mezeler.gen.tr
meze
Sosyal Medyada Paylaş
Girit Mezeleri
Çerkez Mezeleri
Patatesli Mezeler
Meze İsimleri
İzmir Meze
Meze Dolabı
Tavuklu Mezeler
Rum Mezeleri
Zeytinyağlı Mezeler
Yoğurtlu Mezeler
Salata Ve Mezeler
Kolay Meze
Meze
Pratik Meze Tarifleri
Meze Tabağı
Meze Türleri
Antep Mezeleri
Meze Sofrası
Meze Tarifi
Meze Yapımı
Özel Meze Tarifleri
Meze Tarifleri Portakal Ağacı
Kumpir Mezeleri
Hatay Mezeleri
Süzme Yoğurtlu Mezeler
Atıştırmalık Mezeler
Fasulye Mezeleri
Mantar Meze
Balık Mezeleri
Domates Kurusu Mezesi
Biber Mezeleri
Salata Meze Tarifleri
Balığın Yanına Meze
Soğuk Meze Tarifleri
Kahvaltılık Mezeler
Tüm Sayfalar >>









Farklı Meze Tarifleri

Farklı meze tarifleri, mezeler yemeklerin yanında tüketilen hafif yiyeceklerdir sofrayı zengin gösteren ve bir nevi sofraları süsleyen yiyeceklerdir. Her yörenin kendine has meze tarifleri vardır o yörenin damak tadına göre değişir. Ege yöresinde daha çok otlu yapılan mezelere yer verilirken doğuda sebzeli ya da bulgurlu yoğurtlu mezeler yapılır.

Közlenmiş  patlıcanlı meze yapımı için gerekli malzemeler
  • Beş altı adet patlıcan
  • Yarım kilo yoğurt 
  • Üç diş sarımsak
  • İki yemek kaşığı tere yağı
  • Pul biber nane tuz
Közlenmiş patlıcanlı meze yapılışı, bu mezenin yapımı için öncelikle beş altı adet patlıcanın közlenmesi gerekir közleme işlemi fırında ocakta ve ya tüpte yapılabilir fakat çiğ kalmamasına özen gösterilmelidir. Patlıcanlar közlenince kabukları soyulur ve küçük küçük doğranır. Doğranan patlıcanlar derin bir kaseye ya da karıştırma kabına alınır ve üzerine yoğurt eklenir. Yoğurt ile patlıcan iyice karıştırılır bu sırada sarımsaklar soyulur ve sarımsak döveceğin de bir miktar tuz ile birlikte dövülür ve o da patlıcanlara ilave edilip karıştırılır, karıştırma işlemi tamamlanınca sunum tabağına alınır ve bir sos tavasına iki kaşık tere yağı konulup üzerine pul biber ve nane eklenerek kavrulur ve yoğurtlu patlıcanın üzerine gezdirilir.Meze hazır bu mezeyi hemen her yemekle rahatlıkla sunabilirsiniz özellikle et yemeklerinin yanına çok yakışacaktır.

Farklı Meze Tarifleri
İtalyan mezesi yapımı için gerekli malzemeler
  • Bir su bardağı bezelye
  • İki adet havuç
  • İki adet patates
  • On tane kornişon turşu
  • Sekiz tane salam
  • Bir su bardağı kaşar rendesi
  • Bir su bardağı süzme yoğurt
  • Tuz
  • Yarım su bardağı mayonez
  • Maydanoz
İtalyan mezesi yapılışı, bezelyeler bir tencere de haşlanır ardından patates ve havuçlar soyulur yıkanır ve bezelye büyüklüğünde küpler halinde doğranarak onlar da haşlanır ve hepsi süzülüp soğumaya bırakılır. Onlar soğurken derin bir kase alınır içerisine bir bardak süzme yoğurt konur üzerine yarım su bardağı mayonez eklenir ve salamlar ince ince doğranır eklenir. Bu malzemeler karıştırılır ve üzerine kornişon turşu küçük küçük doğranarak eklenir soğumaya bırakılan havuç patates ve bezelye de eklenince tüm malzeme karıştırılır ve sunum tabağına alınır. Üzerine ince kıyılmış maydanozlar serpilerek süslenir ve servise hazır.

