Balığın Yanına Meze

Balığın Yanına Meze

Balığın yanına meze, balık çoğu bölgemizde severek tüketilen yiyecekler içindedir. Balığın yanında tüketilecek en iyi yardımcı yemekler arasında salata ve mezeler gelir. Balıkla birlikte bir çoban salatası, mevsim salatası, marul salatası olmazsa olmazlardandır. Bunun yanında mezeyle sofrayı zenginleştirmek mümkündür. Ancak her meze balıkla iyi gitmez. Bazı mezeler et ve tavuk yemekleriyle, kebaplarla uyum sağlamakta, bazıları da balık ve deniz ürünleriyle uyumlu olmaktadır. Doğru mezeyi tercih ettiğinizde balığı da keyifle yiyebilirsiniz. Şimdi balığın yanına meze seçiminize yardımcı olacak önerilerimize geçelim.

Yoğurtlu semizotu malzemeleri

  • 1 kase semizotu yaprağı
  • 1 kase süzme yoğurt
  • 1-2 diş sarımsak
  • Yeteri kadar tuz
  • 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

Yapılışı: Çok kolay bir yapımı olan yoğurtlu semizotun mezesini hazırlamakta hiç zorlanmayacaksınız. Sadece yıkanmış ve suyu süzülen semizotu yapraklarını, süzme yoğurt, dövülmüş sarımsak ve tuzla karıştırın. Bunu servis tabağına alarak, üzerine sızma zeytinyağını gezdirin. 1-2 adet zeytinle süsleme yaparak balığın yanına meze olarak sunabilirsiniz. Afiyet olsun.

Tekmil fava mezesi malzemeleri

  • 500 gram kuru iç bakla
  • 2 adet büyük kuru soğan
  • 3 su bardağı su
  • 2,5 yemek kaşığı su
  • 1 çay bardağı sızma zeytinyağı
  • Yeteri kadar tuz

Üzerinde kullanılacak malzemeler

  • Yarım demet dereotu
  • 2 adet kırmızı kuru soğan
  • 1 adet limon
  • Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı

Yapılışı: Bu meze tarifi hem etlerle, hem de balığın yanına uyum sağlar. Öncelikle bir gece önceden kuru baklaları suyla ıslatın. Pişireceğiniz zaman suyunu süzerek, iyice yıkayın. Tencereye baklayı, dörde bölünen kuru soğanları, sızma zeytinyağını, tuzu ve toz şekeri koyarak, suyla birlikte pişirmeye başlayın. Bu şekilde 20-25 dakika pişmesi yeterli gelir. Bundan sonra karışımı blenderden geçirerek, pürüzsüz hale getirin. Bunu içini yağladığınız bir borcam içine dökün. Daha sonra favayı dilimler halinde keseceğimiz için, borcamı yağlıyoruz. Bunu buzdolabında 2-3 saat bekletin. Daha sonra servis tabağına baklava dilimi gibi keserek, üzerine kırmızı soğan dilimlerini yerleştirin. Sızma zeytinyağı gezdirin, kıyılmış dereotu ve yanında limon dilimleriyle balığın yanına meze olarak sunun. Afiyet olsun.

Yoğurtlu patlıcan mezesi malzemeleri

  • 2 adet topan patlıcan
  • 2 su bardağı süzme yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Yeteri kadar tuz
  • 1 çay bardağı sızma zeytinyağı
  • Birkaç dal maydanoz

Yapılışı: Sizlere balığın yanında sunulacak kolay bir meze tarifi daha vermek istiyoruz. Önce topan patlıcanları ocakta ya da fırında közleyin. Daha sonra patlıcanların kabuklarını soyarak, doğrayın. Bunları dövülmüş sarımsak, tuz ve süzme yoğurtla birlikte karıştırın. Servis tabağına alarak, üzerine sızma zeytinyağını gezdirin, maydanoz yapraklarıyla süsleyin. Sizlere güzel bir meze, hem de balığın yanında mükemmel gidecek bir meze. Afiyet olsun.

Közlenmiş kırmızı biber yoğurtlu meze malzemeleri

  • 4 adet kırmızı biber
  • 2 diş sarımsak
  • Yeterince tuz
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı

Yapılışı: Önce kırmızı biberleri hemen ocağın üzerinde közleyin ve kabuklarını soyun. Kasenin içinde dövülmüş sarımsakları, tuzu ve süzme yoğurdu karıştırın. Kırmızı biberleri ince uzun doğrayın ve yoğurtlu karışımla karıştırın. İsterseniz servis tabağına önce biberleri koyun. Üzerine yoğurtlu karışımı gezdirin. Biraz da sızma zeytinyağı döktünüz mü, balığın yanına mezeniz hazırdır demektir. Afiyet olsun.

