Farklı Meze Tarifleri

Farklı Meze Tarifleri

Farklı meze tarifleri, mezeler yemeklerin yanında tüketilen hafif yiyeceklerdir sofrayı zengin gösteren ve bir nevi sofraları süsleyen yiyeceklerdir. Her yörenin kendine has meze tarifleri vardır o yörenin damak tadına göre değişir. Ege yöresinde daha çok otlu yapılan mezelere yer verilirken doğuda sebzeli ya da bulgurlu yoğurtlu mezeler yapılır.

Közlenmiş patlıcanlı meze yapımı için gerekli malzemeler
  • Beş altı adet patlıcan
  • Yarım kilo yoğurt
  • Üç diş sarımsak
  • İki yemek kaşığı tere yağı
  • Pul biber nane tuz
Közlenmiş patlıcanlı meze yapılışı, bu mezenin yapımı için öncelikle beş altı adet patlıcanın közlenmesi gerekir közleme işlemi fırında ocakta ve ya tüpte yapılabilir fakat çiğ kalmamasına özen gösterilmelidir. Patlıcanlar közlenince kabukları soyulur ve küçük küçük doğranır. Doğranan patlıcanlar derin bir kaseye ya da karıştırma kabına alınır ve üzerine yoğurt eklenir. Yoğurt ile patlıcan iyice karıştırılır bu sırada sarımsaklar soyulur ve sarımsak döveceğin de bir miktar tuz ile birlikte dövülür ve o da patlıcanlara ilave edilip karıştırılır, karıştırma işlemi tamamlanınca sunum tabağına alınır ve bir sos tavasına iki kaşık tere yağı konulup üzerine pul biber ve nane eklenerek kavrulur ve yoğurtlu patlıcanın üzerine gezdirilir.Meze hazır bu mezeyi hemen her yemekle rahatlıkla sunabilirsiniz özellikle et yemeklerinin yanına çok yakışacaktır.

İtalyan mezesi yapımı için gerekli malzemeler
  • Bir su bardağı bezelye
  • İki adet havuç
  • İki adet patates
  • On tane kornişon turşu
  • Sekiz tane salam
  • Bir su bardağı kaşar rendesi
  • Bir su bardağı süzme yoğurt
  • Tuz
  • Yarım su bardağı mayonez
  • Maydanoz
İtalyan mezesi yapılışı, bezelyeler bir tencere de haşlanır ardından patates ve havuçlar soyulur yıkanır ve bezelye büyüklüğünde küpler halinde doğranarak onlar da haşlanır ve hepsi süzülüp soğumaya bırakılır. Onlar soğurken derin bir kase alınır içerisine bir bardak süzme yoğurt konur üzerine yarım su bardağı mayonez eklenir ve salamlar ince ince doğranır eklenir. Bu malzemeler karıştırılır ve üzerine kornişon turşu küçük küçük doğranarak eklenir soğumaya bırakılan havuç patates ve bezelye de eklenince tüm malzeme karıştırılır ve sunum tabağına alınır. Üzerine ince kıyılmış maydanozlar serpilerek süslenir ve servise hazır.

Fırında kaşarlı patates mezesi yapımı için gerekli malzemeler
  • 6-7 adet orta boy patates
  • Üç yemek kaşığı tere yağı
  • Bir çay bardağı süt
  • Bir büyük su bardağı dolusu kaşar rendesi
  • Tuz, karabiber, pul biber
Fırında kaşarlı patates mezesi yapılışı, fırında kaşarlı meze için öncelikle patatesler yıkanır ve haşlamak için tencereye alınır düdüklü tencere de haşlanırsa çok daha kısa süre de haşlanacaktır. Patatesler haşlanınca kabukları soyulur ve sıcakken derin bir kaba alınır ve üzerine iki yemek kaşığı tere yağı ve damak tadınıza göre tuz eklenip patates ezeceği ile iyice ezilir üzerine bir çay bardağı da süt eklenir ve ezmeye devam edilir içerisinde topak kalmamasına özen gösterilir. Tam olarak ezilince fırın tepsisinin içerisine boşluk kalmayacak şekilde yerleştirilir ve üzerine kaşar peyniri rendelenip serpilir kaşarın üzerine de pul biber ve karabiber eklenip fırına sürülür yüz seksen derecede yaklaşık on beş yirmi dakika kaşar hafif kızarıncaya kadar pişirilir ve fırından çıkınca sıcak sıcak servis edilir.
Son Güncelleme : 08.11.2018 22:32:52