Fırında kaşarlı patates mezesi yapımı için gerekli malzemeler
  • 6-7 adet orta boy patates
  • Üç yemek kaşığı tere yağı
  • Bir çay bardağı süt
  • Bir büyük su bardağı dolusu kaşar rendesi
  • Tuz, karabiber, pul biber
Fırında kaşarlı patates mezesi yapılışı, fırında kaşarlı meze için öncelikle patatesler yıkanır ve haşlamak için tencereye alınır düdüklü tencere de haşlanırsa çok daha kısa süre de haşlanacaktır. Patatesler haşlanınca kabukları soyulur ve sıcakken derin bir kaba alınır ve üzerine iki yemek kaşığı tere yağı ve damak tadınıza göre tuz eklenip patates ezeceği ile iyice ezilir üzerine bir çay bardağı da süt eklenir ve ezmeye devam edilir içerisinde topak kalmamasına özen gösterilir. Tam olarak ezilince fırın tepsisinin içerisine boşluk kalmayacak şekilde yerleştirilir ve üzerine kaşar peyniri rendelenip serpilir kaşarın üzerine de pul biber ve karabiber eklenip fırına sürülür yüz seksen derecede yaklaşık on beş yirmi dakika kaşar hafif kızarıncaya kadar pişirilir ve fırından çıkınca sıcak sıcak servis edilir.

Yayınlanma Tarihi : 12.9.2015 11:40:55

Farklı Meze Tarifleri Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Farklı Meze Tarifleri"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Meze Nasıl Yapılır

Meze nasıl yapılır, Ana yemeklerden çok farklı olarak yapılan özel yemeklerdir. Mezeler sofranın kalitesini, itibarını ve gösterişini sergileyen muazzam tatlara sahip atıştırmalık tatlardır. Yapılışları ise damak zevkine göre de...

Havuçlu Kabaklı Meze

Havuçlu kabaklı meze, görünümüyle bile iştah kabartan bir meze tarifidir. Havucun turuncu rengi, kabağın yeşil rengi harika bir uyum sağlar. Böyle sağlıklı sebzelerle hazırlanan meze tariflerini her zaman yapmalısınız. Her yaştan...

Kabaklı Havuçlu Meze

Kabaklı havuçlu meze; Bir çoğumuz yemek masalarımızı bir birinden renkli ve lezzetli mezelerle süslemeyi çok severiz. Biz kadınlar hazırladığımız masaların övgü alsın isteriz. Bu nedenle de her zaman zengin görünümlü masalar hazır...

Havuç Mezesi

Havuç Mezesi, Havuç maydanozgiller ailesine ait olan bir sebzedir. Koni şeklinde köklü ve etli bir sebze olan havuç otsu yapıda olan bir bitki türüdür.  Ülkemizde yörelere göre bir çok değişik ad ile isimlendirilen havuç mezesi, ö...

Dere Otlu Meze

Dere otlu meze, tarifi bu yararlı bitkiyi tüketmeniz için öneli bir fırsattır. Kendine has aroması nedeniyle dere otu taze olarak pek tüketilmeyen bir bitkidir. Ama bu şekilde mezesini hazırlarsanız, yemeklerde harika bir tarif ol...

Havuçlu Yoğurtlu Meze

Havuçlu yoğurtlu meze, oldukça lezzetli ve yapımı kolay bir tariftir. Arada değişik meze tariflerini denemek isteyenler için tavsiye ettiğimiz havuçlu yoğurtlu meze, çok besleyicidir. Havucun bol miktarda A vitamini içermesi, yoğu...

Kırmızı Biber Meze

Kırmızı Biber Meze, Günümüzde birçok kişi biberler i ve biberden yapılan yemekleri çok sevmektedir. Bu nedenle Kırmızı biber mezede ülkemizde çok sevilen yiyeceklerden biridir. Bu meze kimileri tarafından acı olarak yenilmekte kim...

Acılı Ezme

Acılı ezme; mezesini her halde sevmeyen kimse yoktur. Acılı ezme daha çok kebap kültürünün yoğun olduğu yörelerimizde oldukça popiler bir meze çeşitidir. Genellikle dışarıda yemek yediğimizde meze olarak ikram edilen acılı ezmenin...

Meze Ve Salata Tarifleri

Meze ve salata tarifleri, ana yemeklerin yanında servise sunulan ve ana yemeklere eşlik eden bir lezzet olarak bilinmektedir. Mezeler ana yemeklerin öncesinde yada ana yemeklerle beraberce tüketilen atıştırmalık yiyecekler ola...

Domatesli Meze

Domatesli meze, sofralarımızı süsleyen meze çeşitleri arasında eşsiz lezzetiyle en çok tercih edilen mezelerden biridir. Yemeklerin yanına çok yakışan domatesli mezenin yeri bir başkadır. Markette hazır domates mezeleri satılmakta...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

meze, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Aralık - 2017