mezeler.gen.tr
meze
Sosyal Medyada Paylaş
Girit Mezeleri
Çerkez Mezeleri
Patatesli Mezeler
Meze İsimleri
İzmir Meze
Meze Dolabı
Tavuklu Mezeler
Rum Mezeleri
Zeytinyağlı Mezeler
Yoğurtlu Mezeler
Salata Ve Mezeler
Kolay Meze
Meze
Pratik Meze Tarifleri
Meze Tabağı
Meze Türleri
Antep Mezeleri
Meze Sofrası
Meze Tarifi
Meze Yapımı
Özel Meze Tarifleri
Meze Tarifleri Portakal Ağacı
Kumpir Mezeleri
Hatay Mezeleri
Süzme Yoğurtlu Mezeler
Atıştırmalık Mezeler
Fasulye Mezeleri
Mantar Meze
Balık Mezeleri
Domates Kurusu Mezesi
Biber Mezeleri
Salata Meze Tarifleri
Balığın Yanına Meze
Soğuk Meze Tarifleri
Kahvaltılık Mezeler
Tüm Sayfalar >>









Meze Çeşitleri

Meze çeşitleri, meze yemeklerin yanında sunulan yemeklerden ayrı olarak sofrayı daha kalabalık ve daha ihtişamlı gösteren lezzetli başlangıçlardır. Hemen her yörenin kendisine ait meze tarifleri vardır meze tarifleri o yörelerin damak zevkine ve alışkanlıklarına göre değişiklik gösterir. Sebzeler ile peynir salam sosis ile yoğurt ile bir çok meze çeşidi yapılabilir bunlardan bazıları,

Köz patlıcan mezesi için gerekli malzemeler
  • Dört adet patlıcan
  • Beş adet kırmızı biber
  • Bir adet soğan
  • 3-4 adet sarımsak
  • İki yemek kaşığı zeytin yağı
  • Tuz
Köz patlıcan mezesi yapılışı, patlıcan ve kırmızı biberleri ister közde ister ekmek fırınlarında isterseniz de kendi fırınınız da közleyiniz. Közlenen patlıcan ve biberlerin kabuklarını soyun ve bir tabağa alın diğer taraftan soğan ve sarımsaklar soyulur yıkanır ve çok küçük bir şekilde doğranır derin bir kaseye alınır üzerine közlenmiş patlıcan ve biberler küçük küçük doğranır ve iki yemek kaşığı zeytin yağı ile damak tadınıza uygun miktarda tuz atılır ve iyice tüm malzemeler harmanlanır. Meze hazır sunum tabağına alınır ve yemeklerin yanında servis edilir.

Kırmızı lahana mezesi yapımı için gerekli malzemeler
  • Bir adet orta boy kırmızı lahana
  • Yarım kilo kadar süzme yoğurt
  • İki yemek kaşığı zeytinyağı
  • Bir yemek kaşığı tereyağı
  • Bir tatlı kaşığı pul biber ve nane
Kırmızı lahana mezesi yapılışı, bu mezenin yapımına başlarken önce lahananın dıştaki kart yapraklarını atıyoruz ve lahanayı yıkıyoruz daha sonra kurulayıp derin bir kabın içerisine çok ince bir şekilde doğruyoruz piyasada bu şekilde doğrama aparatları var evinizde varsa bunları kullanmanız daha da kolaylık sağlayacaktır. Tüm lahana bu şekilde doğranınca bir tavaya iki yemek kaşığı zeytin yağı alınır ve üzerine bu lahanalar ilave edilip ocağa konur ocağın altı açılır. Lahanalar yumuşayana kadar kavrulur. Yumuşayıp sertliği gidince altı kapatılır ve bu sırada yoğurt sosu hazırlanır, yarım kilo süzme yoğurt kaşık ile derin bir kap da çırpılır lahanalar da soğuyunca yoğurdun üzerine ilave edilir ve karıştırılır. Tam karışınca sunum tabağına alınır ve üzeri için bir yemek kaşığı tere yağı ile pul biber nane bir sos tavasına alınır ve ocağa konulup altı açılır biber ve nane kavrulunca sunum tabağına aldığımız yoğurtlu lahananın üzerine dökülür ve tere yağı donmadan servis edilir.