Farklı Meze Tarifleri Yorumları

şifre Kırmızı sayı

1 Yorum Yapılmış "Farklı Meze Tarifleri"
Selamlar arkadaşlar. Bir kaç güne Eşimin ablası ve ailesi misafirliğe gelecekler. Evleri şehir dışında. Yatıya kalacaklar bir kaç gün buraları gezdiririm diye düşünüyorum. Çok fazla mutfağa girmek istemiyorum. Uzun süre dayanabilecek zeytinyağlı ve mezeler düşünüyorum. Tek bildiğim meze haydari. Farklı meze tariflerinizi rica edebilir miyim? Teşekkürler.
Nisa . 29.10.2018 18:51:17
CEVAP YAZ
Meze İsimleri
Meze İsimleri
Meze isimleri, Mezeler porsiyon olarak küçük miktarlarda sunulan genellikle soğuk servis edilen, ana yemek öncesi iştah açıcı olarak sofraya konulabildiği gibi çilingir sofralarında içki yanında tüketilen hafif gıdalardır. Bizde ve Ortadoğu ülkeleri...
Kumpir Mezeleri
Kumpir Mezeleri
Kumpir mezeleri, Kumpir, Anadolu'nun birtakım kesimlerinde "patates" kelimesinin karşılığı model kullanılmakla beraber, esasında fırınlanmış patatesin ezilmesi ile yapılmış olan bir yemektir. Temel model patates özel fırınlarda pişirildikten sonra ka...
Patlıcan Mezeleri
Patlıcan Mezeleri
Patlıcan Mezeleri, Mezeler günlük yaşantımızda yemeklerimizin yanına değer katan sofralarımızı bollaştıran ve doyum sağlamak amaçlı değil sadece yemeklerin yanına lezzet katmak amaçlı eklenmektedir. Patlıcan mezeleri hemen hemen her bayanın yapabilec...
Kahvaltılık Mezeler
Kahvaltılık Mezeler
Kahvaltılık mezeler, sabah kahvaltılarında kahvaltı sofralarında vazgeçilmez bir lezzet olan değişik tatlar olarak bilinmektedir. Kahvaltılık mezeler değişik karışımlarla elde edilen ve içeriğinde istenilen yeşil otlar, sebzeler, baharatlar kullanıla...
Tarama Meze
Tarama Meze
Tarama meze, bilindiği gibi ana malzeme olarak havyar kullanılan bir mezedir. Yapılışının oldukça basit olmasını yanında lezzeti de bir o kadar mükemmel olan bu meze genellikle ülkemizin batı kesimlerinde ve dünyada birçok ülkede çok fazla tüketilmek...
Hatay Mezeleri
Hatay Mezeleri
Hatay mezeleri, birçok meze çeşidi bulunmaktadır. Türkiye'de ise yöresel olarak mezeler bulunmaktadır. Hatay mezeleri de ülkemizde en yaygın olan ve en çok sevilen mezeleri arasındadır. Özellikle Hatay bölgesine ait bu mezeler tat olarak da yörenin...
Mangal Yanına Meze
Mangal Yanına Meze
Mangal yanına meze; Bizler Türk milleti olarak mangal keyfini oldukça seven bir toplumuzdur. Elimize geçen her fırsatı mangal partileri ile değerlendirmeyi tercih ederiz. Ama bir gerçek var ki mangalda pişirdiğimiz etler kadar yanına hazırladığımız m...
Atom Meze
Atom Meze
Atom meze, adından da anlaşılabileceği gibi oldukça acı olan ve genellikle acıyı seven kişiler tarafından bol miktarda tüketilmektedir. Atom mezenin en büyük özelliği muhteşem acı lezzetidir. Bu lezzetinden dolayı birçok yemeğin yanında oldukça yakış...
Patlıcanlı Mezeler
Patlıcanlı Mezeler
Patlıcanlı mezeler, Çilingir sofralarının vazgeçilmezi mezeler, Türk mutfağında özellikle yer almakta ve genellikle soğuk olarak servis edilmektedir. Meze çeşitlerinin çok basit hazırlanabilenlerinin yanı sıra, hazırlanması biraz zahmet isteyen ...
Mantar Meze
Mantar Meze
Mantar meze, daha çok ülkemizde ege bölgesinde oldukça fazla tüketilmektedir. Mantar mezenin en güzel özelliği de birçok yemeğin yanında farklı bir lezzet olarak tüketilmesidir. Mantar meze yaptıktan sonra bu mezenin üzerine farklı malzemelerle süs...
Soğan Mezeleri
Soğan Mezeleri
Soğan mezeleri sık sık her yemeğin yanında gidebilecek bir meze olup doyurucu olmayıp sadece yemeklere tatlandırıcı olarak kullanılır. Ayrıca soğan mezeleri rakı sofralarında da bulundurulmakla beraber sofrada güzel bir görünüm sağlamaktadır. Mezeler...
Domates Kurusu Mezesi
Domates Kurusu Mezesi
Domates kurusu mezesi, özellikle kış aylarında ülkemizin her yerinde insanlar tarafından sevilerek tüketilen mezeler arasında yer almaktadır. Öyle ki bu mezenin lezzeti olsun yapılışının kolaylığı olsun insanları bu mezeye çekmektedir. Birçok yemeğin...