Balığın yanına meze denilince sizlere verdiğimiz örneklerde olduğu gibi, soğuk hazırlanan kolay tarifleri hazırlayabilirsiniz. Dilerseniz balıkla birlikte midye tava, kalamar, ahtapot salatası, karides güveç, karides salatası gibi deniz ürünlerinden oluşan mezeleri de kullanabilirsiniz. Balık yemek ayrı bir keyiftir. Hele deniz kenarında balık keyfi yapıyorsanız, sanki masadaki her şeyi yiyecekmişsiniz gibi gelir.

Son Güncelleme : 23.11.2018 18:07:31

Balığın Yanına Meze Yorumları

şifre Kırmızı sayı

1 Yorum Yapılmış "Balığın Yanına Meze"
Bu akşam ailecek hepimiz evdeyiz ve balık yemeği yapacağız. Balığın yanında çeşitli mezeler yapmayı düşünüyorum. Fakat ne yapacağım konusunda bir karar vermiş değilim. Acaba Balık yanında meze yapmam için almam gereken malzemeler nelerdir? Hazırlanışı ve yapılışı nasıldır? Bu konuda değerli yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
Gülhan . 29.10.2018 00:12:29
1 YANITI GÖRÜNTÜLE
Meze İsimleri
Meze İsimleri
Meze isimleri, Mezeler porsiyon olarak küçük miktarlarda sunulan genellikle soğuk servis edilen, ana yemek öncesi iştah açıcı olarak sofraya konulabildiği gibi çilingir sofralarında içki yanında tüketilen hafif gıdalardır. Bizde ve Ortadoğu ülkeleri...
Kumpir Mezeleri
Kumpir Mezeleri
Kumpir mezeleri, Kumpir, Anadolu'nun birtakım kesimlerinde "patates" kelimesinin karşılığı model kullanılmakla beraber, esasında fırınlanmış patatesin ezilmesi ile yapılmış olan bir yemektir. Temel model patates özel fırınlarda pişirildikten sonra ka...
Patlıcan Mezeleri
Patlıcan Mezeleri
Patlıcan Mezeleri, Mezeler günlük yaşantımızda yemeklerimizin yanına değer katan sofralarımızı bollaştıran ve doyum sağlamak amaçlı değil sadece yemeklerin yanına lezzet katmak amaçlı eklenmektedir. Patlıcan mezeleri hemen hemen her bayanın yapabilec...
Kahvaltılık Mezeler
Kahvaltılık Mezeler
Kahvaltılık mezeler, sabah kahvaltılarında kahvaltı sofralarında vazgeçilmez bir lezzet olan değişik tatlar olarak bilinmektedir. Kahvaltılık mezeler değişik karışımlarla elde edilen ve içeriğinde istenilen yeşil otlar, sebzeler, baharatlar kullanıla...
Tarama Meze
Tarama Meze
Tarama meze, bilindiği gibi ana malzeme olarak havyar kullanılan bir mezedir. Yapılışının oldukça basit olmasını yanında lezzeti de bir o kadar mükemmel olan bu meze genellikle ülkemizin batı kesimlerinde ve dünyada birçok ülkede çok fazla tüketilmek...
Hatay Mezeleri
Hatay Mezeleri
Hatay mezeleri, birçok meze çeşidi bulunmaktadır. Türkiye'de ise yöresel olarak mezeler bulunmaktadır. Hatay mezeleri de ülkemizde en yaygın olan ve en çok sevilen mezeleri arasındadır. Özellikle Hatay bölgesine ait bu mezeler tat olarak da yörenin...
Mangal Yanına Meze
Mangal Yanına Meze
Mangal yanına meze; Bizler Türk milleti olarak mangal keyfini oldukça seven bir toplumuzdur. Elimize geçen her fırsatı mangal partileri ile değerlendirmeyi tercih ederiz. Ama bir gerçek var ki mangalda pişirdiğimiz etler kadar yanına hazırladığımız m...
Atom Meze
Atom Meze
Atom meze, adından da anlaşılabileceği gibi oldukça acı olan ve genellikle acıyı seven kişiler tarafından bol miktarda tüketilmektedir. Atom mezenin en büyük özelliği muhteşem acı lezzetidir. Bu lezzetinden dolayı birçok yemeğin yanında oldukça yakış...
Patlıcanlı Mezeler
Patlıcanlı Mezeler
Patlıcanlı mezeler, Çilingir sofralarının vazgeçilmezi mezeler, Türk mutfağında özellikle yer almakta ve genellikle soğuk olarak servis edilmektedir. Meze çeşitlerinin çok basit hazırlanabilenlerinin yanı sıra, hazırlanması biraz zahmet isteyen ...
Mantar Meze
Mantar Meze
Mantar meze, daha çok ülkemizde ege bölgesinde oldukça fazla tüketilmektedir. Mantar mezenin en güzel özelliği de birçok yemeğin yanında farklı bir lezzet olarak tüketilmesidir. Mantar meze yaptıktan sonra bu mezenin üzerine farklı malzemelerle süs...
Soğan Mezeleri
Soğan Mezeleri
Soğan mezeleri sık sık her yemeğin yanında gidebilecek bir meze olup doyurucu olmayıp sadece yemeklere tatlandırıcı olarak kullanılır. Ayrıca soğan mezeleri rakı sofralarında da bulundurulmakla beraber sofrada güzel bir görünüm sağlamaktadır. Mezeler...
Domates Kurusu Mezesi
Domates Kurusu Mezesi
Domates kurusu mezesi, özellikle kış aylarında ülkemizin her yerinde insanlar tarafından sevilerek tüketilen mezeler arasında yer almaktadır. Öyle ki bu mezenin lezzeti olsun yapılışının kolaylığı olsun insanları bu mezeye çekmektedir. Birçok yemeğin...

