Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Kolay Soğuk Mezeler

Kolay Soğuk Mezeler

Kolay soğuk mezeler, mezeler yemeklerin yanında sunulan ve görsel olarak masaya zenginlik ve şıklık katan hafif yiyeceklerdir. Yapımı yemeklere göre çok daha basit ve pratiktir. Bir yemek yanına yapılan bir iki çeşit meze ile sofranızı daha kalabalık ve şık gösterebilirsiniz.

Köz patlıcan salatası yapımı için gerekli malzemeler

  • 4-5 adet patlıcan
  • Üç adet kırmızı biber
  • Bir adet kuru soğan
  • Üç diş sarımsak
  • İki yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

Köz patlıcan salatası nasıl yapılır?


Patlıcan ve biberler yıkanır kurulanır ve közlenmesi için üzerlerine bıçakla birkaç delik açılır ve fırın tepsisine yağlı kâğıt serilip üzerine dizilerek iki yüz derece fırına sürülür fırında ara sıra pişip pişmediği kontrol edilir tam olarak pişince çıkarılır ve kabukları soyulur. Kabukları soyulduktan sonra küçük küçük doğranır ve derin bir kaba alınır. Sonra bir adet kuru soğan soyulur yıkanır ve küçük küçük doğranıp içine eklenir. Sarımsaklar da ezici de ezilir ve içerisine eklenir damak tadınıza göre tuzunu da ekleyince tüm malzemeleri karıştırıp servis tabağına alabilirsiniz. Çok lezzetli bir meze hazır.

Afiyet olsun.

Karnabahar kızartması yapımı için gerekli malzemeler

  • Bir büyük karnabahar
  • Bir adet maden suyu
  • Bir su bardağı un
  • İki yumurta
  • Tuz, karabiber
  • Sıvı yağ
  • İki su bardağı kadar yoğurt
  • Üç diş sarımsak
Karnabahar kızartması nasıl yapılır?

Karnabahar kızartması için alınan karnabahar ayıklanır ve yıkanır çok küçük olmayacak şekilde ayıklanmalıdır. Ayıklanan karnabahar bir tencereye konur ve üzerine su eklenir haşlamaya bırakılır. Çok haşlanmamalı diri kalmalıdır. İstenilen kıvama gelince suyu süzülür ve soğumaya bırakılır. Bu esnada kızartmak için sosu hazırlanır. Derin bir kâseye bir adet maden suyu bir su bardağı un iki yumurta tuz ve karabiber konularak çırpıcı yardımı ile iyice çırpılır ve hiç topak kalmamasına dikkat edilir. Kızartma tavasına bir su bardağı kadar sıvı yağ konur ve yağ kızarınca soğuyan karnabaharlar hazırlanan sosa bulanıp kızgın yağa bırakılır ve nar gibi kızartılır. Tüm karnabahar bu şekilde kızartılınca servis tabağına alınır ve biraz soğuması beklenir, karnabaharlar soğurken bir kâseye yoğurt konur ve üzerine üç diş sarımsak doğranır ve biraz tuz eklenip iyice karıştırılır. Soğuyan karnabaharlar üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirilir ve servis edilir.

Yoğurtlu taze fasulye mezesi yapımı için gerekli malzemeler
  • 300 gram taze fasulye
  • Bir adet beyaz kuru soğan
  • Bir kâse yoğurt
  • Bir tatlı kaşığı salça
  • İki yemek kaşığı zeytinyağı
  • Üç diş sarımsak
  • Üç çorba kaşığı mayonez
  • Tuz karabiber
Yoğurtlu taze fasulye mezesi nasıl yapılır?

Bu mezenin yapımı için taze yerli ince olan fasulyelerden gereklidir. Bu şekildeki fasulye ile daha lezzetli olacaktır. Fasulyeler ayıklanır yemeklik olarak doğranır ve yıkanıp bir tencereye alınır üzerine kaynar su eklenip yirmi dakika kadar haşlanır tabi fasulye sert ise daha fazla haşlamak gerekir bu nedenle pişip pişmediğini anlamak için tadına bakın ve o şekilde altını kapatın. Fasulye piştikten sonra soğuk suya tutulur ve süzülüp derin bir kaba alınır ve soğuması için serin bir yere alınır, başka bir kâseye yoğurt mayonez tuz karabiber alınır ve karıştırılır üzerine sarımsak ezilerek ilave edilir ve iyice karıştırılır fasulye soğuyunca sunum yapılacak tabağa alınır ve üzerine bu yoğurtlu karışım dökülür. Daha sonra bir adet kuru soğan iki yemek kaşığı zeytinyağı ile kavrulur ve üzerine bir tatlı kaşığı salça eklenerek iyice kavrularak salçalı bir sos elde edilir bu yoğurt üzerine gezdirilir ve servis edilir.
Son Güncelleme : 20.01.2024 07:15:52
Kolay Soğuk Mezeler ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Kolay Soğuk Mezeler Yorumları
şifre

