilirsiniz, çünkü yoğurtla meze hazırlayacağımız için kabağın sıcak olmaması gerekiyor.

Bu arada bir kâsede süzme yoğurdu biraz tuz ve dövülmüş sarımsaklarla birlikte karıştırın. İçine dövülmüş iç cevizleri ekleyin. Biraz da yoğurdun içine nane karıştırabilirsiniz. Tavadaki kabaklı karışım ılındıysa yoğurtla birleştirebilirsiniz. Bu karışımı güzel bir servis tabağına alarak üzerine biraz zeytinyağı gezdirebilir ve nane yapraklarıyla süsleme yapabilirsiniz. Kabaklı meze, ikram edilmek üzere artık masadaki yerini alabilir.

Farklı Lezzetler İçin Öneriler

Kabaklı mezenizi daha da zenginleştirmek isterseniz, içerisine havuç rendeleyebilir veya kırmızı biber ekleyebilirsiniz. Ayrıca biraz limon suyu eklemek, mezeye hoş bir asidik tat katacaktır. Kabaklı meze, ızgara et ve balık yemeklerinin yanında harika bir tamamlayıcıdır. Farklı baharatlar kullanarak tarifinizi özelleştirebilir ve damak zevkinize uygun hale getirebilirsiniz.

Afiyet Olsun

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Meze Tarifleri ve Malzemeleri

Meze Tarifleri ve Malzemeleri

Meze Tarifi ve Malzemeleri

Meze Tarifi ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Meze Sofrası Tarifi ve Malzemeleri

Meze Sofrası Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcanlı Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcanlı Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurt Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurt Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Soğan Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Soğan Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Atom Meze Tarifi ve Malzemeleri

Atom Meze Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Meze Fiyatları Nelerdir?

Meze Fiyatları Nelerdir?

Güncel

Balık Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Balık Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Antep Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Antep Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Meze Tarifleri Haydari

Meze Tarifleri Haydari

Ege Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Ege Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Rum Mezeleri Tarifleri ve Malzemeleri

Rum Mezeleri Tarifleri ve Malzemeleri

Pratik Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Pratik Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Ermeni Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Ermeni Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Atıştırmalık Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Atıştırmalık Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Meze Tarifleri Portakal Ağacı

Meze Tarifleri Portakal Ağacı

Patlıcan Meze Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan Meze Tarifi ve Malzemeleri

Balık Yumurtasıyla Yapılan Meze

Balık Yumurtasıyla Yapılan Meze

İzmir Meze Tarifi ve Malzemeleri

İzmir Meze Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Mezeler Tarifi ve Malzemeleri