 

Meze İsimleri
Kumpir Mezeleri
Patlıcan Mezeleri
Kahvaltılık Mezeler
Tarama Meze
Hatay Mezeleri
Mangal Yanına Meze
Atom Meze
Patlıcanlı Mezeler
Mantar Meze
Soğan Mezeleri
Domates Kurusu Mezesi
Süzme Yoğurtlu Mezeler
Tahinli Meze
Antep Mezeleri
Oktay Usta Meze Tarifleri
Yunan Mezeleri
Tavuklu Mezeler
Antakya Mezeleri
Rum Mezeleri
Meze Sofrası
Meze Tarifleri Portakal Ağacı
Balığın Yanına Meze
Yoğurt Mezeleri
Ermeni Mezeleri
Domatesli Meze
Meze Tarifleri Oktay Usta
Zeytinyağlı Mezeler
Meze Nedir
Balık Mezeleri
Popüler İçerik
Süzme Yoğurtlu Mezeler
Süzme Yoğurtlu Mezeler
Süzme yoğurtlu mezeler, yoğurtla hazırlanan mezelerin süzme yoğurtla yapılması daha iyi sonuçların alınmasına neden olur. Çünkü süzme yoğurt hazırland...
Tahinli Meze
Tahinli Meze
Tahinli meze derken bir çok çeşit tahinli mezeler vardır. Hatay ve eğe yöresinde çokça tüketilir. Tahin kendi başına bir lezzettir. Birde mezelerle bi...
Antep Mezeleri
Antep Mezeleri
Antep mezeleri, Antep mutfağı Türkiye'nin en zengin mutfaklarından biridir. Genellikle kebapları ve bir birinden lezzetli mezeleri ile ön plana çıkmak...
Oktay Usta Meze Tarifleri
Oktay Usta Meze Tarifleri
Oktay Usta Meze Tarifleri, Meze, dünyaca ünlü mutfaklarda ve orta doğu-Türk mutfaklarında ana yemeklerin yanında sofraların süslenmesi, ana yemekler...
Yunan Mezeleri
Yunan Mezeleri
Yunan mezeleri, Türk mutfağına oldukça fazla benzerlik göstermektedir. Yunan mezelerinin içinde de yoğurt, zeytinyağı, sarımsak gibi malzemeler oldukç...
Tavuklu Mezeler
Tavuklu Mezeler
Tavuklu mezeler günümüzde hemen hemen her evde yapılabilen ve herkesin tüketebileceği tat olarak yapılmaktadır. Tavuklu meze hem pratik hemde basit ol...
Antakya Mezeleri
Antakya Mezeleri
Antakya Mezeleri; ülkemizde mezelerinin çeşitliği ve mezelerinin çeşitleriyle lezzetleriyle meşhur Antakya ilmize has mezeleridir. Antakya yöresine ha...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Meze İsimleri
Kumpir Mezeleri
Patlıcan Mezeleri
Kahvaltılık Mezeler
Tarama Meze
Hakkımızda
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Aralık - 2018