1 Yorum Yapılmış "Kolay Soğuk Mezeler"
Akşam yemeklerinde ağır yemekler yerine meze tüketmeyi tercih ediyorum. Yoğun iş temposu nedeniyle kolay hazırlanacak soğuk yenebilecek meze türleri araştırıyorum. Acaba Kolay soğuk mezeler nelerdir? Kolay soğuk meze yapmam için almam gereken malzemeler nelerdir? Kolay soğuk mezelerin hazırlanışları ve yapılışları nasıldır? Bu konuda değerli yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
Cemile . 01.11.2018 18:26:30
CEVAP YAZ
Meze İsimleri
Meze İsimleri
Meze isimleri, Mezeler porsiyon olarak küçük miktarlarda sunulan genellikle soğuk servis edilen, ana yemek öncesi iştah açıcı olarak sofraya konulabildiği gibi çilingir sofralarında içki yanında tüketilen hafif gıdalardır. Bizde ve Ortadoğu ülkelerin...
Kumpir Mezeleri
Kumpir Mezeleri
Kumpir mezeleri, Kumpir, Anadolu'nun birtakım kesimlerinde "patates" kelimesinin karşılığı model kullanılmakla beraber, esasında fırınlanmış patatesin ezilmesi ile yapılmış olan bir yemektir. Temel model patates özel fırınlarda pişirildikten sonra ka...
Patlıcan Mezeleri
Patlıcan Mezeleri
Patlıcan Mezeleri, Mezeler günlük yaşantımızda yemeklerimizin yanına değer katan sofralarımızı bollaştıran ve doyum sağlamak amaçlı değil sadece yemeklerin yanına lezzet katmak amaçlı eklenmektedir. Patlıcan mezeleri hemen hemen her bayanın yapabilec...
Kahvaltılık Mezeler
Kahvaltılık Mezeler
Kahvaltılık mezeler, sabah kahvaltılarında kahvaltı sofralarında vazgeçilmez bir lezzet olan değişik tatlar olarak bilinmektedir. Kahvaltılık mezeler değişik karışımlarla elde edilen ve içeriğinde istenilen yeşil otlar, sebzeler, baharatlar kullanıla...
Tarama Meze
Tarama Meze
Tarama meze, bilindiği gibi ana malzeme olarak havyar kullanılan bir mezedir. Yapılışının oldukça basit olmasını yanında lezzeti de bir o kadar mükemmel olan bu meze genellikle ülkemizin batı kesimlerinde ve dünyada birçok ülkede çok fazla tüketilmek...
Hatay Mezeleri
Hatay Mezeleri
Hatay mezeleri, birçok meze çeşidi bulunmaktadır. Türkiye'de ise yöresel olarak mezeler bulunmaktadır. Hatay mezeleri de ülkemizde en yaygın olan ve en çok sevilen mezeleri arasındadır. Özellikle Hatay bölgesine ait bu mezeler tat olarak da yörenin k...
Mangal Yanına Meze
Mangal Yanına Meze
Mangal yanına meze; Bizler Türk milleti olarak mangal keyfini oldukça seven bir toplumuzdur. Elimize geçen her fırsatı mangal partileri ile değerlendirmeyi tercih ederiz. Ama bir gerçek var ki mangalda pişirdiğimiz etler kadar yanına hazırladığımız m...
Atom Meze
Atom Meze
Atom meze, adından da anlaşılabileceği gibi oldukça acı olan ve genellikle acıyı seven kişiler tarafından bol miktarda tüketilmektedir. Atom mezenin en büyük özelliği muhteşem acı lezzetidir. Bu lezzetinden dolayı birçok yemeğin yanında oldukça yakış...
Patlıcanlı Mezeler
Patlıcanlı Mezeler
Patlıcanlı mezeler, Çilingir sofralarının vazgeçilmezi mezeler, Türk mutfağında özellikle yer almakta ve genellikle soğuk olarak servis edilmektedir. Meze çeşitlerinin çok basit hazırlanabilenlerinin yanı sıra, hazırlanması biraz zahmet isteyen çeşit...
Mantar Meze
Mantar Meze
Mantar meze, daha çok ülkemizde ege bölgesinde oldukça fazla tüketilmektedir. Mantar mezenin en güzel özelliği de birçok yemeğin yanında farklı bir lezzet olarak tüketilmesidir. Mantar meze yaptıktan sonra bu mezenin üzerine farklı malzemelerle süsle...
Soğan Mezeleri
Soğan Mezeleri
Soğan mezeleri sık sık her yemeğin yanında gidebilecek bir meze olup doyurucu olmayıpsadece yemeklere tatlandırıcı olarak kullanılır. Ayrıca soğan mezeleri rakı sofralarında da bulundurulmakla beraber sofrada güzel bir görünüm sağlamaktadır. Mezeler ...
Domates Kurusu Mezesi
Domates Kurusu Mezesi
Domates kurusu mezesi, özellikle kış aylarında ülkemizin her yerinde insanlar tarafından sevilerek tüketilen mezeler arasında yer almaktadır. Öyle ki bu mezenin lezzeti olsun yapılışının kolaylığı olsun insanları bu mezeye çekmektedir. Birçok yemeğin...