 

Meze İsimleri
Kumpir Mezeleri
Patlıcan Mezeleri
Kahvaltılık Mezeler
Tarama Meze
Hatay Mezeleri
Mangal Yanına Meze
Atom Meze
Patlıcanlı Mezeler
Mantar Meze
Soğan Mezeleri
Domates Kurusu Mezesi
Süzme Yoğurtlu Mezeler
Tahinli Meze
Antep Mezeleri
Oktay Usta Meze Tarifleri
Yunan Mezeleri
Tavuklu Mezeler
Antakya Mezeleri
Rum Mezeleri
Meze Sofrası
Meze Tarifleri Portakal Ağacı
Balığın Yanına Meze
Yoğurt Mezeleri
Ermeni Mezeleri
Domatesli Meze
Meze Tarifleri Oktay Usta
Zeytinyağlı Mezeler
Meze Nedir
Balık Mezeleri
Popüler İçerik
Süzme Yoğurtlu Mezeler
Süzme Yoğurtlu Mezeler
Süzme yoğurtlu mezeler, yoğurtla hazırlanan mezelerin süzme yoğurtla yapılması daha iyi sonuçların alınmasına neden olur. Çünkü süzme yoğurt hazırland...
Tahinli Meze
Tahinli Meze
Tahinli meze derken bir çok çeşit tahinli mezeler vardır. Hatay ve eğe yöresinde çokça tüketilir. Tahin kendi başına bir lezzettir. Birde mezelerle bi...
Antep Mezeleri
Antep Mezeleri
Antep mezeleri, Antep mutfağı Türkiye'nin en zengin mutfaklarından biridir. Genellikle kebapları ve bir birinden lezzetli mezeleri ile ön plana çıkmak...
Oktay Usta Meze Tarifleri
Oktay Usta Meze Tarifleri
Oktay Usta Meze Tarifleri, Meze, dünyaca ünlü mutfaklarda ve orta doğu-Türk mutfaklarında ana yemeklerin yanında sofraların süslenmesi, ana yemekler...
Yunan Mezeleri
Yunan Mezeleri
Yunan mezeleri, Türk mutfağına oldukça fazla benzerlik göstermektedir. Yunan mezelerinin içinde de yoğurt, zeytinyağı, sarımsak gibi malzemeler oldukç...
Tavuklu Mezeler
Tavuklu Mezeler
Tavuklu mezeler günümüzde hemen hemen her evde yapılabilen ve herkesin tüketebileceği tat olarak yapılmaktadır. Tavuklu meze hem pratik hemde basit ol...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Meze İsimleri
Kumpir Mezeleri
Patlıcan Mezeleri
Kahvaltılık Mezeler
Tarama Meze
Hakkımızda
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Hakkımızda
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Aralık - 2018