Meze Çeşitleri
Yoğurt soslu patates mezesi için gerekli malzemeler
  • 4-5 adet orta boy patates
  • Bir tutam maydanoz
  • Bir kaç dal yeşil soğan
  • Pul biber, karabiber, tuz
  • Bir yemek kaşığı tere yağı
  • Bir su bardağı dolusu yoğurt
Yoğurt soslu patates mezesi yapılışı, yoğurt sosu ile süslenen bu mezenin yapımı için öncelikle patatesleri yıkayıp derin bir tencereye alıyoruz ve üzerini kaynar su ile doldurup ocağa alın ve tam olarak haşlanıncaya kadar pişirin patatesler haşlanınca çıkarıp kabuklarını soyuyoruz ve derin bir kaba alıyoruz. Patates ezeceği yardımıyla iyice ezin. Üzerine bir kaşık tereyağı eritin ve ilave edin daha sonra maydanoz ve yeşil soğanları da ince ince kıyıp ekleyin. Damak tadınıza göre tuzunu da ekleyip iyice karıştırın ve daha sonra eliniz ile küçük parçalar alarak yuvarlayın ve servis tabağına alın. Tüm patatesli malzemeyi bu şekilde yuvarlayın ve tabağa aldıktan sonra bir bardak yoğurdu çırpıp patates toplarının üzerine yavaşça dökün. Son olarak biraz pul biber ve karabiber serpiştirin yoğurdun üzerine meze hazır afiyetle yiyin.

Yayınlanma Tarihi : 12.9.2015 11:43:12

Meze Çeşitleri Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Meze Çeşitleri"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Meze Nasıl Yapılır

Meze nasıl yapılır, Ana yemeklerden çok farklı olarak yapılan özel yemeklerdir. Mezeler sofranın kalitesini, itibarını ve gösterişini sergileyen muazzam tatlara sahip atıştırmalık tatlardır. Yapılışları ise damak zevkine göre de...

Havuçlu Kabaklı Meze

Havuçlu kabaklı meze, görünümüyle bile iştah kabartan bir meze tarifidir. Havucun turuncu rengi, kabağın yeşil rengi harika bir uyum sağlar. Böyle sağlıklı sebzelerle hazırlanan meze tariflerini her zaman yapmalısınız. Her yaştan...

Kabaklı Havuçlu Meze

Kabaklı havuçlu meze; Bir çoğumuz yemek masalarımızı bir birinden renkli ve lezzetli mezelerle süslemeyi çok severiz. Biz kadınlar hazırladığımız masaların övgü alsın isteriz. Bu nedenle de her zaman zengin görünümlü masalar hazır...

Havuç Mezesi

Havuç Mezesi, Havuç maydanozgiller ailesine ait olan bir sebzedir. Koni şeklinde köklü ve etli bir sebze olan havuç otsu yapıda olan bir bitki türüdür.  Ülkemizde yörelere göre bir çok değişik ad ile isimlendirilen havuç mezesi, ö...

Dere Otlu Meze

Dere otlu meze, tarifi bu yararlı bitkiyi tüketmeniz için öneli bir fırsattır. Kendine has aroması nedeniyle dere otu taze olarak pek tüketilmeyen bir bitkidir. Ama bu şekilde mezesini hazırlarsanız, yemeklerde harika bir tarif ol...

Havuçlu Yoğurtlu Meze

Havuçlu yoğurtlu meze, oldukça lezzetli ve yapımı kolay bir tariftir. Arada değişik meze tariflerini denemek isteyenler için tavsiye ettiğimiz havuçlu yoğurtlu meze, çok besleyicidir. Havucun bol miktarda A vitamini içermesi, yoğu...

Kırmızı Biber Meze

Kırmızı Biber Meze, Günümüzde birçok kişi biberler i ve biberden yapılan yemekleri çok sevmektedir. Bu nedenle Kırmızı biber mezede ülkemizde çok sevilen yiyeceklerden biridir. Bu meze kimileri tarafından acı olarak yenilmekte kim...

Acılı Ezme

Acılı ezme; mezesini her halde sevmeyen kimse yoktur. Acılı ezme daha çok kebap kültürünün yoğun olduğu yörelerimizde oldukça popiler bir meze çeşitidir. Genellikle dışarıda yemek yediğimizde meze olarak ikram edilen acılı ezmenin...

Meze Ve Salata Tarifleri

Meze ve salata tarifleri, ana yemeklerin yanında servise sunulan ve ana yemeklere eşlik eden bir lezzet olarak bilinmektedir. Mezeler ana yemeklerin öncesinde yada ana yemeklerle beraberce tüketilen atıştırmalık yiyecekler ola...

Domatesli Meze

Domatesli meze, sofralarımızı süsleyen meze çeşitleri arasında eşsiz lezzetiyle en çok tercih edilen mezelerden biridir. Yemeklerin yanına çok yakışan domatesli mezenin yeri bir başkadır. Markette hazır domates mezeleri satılmakta...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

meze, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Aralık - 2017