 

Meze İsimleri
Kumpir Mezeleri
Patlıcan Mezeleri
Kahvaltılık Mezeler
Tarama Meze
Hatay Mezeleri
Mangal Yanına Meze
Atom Meze
Patlıcanlı Mezeler
Mantar Meze
Soğan Mezeleri
Domates Kurusu Mezesi
Süzme Yoğurtlu Mezeler
Tahinli Meze
Antep Mezeleri
Oktay Usta Meze Tarifleri
Yunan Mezeleri
Tavuklu Mezeler
Antakya Mezeleri
Rum Mezeleri
Meze Sofrası
Meze Tarifleri Portakal Ağacı
Balığın Yanına Meze
Yoğurt Mezeleri
Ermeni Mezeleri
Domatesli Meze
Meze Tarifleri Oktay Usta
Zeytinyağlı Mezeler
Meze Nedir
Balık Mezeleri
Popüler İçerik
Süzme Yoğurtlu Mezeler
Süzme Yoğurtlu Mezeler
Süzme yoğurtlu mezeler, yoğurtla hazırlanan mezelerin süzme yoğurtla yapılması daha iyi sonuçların alınmasına neden olur. Çünkü süzme yoğurt hazırland...
Tahinli Meze
Tahinli Meze
Tahinli meze derken bir çok çeşit tahinli mezeler vardır. Hatay ve eğe yöresinde çokça tüketilir. Tahin kendi başına bir lezzettir. Birde mezelerle bi...
Antep Mezeleri
Antep Mezeleri
Antep mezeleri, Antep mutfağı Türkiye'nin en zengin mutfaklarından biridir. Genellikle kebapları ve bir birinden lezzetli mezeleri ile ön plana çıkmak...
Oktay Usta Meze Tarifleri
Oktay Usta Meze Tarifleri
Oktay Usta Meze Tarifleri, Meze, dünyaca ünlü mutfaklarda ve orta doğu-Türk mutfaklarında ana yemeklerin yanında sofraların süslenmesi, ana yemekler...
Yunan Mezeleri
Yunan Mezeleri
Yunan mezeleri, Türk mutfağına oldukça fazla benzerlik göstermektedir. Yunan mezelerinin içinde de yoğurt, zeytinyağı, sarımsak gibi malzemeler oldukç...
Tavuklu Mezeler
Tavuklu Mezeler
Tavuklu mezeler günümüzde hemen hemen her evde yapılabilen ve herkesin tüketebileceği tat olarak yapılmaktadır. Tavuklu meze hem pratik hemde basit ol...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Meze İsimleri
Kumpir Mezeleri
Patlıcan Mezeleri
Kahvaltılık Mezeler
Tarama Meze
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Mart - 2024